Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta Deltaco Gaming DM210 Spelmus (GAM-108)

Deltaco Gaming DM210 Spelmus (GAM-108)

av Fredrik Olsson

Deltaco Gaming har nu gett sig in i den djupa delen av gamingmus-poolen i och med sin nya DM210. En perforerad gamingmus med RGB belysning som vill erövra världen likt Napoleon. Precis som Napoleon är det mycket hybris i ett litet format. Men vem vet… kanske det finns något att faktiskt backa upp dess påstående om erövring? Vi testar och ser helt enkelt!


Ser vi till dess utseende är det likt en hel drös andra möss (exempelvis Steelseries Aerox 3 Wireless, Cooler Master MM720 och HyperX Pulsefire Haste) i det att det har den där bikupe-estetiken över sig; en perforerad look med RGB ljus inifrån och längs med undersidan som en smal strip av ljus. Det är förhållandevis återhållsamt för att vara RGB belysning och höjer sig en smula då det också är en representation av vilken DPI-nivå du befinner dig på. Du kan nämligen tilldela en färg till en specifik DPI-nivå, och därmed har du lättare översikt över vilken nivå som körs. Nu märker de flesta vana användare det tämligen lätt, men om du ska snabbt skrolla mellan hastigheter kan färgsättningen vara en tydlig ledtråd om vilken nivå du vill stanna på.

Med en vikt på 70 gram, egen programvara från Deltaco Gaming och en högsta DPI på 6 400 är detta är ovanligt välrundad spelmus – även om den inte är särskilt unik i sitt slag. ’Huano’ brytarna i musen är godkända och dess sensor SPCP6651 är funktionsduglig, även om dess exakthet hamnar under luppen lite fram och tillbaka (jag fann den inte helt enligt min vanliga standard). Den kändes aldrig laggig eller så, men under spelandet där exakthet var viktigt kändes det som att den inte riktigt hade den respons jag eftersökte. Med det sagt, är du en allmän PC-spelare kommer du nog inte ha några problem alls med musens sensor.

Med sju programmerbara knappar och en tvinnad kabel blev det snabbt en välanvänd mus, särskilt under normalt arbete. Just den kombinationen av arbetsmus och mer slentrianmässig spelmus gör att denna står ut extra mer. För att inte tala om dess prisbild som är chockerande låg! I nuläget går den att hitta för enbart 169 kronor, vilket gör det till ett klipp för vem som helst egentligen. Ja, dess programvara är högst rudimentär och knappast det vackraste där ute – men den gör jobbet bra, precis som musen på ett generellt plan.

Att säga att DM210 är en mus för professionella spelare är dock att ta i lite för mycket. Där fallerar dess sensor, även om dess låga vikt är uppskattad. Precis som dess trinda utseende och smarta RGB hantering även de är av godo, så hålls även de tillbaka av den redan nämnda sensorn. Men för de som vill få en allsidig spelmus, och inte riktigt känner av exaktheten i musen är detta ett givet köp. Ett riktigt bra köp för att vara exakt! Ja, de må finnas lite hybris hos DM210, och även om den lilla gynnaren inte når hela vägen, är det ändå precis så långt som den behöver komma. Och vad mer kan önskas från en spelmus för under 200 kronor. Inte mycket i mitt tycke! Den gör vad den kan göra för den slanten. 


Specifikation

ANSLUTNING

Anslutning USB
Trådlös Nej

EGENSKAPER

Sensormodell SPC6651
Sensor Optisk
Typ av brytare Huano
DPI 6400 dpi
Antal knappar 7
Ambidextriös Nej
Belysning Ja, RGB
Scrollhjul Ja
Färg Svart

GARANTI

Garanti 5 års garanti

MÅTT & VIKT

Kabellängd 1.8 m
Bredd 65 mm
Djup 120 mm
Höjd 42 mm
Vikt 70 g

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar