Hem RecensionerTillbehörsrecensionerGamingstol/Kontorsstol Deltaco Höjdjusterbar ståstol | DELO-0303

Deltaco Höjdjusterbar ståstol | DELO-0303

av Fredrik Olsson

Under dessa tider är det allt mer vanligt att arbeta hemifrån, och därmed sättet man standarden för hur man arbetar. Det är därför kontorsstolen från Deltaco denna gång är en höjdjusterbar stol, med god sväng-, svaj- och rotationsförmåga. Men frågan är… gör den jobbet… åt dig?

Och som vanligt ställer vi oss frågorna: hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt? 

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.


Installationen är verkligen en enkel historia: sätt samman tre distinkta delar, och vips är ståstolen sammansatt. En stol med viktad bas samt förberett gummi under dess fot ser till att den står still var den än står – även om samma gummi gör att den glider lite lättare på vissa underlag. Manualmässigt finns inget att orda om då det mer eller mindre är en ensidig pamflett som säger ”Öh, för samman dessa tre delar… så klart!”

Ser vi till dess komfort istället, är det här den på riktigt skiner. Dess förmåga att svängas, tiltas och roteras i 360° gör den till en flexibel liten sak. För att inte tala om att den är höj- och sänkbar (kan vara mellan 655-846 mm) för de som vill hitta rätt längd. Just denna stol är som ni märker en ståstol, där fokus ligger på att öka blodcirkulationen och framförallt stärka bålmuskulaturen. Något den faktiskt gör bra, då jag såväl som andra testande av stolen, lätt kunde hitta en höjd och sittställning som kändes avslappnande trots den smala designen. Själva sätet är för övrigt med flit gjord något framåtlutande, vilket innebär att du effektivt kan stå och få en bra lutning, samtidigt som du kan slappna av i muskler och främja belastningen av korsryggen.

Sett till ergonomi är det alltså en föredömlig ståstol, som på grund av sin hårda svarta plast kan fungera lika mycket i ett kontorslandskap såväl som i ett designerforum. Dess lätta vikt och framförallt gummibeklädda botten innebär att den inte lämnar några spår efter sig. Den kan också enkelt transporteras; något som blir extra tydligt då den har två handtag på baksidan av stolen.

För att summera dess funktionalitet och känsla, kan jag bäst sammanfatta den som koncis och effektiv trots en liten storlek. Deltaco vet dessutom att den säkerligen gör sitt jobb bra, då de försett den med en 5-årig garanti och stöd för upp till 113 kg om man ser på vikten på dess potentiella användare.

Men det ska alltid vara något minus…

Trots allt prisande, finns det en väldigt tydlig nackdel – i alla fall om du är en mer ordinär användare. Dess användningsområden gör den knappast till ett förstaval för ’gamers’ (vilket givetvis aldrig var intentionen), för främst handlar det om just en arbetsstol; inte en stol du sitter i för att vara bekväm och koppla av. Detta kan man givetvis överse ärligt talat, då Deltaco tydligt poängterar att den är gjord för kontorsarbete.

Det är här priset kommer in i bilden. Med en prisbild på lägst 2 000 kronor – en prisbild som konkurrerar med betydligt mer avancerade stolar — ställer jag mig frågan ”Varför ska jag ta denna, om jag kan köpa en annan mer sofistikerad stol?”. Svaret är hållning och långtidsarbete. Ja, den kostar en del, men den är lätt att bära med sig – om det så är att du faktiskt behöver göra det — och framförallt är den behaglig för specifikt långa arbetssessioner, vare sig du arbetar som grafisk designer eller är allmän ”kontorsråtta”. Den gör jobbet, och den gör det bra… även om jag gärna sett priset aningen lägre, bara på grund av dess plastuppbyggda konstruktion. Men man kan inte få allt här i världen!


Specifikation

• Viktad bas
• 5-årig garanti
• Viktkapacitet: 113 kg
• Sväng, rotera och tilta i 360°
• Höjdjusterbar 655-846 mm
• Stärk din bålmuskulatur och öka din blodcirkulation
• Lågprofilrygg främjar god hållning och reducerar belastningen på korsryggen

Förpackningen innehåller: Ståstol och manual

Dimensioner: (BxDxH) 410 x 410 x 655~846 mm

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar