ASUS TUF H3 Wireless

av Danny Larsen

Trådlöst är väldigt bekvämt att ha när man vill lyssna på något men inte kan sitta still i datastolen. ASUS TUF H3 Wireless är det senaste trådlösa headsetet som vi har testat på och lyssnat på hur det låter i film, spel och pratat med i många timmar, nu är bara frågan om hur bra det har fungerat.


Dess svart-gråa färgton med metallbågar gör att headsetet har en diskret framtoning, det finns ingen RGB som sticker mig i ögonen när jag slår på det. Sidan på kåporna med loggan har man gjort så att det ser ut som borstad metall, vilket är en diskret men snygg design. Huvudbandet går i helt svart färg i fejkläder. Öronkuddarna är också i svart fejkläder, vilket kommer att minska läckandet av ljud från headsetet. Headsetet är en väldigt vanlig design, men en väldigt bekväm och beprövad formfaktor. För mig handlar det om funktionalitet framför flashigt utseende, och då är ASUS TUF H3 en perfekt matchning. Något som jag dock märkte av var att headsetet satt väldigt hårt över öronen, men efter att ha använt headsetet ett tag och vridit lite på det, sitter det nu bekvämt över huvudet.

Medföljande i boxen är såklart headsetet, laddningskabel, USB-C dongel och en USB-C till USB 2.0 adapter. Dongeln kopplar man in till datorn med adaptern och du har ljud direkt, eller plugga in dongeln direkt i din Playstation 5 (eller mobil) och du kan avnjuta musik utan problem. Det är väldigt smidigt att kunna använda något utan att vara nöd att ladda ner någon programvara.

Men om du vill kunna påverka mer hur ljudet låter från headsetet kommer du vara nöd att ladda ner Armoury Crate. Detta är ASUS programvara för deras tillbehör, vilket är, om jag ska vara krass, väldigt simplistiskt och lämnar en del att önska, men allt du behöver finns här. Om det inte vore att den vill uppdatera sig varje gång så skulle jag kliva in och leka lite mer med ljudbilden, men vill inte sitta och vänta på att den ska bli klar. Här kan du ändra på headsetets EQ, välja förinställda EQ profiler eller skapa din egna efter hur du vill ha din ljudbild. Här kan man också slå igång dess virtuella 7.1 surroundsound, vilket jag måste säga fungerar riktigt bra under spelsessioner. Man kan lätt höra vart fiender är och vad som händer runtomkring en, vilket är ett plus om man inte vill dö tidigt i spelet. Man får även en överblick på hur mycket batteri man har kvar i lurarna, vilket är 15 timmars användning på en laddning.

Vad du får med i förpackningen.

Något som jag saknar är en inställning för hur lång tid det ska vara innan headsetet stänger av sig, då jag tycker att den är väldigt snabb på att stänga av sig när den inte används. Har suttit i samtal på Nördlivs Discord där vi båda var tysta en kort stund och så hör jag plinget för att den stänger av sig. Visst det är bra att den stänger ner sig för att spara på batteriet, men jag hade gärna haft en inställning där jag själv kan bestämma tiden jag kan vara tyst innan den stängs av.

Headsetets mikrofon går ej att ta bort eller skjuta in i kåporna som många andra kan, men det är inga problem. Det är bara att skjuta den åt sidan när man inte använder den. Ljudmässigt så är det en riktigt bra mikrofon för att vara på ett trådlöst headset och jag har hörts bra när jag har pratat med andra, samt på mina tester och inspelningar så är det riktigt fin ljudbild och den plockar inte upp något brus som är mer vanligt på denna typ av mikrofon. Jag är väldigt glad att se på testinspelningarna att den inte plockar upp en massa annat ljud och den levererar ett renare ljud vilket gör det lättare höra varandra. Det är såklart inte studiomikrofons kvalitet på mikrofonen, men den gör sitt jobb riktigt bra och det är det som betyder något här.

På baksidan av den vänstra kåpan finns av/på knappen, volymkontroll, mute-knapp och laddningsuttag. Volymkontrollen är inte ett klassiskt scrollhjul, utan du trycker bara uppåt eller nedåt på den för att höja eller sänka volymen. Mute-knappen har en härligt klickande när den intryckt och man kan känna om man har den av eller på.

Men om vi tar och kollar in, eller mer exakt lyssnar, på hur ljudbilden är i hörlurarna…

Överlag är det en riktigt fin ljudbild, du har en bra balans mellan basen, diskanten och mellanregistret. Du kan lätt plocka ut instrument när du lyssnar på musik och kan götta ner dig i mustigheten i ljudbilden när du t.ex. köttar hårt i Doom Eternal. Detta i kombination med dess virtuella 7.1 gör att spelandet kan höjas en bit, men att kolla på film eller lyssna på musik låter också riktigt bra. Även när jag satt och testade ljudet på Playstation 5 med Sniper Ghost Warrior Contracts 2, gjorde 3D positioneringen i ljudbilden ett riktigt bra jobb och fungerade precis som den skulle (lättare att smyga förbi fienderna om man kan höra vart de är när man ej kan se dem).

Om jag skulle jämföra H3:an med något annat headset så skulle det vara med Razer Barracuda X som jag gjorde nyligen, båda ligger under tusenlappen, sitter bra under längre sessioner och har båda riktigt bra mikrofonsljud och multiplattformsstöd.

Överlagt skulle jag säga att headsetet är riktigt bra och kommer lyfta din ljudbild på film, musik eller spelandet. För ett pris på under tusenlappen är det prisvärt och är ett bra köp helt enkelt.


Specifikation

Product Type

Trådlös hörlur

Usage Scenario

Spelande

Interface

Trådlös

Connector

2.4 Ghz
USB 2.0
Typ-C

Support Platform

PC
PS4
PlayStation® 5
Nintendo-strömbrytare

Driver Material

Neodymium-magnet

Driver Size

50mm

Headphones Impedance

32 Ohm

Headphones Frequency Response

20 ~ 20000 Hz

Microphone Pick-up Pattern

I en riktning

Microphone Sensitivity

-40 dB ± 3 dB

Microphone Frequency Response

50 ~ 10000 Hz

AI Noise Cancelling Microphone

Nej

Active Noise Cancellation

Nej

Channel

Virtuell 7.1

Battery

15 hours

Foldablility

Nej

Weight

307 g

Extra ear-cushion

Nej

Color

Mässing

Accessories

USB Type-C 2.4GHz Wireless USB Dongle
Charging cable
USB Type-C to USB 2.0 adapter
Quick start guide

Recensionsex tillhandahållet av ASUS. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar