Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Deltaco Gaming DM420 Gamingmus (GAM-106)

Deltaco Gaming DM420 Gamingmus (GAM-106)

En kort historia...

av Fredrik Olsson

Ännu en snabb liten gynnare visar sig från Deltaco Gaming, denna gång i form av spelmusen DM420. En mus som till skillnad från sin lillebror DM210 faktiskt ökar kvaliteten med ett par steg. Frågan är bara om det räcker…


Precis som sin mindre släkting (DM210) är även denna en perforerad spelmus med fokus på lätt vikt (69 g) och snabba rörelser. Denna gång kommer musen med en mer erkänd optisk sensor – PMW 6400 som direkt gör att den står ut mot DM210. Musrörelserna avsevärt mer precisa och kommer med även mer erkända brytare (Huano) som tillsammans skapar de en tydlig skillnad. Ser vi till dess utseende och komfort är dess låga vikt dess största styrka tillsammans med en mer svart avlång form som lär passa användare av både stora som små händer. Att man kan ställa in saker och ting relativt lätt i Deltaco Gamings än mer utvecklade programvara för denna mus (som även kallas GAM-106) gör att helhetsintrycket ökar. Visst, det är en något mer obearbetad programvara i jämförelse med andra tillverkare, men den gör jobbet bra nog.

Med sina sex knappar och sköna komfort har jag märkt mig själv jämföra denna mus med många av de dyrare märkena på marknaden – vilket är ett riktigt stort plus då denna mus kan hittas för ynka 320 kronor! Visst, ser vi till DPI når denna högst 6 400, vilket i sig inte är det högsta där ute – knappast rentav. Men denna DPI kommer fungera alldeles förträffligt för både mer vana spelare och kommer vara perfekt för nybörjare.

Under spelsessioner passar därför DM420 in perfekt. På vissa sätt är den nästan skamligt billigt i pris för vad du får här. Visst saknar den mycket av det lulllull man sett i många andra spelmöss – särskilt ett steglöst skrollhjul eller en mer utvecklad RGB belysning. Men vet ni vad, ibland behöver man inte mer än en mer basic spelmus. Inte för att DM420 lämpligtvis är en sådan, men den är i närheten samtidigt som den levererar på flera nivåer.

Så svaret på frågan om musen räcker till? Ja, med råge!


Specifikation

• DPI: 400/800/1200/1600/3200/6400
• Sensor: PMW 6400
• 6st knappar
• Huano brytare
• Polling rate: 1000Hz
• Kompabilitet: Windows 7/8/10

Mått(BxDxH): 65x125x38mm
Vikt utan kabel: 69g

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar