Cooler Master MH670

av Fredrik Olsson

Oroligt sätter jag på mig det trådlösa headsetet från Cooler Master. MH670 som lurarna heter lovar mycket, och att det enbart kostar runt 1100-1200 kronor gör att jag befarar det värsta. Men oj, oj, oj vad fel man kan ha ibland!


Dessa lurar glider lätt över mina öron, täckandes de utmärkt – och har med sitt imiterade läder en alldeles utomordentlig komfort från start. Den enkla huvudbandet trycker aldrig för hårt, och efter många timmar med idogt spelande så står det klart att bekvämligheten inte går att ifrågasätta. Visst är det aningen plastigt – men samtidigt så gör det att det blir mer av en lättviktare, vilket ligger till dess fördel.

Utseendemässigt så följer de Cooler Masters nya design, med ovala öronkåpor som utan problem borde kunna täcka de flestas öron, och de kommer med några få knappar direkt på headsetet. Men de knappar som finns är tack och lov de enda du behöver. Av- och på, ljudreglage, av- och på stängning av mikrofon samt aktivering av 7.1 ljud. Visst saknas det extra lull-lull, men det gör inte så mycket i det långa loppet.

Dags att spela lite Queen…

Men med den låga prisbilden i åtanke så är frågan; hur presterar de i spel och musiklyssnande? Och här kan jag bara konstatera att jag är otroligt imponerad. Den klara ljudbilden bäddar för en relativt balanserad upplevelse där enbart basen känns aningen för påflugen. Men trots det så är det aldrig jobbigt, utan något som definitivt kan levas med. En annan aspekt är för övrigt att headsetet även kommer med 3.5 mm uttag på lurarna, så vill man lira på ens spelkonsol, så är det bara att plugga in och köra. Visst hade det här varit skönt att bara koppla in den USB dongel som medföljer, och få trådlöshet, men tyvärr verkar det inte funka. Däremot kan jag tack och lov säga att batteritiden är alldeles utmärkt – även om den varierat (märkligt nog). I nuläget verkar man få minst en arbetsdags användande utan problem, vilket borde räcka för de flesta.

Dessutom så bör det tilläggas att du tack och lov kan påverka hela registret, i Masterplus+ programvaran, där EQ och framförallt basen i sig kan ställas in. Dessutom medföljer ett par profiler för de som snabbt vill byta mellan olika EQ inställningar.

Vad som däremot kunde gjorts bättre är mikrofonen, som i nuläget är acceptabel som bäst – med ett dämpat om än tydligt ljud utan brus. Det är dock ett gamingheadset, så i praktiken – så länge du hörs relativt tydligt så gör den sitt jobb. Och det är precis vad den gör här… även om jag gärna sett ett mer öppnare ljud.

Visst hade det varit bra med en knapp på headsetet för att växla mellan skapta profiler, men det kan jag ändå förlåta den för – med tanke på allt som ändå följer med i paketet, för att inte tala om den härligt varma och goda ljudbilden. Sedan har vi även 7.1 surroundet som även det levererar på en duglig nivå, även om den inte imponerar lika starkt som den grundläggande ljudbalanseringen i stereoläge. Men under spelomgångar som Doom Eternal eller Battlefield V, så viner både skott, och dreglande monster tydligt runtomkring i den virtuella surround-ljudbilden. En plats där den lite mer utpräglade basen verkligen hör hemma istället. Ja på det stora hela, så är det en fantastisk helhet för det pris man betalar och gör att det definitivt blir en stark rekommendation för MH670. Och tänk att jag faktiskt var orolig!

Ps. dess USB dongel har även USB-C stöd, så vill man spela på Nintendo Switch, så är det bara att köra igång!


Specifikation

HÖRLURSDRIVELEMENTDIAMETER: 50 mm
HÖRLURAR FREKVENSOMFÅNG:  15-25.000 Hz / 3.5 mm-läge, 20-20.000 Hz / 2.4G-läge
IMPEDANS FÖR HÖRLURAR: 32Ω
KÄNSLIGHET (@ 1 KHZ): 110 dB ± 3 dB
INPUT: Max 150 mW, HÖRLURAR KABELLÄNGD: 1,5 m 3,5 mm till 3,5 mm kabel, 1,2 m mikro USB laddningskabel
HUVUDBAND MATERIAL: Pannband i stål och plast, PU-läder och skumdyna
HÖRLURAR ÖRONKUDDE MATERIAL: PU läder
MIKROFON LJUDMÖNSTER: Omnidirectionel
MIKROFONFREKVENSOMFÅNG: 50 – 18 000 Hz
MIKROFONKÄNSLIGHET: -40 ± 3 dB (@ 1 KHz)
MIKROFONSIGNAL TILL BRUSFÖRHÅLLANDE: 50 dB eller mer
MIKROFONTYP: Avtagbar flexibel mikrofon
VOLYMKONTROLL: Upp / Ner-knappar (på Headsetr-kontroll)
MIKROFONKONTROLL: mute switch
VIRTUELLT 7.1-SURROUNDLJUD: På / av-knapp
POWER MODE CONTROL: På / av-knapp
MÅTT (L X B X H): 192 x 85,5 x 191,5 mm
VIKT: 373 g (inkluderande 3,5 mm kabel), 346,5 g (utan kabel)

 

i samarbete med PriceRunner

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar