Deltaco HL-54

av Martin "Fyghar" Johansson

Deltaco har länge producerat billiga hörlurar och nu kommer de med ännu ett par. Dags att ta reda på hur bra HL-54 är!


Jag ska vara helt ärlig. När jag såg de här hörlurarna misstänkte jag att jag inte skulle gilla dem. Det har dock hänt att jag har haft fel förut när jag har recenserat något och det skulle inte förvåna mig om jag har det även nu. När jag plockar upp dem hur förpackningen känns de väldigt plastiga och nästan lite ömtåliga. Inte för att de nödvändigtvis är det, men det känns som att plasten är såpass hård att den enkelt kan spricka eller knäckas. Designmässigt tycker jag att de ser okej ut med sin kombination av svart och guld. Jag är inte särskilt förtjust i att ha guld på mina grejer, det känns lite som en fejkad lyx och det är lite så jag känner med de här. Det är dock bara en smaksak och påverkar ju inte hörlurarna egentligen.

När det gäller komforten är de återigen, helt okej. Det är inga tunga hörlurar utan man kan ha på sig dem under längre stunder utan problem, vilket kan vara skönt och volymreglaget sitter på baksidan av ena kåpan så man enkelt kan justera ljudet. Dock ligger inte kåporna tätt utan det kommer ständigt in läckage från omvärlden när man försöker lyssna på musik eller podcast. Ett annat problem jag hade var när jag skulle justera storleken, det är något man gör genom att flytta kåpan upp eller ner och så klickar den lite när man byter spärr. Jag gjorde det här när jag hade på mig hörlurarna och det klickade så förbannat högt att jag fick ont i öronen. Nu kan mina öron vara i det känsligare laget och det är inte säkert att någon annan kommer att uppleva det som ett problem.

Hur är ljudet då? Även det är helt okej när man tänker på vart prislappen ligger. Det är ingen klar ljudbild utan det känns som att det är ett filter mellan ljudet och mina öron som försämrar ljudet. Det fungerar bra att ha dem för samtal, men när det gäller musik rekommenderar jag andra hörlurar. Det känns som att en stor del med musiklyssnandet försvinner när man inte hör tonerna klart. Självklart kan man ändå lyssna på musik med dem om man vill det, men var då beredd på att diskanterna kan låta snäppet skarpare än resten.

Jag har testat att använda HL-54 till musik, Youtube och även lite spelande på mitt Playstation 4. I alla fallen låter mellanregistret rätt bra, de lägre registren hörs inte särskilt tydligt och diskanten känns lite för skarp för mina öron. Jag hör vad folk säger tydligt både i video, sång och samtal men det känns som sagt som att det ständigt är något filter framför mina öron.

Vad mer finns det att säga om HL-54 än att de är helt okej? Inte mycket, för med sin prislapp runt en hundralapp känns de vettiga, man får vad man betalar för.


Specifikation
Anslutningsteknik Kabelansluten
Anslutningstyp Hörlurar (minihörlurskontakt, stereo 3,5 mm)
Hörlursmodell Fullstorlek
Ljudutgångsläge Stereo
Medföljande kablar Hörlurskabel – 2.5 m
Typ av produkt Hörlurar – kabelansluten – 3,5 mm kontakt

Deltaco HL-54. Lägsta pris 99 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-16.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar