Lucid Sound LS30

av Fredrik Olsson

Ännu ett trådlöst headset har letat sig ut på den svenska marknaden. Denna gång är det Lucid Sound som med sitt LS30 vill visa vart skåpet ska stå. Men klarar ett trådlöst gaming headset alla krav som dagens spelare kräver. Läs vidare så får du se!

Känsla & Design

Det första man tänker på (utöver den utsökta paketeringen) är hur snyggt headsetet är. I vårt fall, var recensionsexemplaret i vitt och bronsfärgat. Design mässigt så är konstruktionen elegant, sparsmakad men ändå med mycket finesser. Med avtagbar mikrofon, som inte känns malplacerad så är helheten en av god design och framförallt något som man gärna stoltserar med hemma i sin vrå, lika mycket som ute i gaming sammanhang.

Dess design är framförallt så pass välgjord att de knappar som finns på headsetet inte på något sätt står ut, och får det att kännas som ytterligare en gaming produkt. De är diskreta men lättåtkomliga. Precis som sättet som du ändrar mikrofonvolym och ljudstyrka. Du snurrar helt enkelt på respektive sidas hölje. Väldigt smidigt och elegant lösning måste jag säga.

Ergonomi

Rent ergonomiskt, så är kuddarna stora och runda. Så pass att du får plats med hela dina öron. Dock så har den ett påtagligt tryck över tinningarna, och tillsammans med den slutna designen och konstläder, gör att den på varma dagar kan bli ohållbart varm.

Detta är dock något som inte sker så ofta, så vad gäller värmen, så är det godtagbart. Värre är det med trycket som känns över huvudet. Efter sex-sju timmars konstant användande så kan man känna sig öm, och är något som jag gärna sett gjorts bättre.

Ljudbild & kompatibilitet

När det kommer till ljudbilden, så är det förvånansvärt bra; med tanke på att detta är ett trådlöst headset. Du ges ett fylligt mellanregister och även diskant, men aningen tam bas. Dock bör det nämnas att de lyckats väl med de 50 mm elementen i hörlurarna, då de levererar ett väldigt distinkt och framförallt lätt urskiljbart ljud. Och med det menar jag att du får ut alla separata ljud tydligt rent individuellt.

Med det sagt så saknar som sagt basen den där rätta tunga känslan, men med de övriga delarna så bra, så är helheten ändå en väldigt gedigen produkt. Vad gäller sedan kompabilitet; så levererar LS30 med bravur. Du kan ansluta till din konsol med USB dongeln som medföljer, och därefter koppla den medföljande optiska kabeln till enheten i fråga (från dongeln), och vips så får du ett trådlöst headset. Riktigt bra måste jag säga.

Här finns för övrigt stöd för Xbox One*, Xbox 360*, Playstation 3 och 4 samt mobil. Värt att nämna här är att för konsolerna så är det PS4 och PS3 som går att kopplas via USB dongeln, medan man för Xbox One/360 får köra 3.5 mm kabel mellan headset och kontrollern. Likaså för mobil anslutning.

Mikrofon

När det sedan kommer till mikrofonen, så finns det dessvärre inte så mycket att säga. Ljudkvaliteten följer den standard som är med gaming headsets. Du får dock ett brusfritt ljud, som måhända är tunt i ljudkvaliteten. Men det är å andra sidan i princip alla gaming headset på marknaden.

En intressant sak dock, är att headsetet kommer med två mikrofoner. Dels den bom mikrofon som man kan trycka fast på headsetet. Men även en inbyggd mikrofon som kan användas om man t.ex. vill slippa att bom mikrofonen hänger ner, eller helt enkelt om man vill ha en mer slimmad design.

Ljudkvaliteten på den inbyggda är något sämre, men helt klart godkänd.

Mer ingående hur man styr via headsetets knappar.

Interface, Användning & installation

Vad gäller mjukvara så medföljer ingen sådan. Utan du pluggar in USB dongeln och kör. Redan från start är headset och dongeln parad, så de hittar varandra direkt. Du har därför bara de inställningar att tillgå som finns på din dator. Så detta kan hänga mer på vad för slags ljudkort du har, än något annat.

Användningsmässigt så har headsetet, en inbyggd EQ, som du lätt kommer åt via knapptryck. Du ges här tre lägen; Normal, Bass Boost, och Treble Boost. Alla ger en påtaglig skillnad i ljudbild och tillför definitivt sin prägel på din lyssning. Sen som sagt så är knappar i kåporna och likaså snurrhjul inbakat på kåpornas design vilket ger upplevelsen en friktionsfri känsla.

Några andra aspekter är att headsetet har knappar för ”mute” &” mic mute”på headsetet, samt möjlighet till mic monitoring så du kan höra dig själv. Helt enkelt mycket godsaker att tillgå!

PS. Jag personligen har ett rätt stort huvud så har ni mer mellan stora till små huvuden så kan ni säkerligen undvika mycket av det obehag som infann sig efter ett antal timmars användning.


Specifikation

Headset –  Dynamiska 50 mm element – Sluten konstruktion – Vikt: (med mic) 355 g – Frekvens omfång – 20Hz – 20000 Hz – Stereo 2.0 – Batteritid: 15 tim Mic – Circumaural – Avtagbar mikrofon – Accessoarer: USB basstation – Xbox One Chat/Mobil 3.5 mm kabel – Xbox 360 chat kabel – Micro USB laddningskabel – Optisk kabel.

Cirkapris – 1700 kr
Recensionsex tillhandahållet av Nordic Game Supply

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar