Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Streetz Wireless Earbuds In-Ear | TWS-117

Streetz Wireless Earbuds In-Ear | TWS-117

Bra med billiga lurar, men är de värda sitt låga pris?

av Danny Larsen

Streetz TWS-lurar är tillbaka och här kommer det första paret av tre som vi har fått till oss att testa. Streetz TWS (True Wireless Stereo) är billigare in-ear-lurar, men låt oss se vad vi får för en överkomlig slant!


De senaste Streetz in-ear-lurarna vi testade på gjordes över två år sedan; TWS-0007 och TWS-0001. Frågan är nu om de (Deltaco) har blivit bättre inom detta segment eller om de fortfarande bara gör billigare in-ear-lurar som alla kan ha råd med som inte har pengar nog att lägga på t.ex. Jabra Elite 4 Active. Det är dock vanskligt att bedöma något enbart utifrån dess prislapp, utan testa alltid ordentligt först och se om det är värt ens pengar. Kanske Deltaco överraskar!

Om vi kollar vad som medföljer i förpackningen; först de självklara in-ear lurarna, men även en kort laddningssladd, två extra par öronpluppar utöver de som sitter redan på hörlurarna samt en kort manual. En manual som i sig är väldigt enkel, även om den är med väldigt liten text. Vilket enkelt förklarar hur du ska koppla lurarna till mobilen och använda touch-kontrollerna, på ett överskådligt manér.

Hur de ser ut kan väl beskrivas som en öronsnäcka med en pinne som sticker ut från dem. Själva öronen-delen satt helt okej i mina öron, men hade som vanligt önskat att det fanns fler öronpluppar att välja mellan då alla öron är olika och tre storlekar kanske inte täcker in alla variationer. De kommer i ett matt svart utseende lurarna och laddningsetuiet. Laddningsetuiet kommer i en mindre variant och smalare, vilket gör att du lätt kan stoppa ner den i byxfickan eller förvara den enkelt då den ej tar upp mycket plats.

Vad man får med.

Ser vi till batteritiden ligger den på ca 18 timmar sammanlagd på en fulladdning. Du har 6 timmar lyssning tid som finns i lurarna, samt två laddningar från etuiet vilket ger en okej batteritid. För att ladda upp etuiet och lurarna till max tar ca en timmas laddning.

Något som var trevligt var att lurarna satt bra i öronen, vanligtvis brukar jag behöva putta tillbaka dem i öronkanalen och då råka trycka på touch-kontrollerna, men det problemet infann sig inte med dessa. Att de inte heller tappade anslutningen mot mobilen till och från som några av de senaste lurarna jag recenserat gjort är ett plus i kanten.

Samtal, ja vad går att säga utöver att det inte får godkänt här. Vad jag hör i samtal är okej, men har fått beskrivet att jag själv låter ”som jag står tio meter bort och pratar samt har ett dovt, lite lätt burkig ljudbild”. Inte så illa att du inte kan höra vad som sägs men under all kritik för in-ear-lurar, så inga lurar för att ha långa samtal med, med andra ord. Samt att de är inte ljudisolerade för fem öre, allt ljud runtomkrinf mig läcker igenom och jag hör tydligt min omgivning, bara knapprandet på mitt tangentbord just nu hörs väldigt väl i sig. Detta är också ett stort minus om så mycket ljud läcker in och jag inte kan avnjuta musiken jag lyssnar på eller kan ha ett lugnt samtal utan att de jag pratar med hör allt runtomkring mig.

En sak som jag är positiv kring är ljudbilden. Sitter jag och lyssnar på musik eller kollar på Youtube på mobilen så är ljudbilden ren och klar utan några artefakter eller missljud. Minuset här är att jag måste höja upp volymen en bra bit för att verkligen få ut det mesta av det jag lyssnar på. Men basen är härlig och tar inte över ljudbilden som vissa andra ibland kan göra, mellanregistret och diskanterna är härliga och krispiga.

Här är det synd att småsaker med in-ear lurarna drar ner helheten, när ljudbilden faktiskt är riktigt adekvat (bättre om vi höjt volymen lite). Det är det här som eftersöks i ett par in-ear lurar; god ljudbild för att lyssna på musik eller ha samtal. Musikbiten är riktigt bra, samtal inte lika så. Att det läcker in ljud gör att jag måste höja mer för att försöka blockera det. Hade de bara varit mer ljudisolerande hade vi snackat en annan nivå, men tyvärr faller de på saker som detta som kunde ha varit en enkel sak att fixa till.

Liten och lätt att få med sig.

En sak som hade kunnat hjälpt till mer är om det också hade funnits en app där vi kunnat ändra EQ eller ställa in ljudbilden som vi velat haft den, men tyvärr finns det ingen till Streetz-lurar.

Streetz Wireless Earbuds In-Ear TWS-117 är ett par billigare in-ear lurar vilken du snabbt märker av då det finns saker som dragits ner på för att få dem till ett billigare pris. Vilket är synd då när jag lyssnat på musik har ljudbilden varit ren, krispig och välrundad om än lite låg. Det drar ner på betyget snabbt då de läcker ljud lätt runtomkring, samt att samtalsljudet är bedrövligt.


Specifikation

Ljudspecifikation

Ljudbild: Stereo
Impedans: 32 ohm
Frekvensomfång: 20 – 20.000 Hz
Brusreducering: Nej

Mikrofon

Mikrofon: Ja

Anslutningar

Anslutning: Bluetooth
Trådlös: Ja
True Wireless: Ja
Bluetooth: Ja, (v5.0)

Batteri

Batteritid (Ungefärlig): 6 h, (+ 12 h i fodralet)
USB-laddning: Ja

Övrigt

Färg: Svart
Passform: In-Ear
Passar till: Smartphone
Garanti: 2 år
 
Streetz Wireless Earbuds In-Ear | TWS-117. Lägsta pris 179 kronor enligt Prisjakt.nu 2022-02-28.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar