ASUS ROG Gladius II Wireless

av Fredrik Olsson

-Ge oss en enormt stor, färggrann gamingmus, som samtidigt är trådlös!” skallade ropen från spelare runtom världen, och Asus besvarade. Men hur löste de denna efterfrågan? Jo, genom att ta deras redan befintliga Gladius mus och….ja skära av sladden?! ”– Är detta allt?” kom att höra från den undrande publiken. Men tack och lov fanns det mer….men skulle vi spelare hänföras av spektaklet som är Gladius II Wireless?


Med den numera välbekanta och hyllade passformen från Asus Gladius serie, så vet man att den väl tilltagna musen passar bra i alla typer av spelgrepp – om det så är helhands, klogrepp eller bara med fingrarna. Ja den goda passformen som ni kunde läsa om i förra Gladius recensionen finns kvar här. Avstånden till knappar, storleken och de gummibeklädda sidorna sitter som en smäck ännu.

Men har något tappats i övergången till trådlöshet?

Det har märkligt nog bara utökats – med högre DPI (16000), 50 g accelerationsstöd, och möjlighet att antingen köra över 2.4 GHz bandet eller rentav blåtand, gör att den redan pampiga musen blir än mer styv i korken. Och det med rätta, då upplevelsen är toppen från start. Enkel att installera, lätt och ledig att styra med en förvånansvärt lätt vikt trots trådlösheten (batterier tenderar att göra tyngden väldigt tydlig). Visst, jag känner att blåtandskopplingen är bra för gemene spelare, men den kommer verkligen inte gillas av e-sportare, då det kan uppstå (förvisso sällan) lagg-peaks. Men överlag så är dess responsivitet riktigt bra, och i 2.4 GHz läget så är den än mer pigg.

Men visst har några saker fått stryka på foten i övergången till trådlöshet – först och främst är det tumknappen som fanns på Gladius II, vilket jag på en gång saknar. Den var verkligen välbalanserad, lätt att komma åt, och kändes intuitiv att nå under spelomgångar. Här saknas den helt.

Sedan har vi RGB belysningen som nu enbart finns i skrollhjulet och loggan längst bak på musen. Till skillnad från Gladius II som hade en list runt hela undersidan, så är denna version betydligt mer återhållsam rent utseendemässigt. Men det är däremot inget negativt…eller ja det är en smaksak så klart, men för mig så får det bara musen att kännas mer diskret, vilket jag gillar.

Under användning så är hur som helst den nya Gladius II Wireless en sann glädje och kommer funka för de flesta spelare – även om de med extra små händer med säkerhet behöver ta sig en funderare först. Men för de flesta så går det inte att undgå den goda kvalitet och rena användarglädje som finns här.

Sist men inte minst, vill jag dock ge en brasklapp – då jag personligen känner att deras programvara ROG Armoury lämnar mycket att önska. Dels rent utseendemässigt, men också rent intuitivt då den känns stissig. Den kan göras bättre genom att bara tänka mer ur en användarsynvinkel, och då göras mer tydlig! Inte för att den i sig är dålig direkt, men det finns potential att få musen ännu bättre, så då är det tråkigt att programvaran drar ner helhetsintrycket.


Specifikation

Anslutningsteknik: Trådbunden/trådlöst

Trådlös teknik: RF 2.4 GHz + Bluetooth

Spårning: Optisk

Stöd för operativsystem: Windows® 7, Windows® 10

Mått: L 126 x W 67 x H 45 mm

Vikt: 130 g

Upplösning: 100 dpi – 16000 dpi

ASUS ROG Gladius II Wireless. Lägsta pris 999 kronor enligt Prisjakt.nu. 2019-05-29.

Recensionsex tillhandahållet av ASUS.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar