Logitech G935 Lightsync

av Fredrik Olsson

Det blir alltmer vanligt med trådlösa headset ute bland spelarna, och det vet Logitech som nu lanserat sitt nya bärbara headset; G935 Lightsync. Frågan är bara om konkurrensen är för hård numera, och vad egentligen deras RGB upplysta headset kan leverera? Dags att pressa basen, och nå nya musikaliska höjder!


Ljudbild & kompatibilitet

Muller o du underbart fantastiska muller! Ja, redan från start måste jag gå till headsetets 7.1 ljud som inte bara definieras upp på ett väldigt tillfredsställande sätt, utan framförallt hur det lyckas, på virtuell väg placera olika ljudkällor på ett riktigt bra sätt i dina öron. G935 är verkligen som bäst när det kommer till ljudet – basen är krispig men inte för dominerande, mellanregister är framträdande på ett tydligt och förvisso aningen övertagande sätt, och diskanten känns tydlig och ren. På det stora hela, så är det ljudliga, på en härlig nivå, trots att det ändå är ett trådlöst headset.

Under spelomgångar (med surround aktiverat) så upplevs kulor vina förbi dig, på ett naturligt sätt (i alla fall sett till hur det borde upplevas) och tal och musik ackompanjeras på ett härligt sätt. Ja, redan när jag recenserade G933 för tre år sedan fanns en riktigt god grund, men att de lyckats förfina detta, dels i headsetets drivelement, men även i programvaran G Hub gör det hela bara än mer imponerande.

Men hur är det då med mikrofonen?

Ja, här kan jag tycka vi även sett en bra utveckling. Ljudet är renare än i tidigare modeller, även om den har den där bekanta burkiga känslan som man får med headset. Men framförallt så vilar mikrofonens ljud på mellanregistret, så att dagligt tal premieras, vilket självklart är dess med fundamentala funktion; att få folk att höra vad du säger. Sedan om ljudet knappast kommer duga för sånglektioner, ja det säger sig självt.

Känsla & design

Redan med G933 såg vi samma design, och här kan jag tycka att Logitech borde evolverat mer på sitt headsets utseende. De inställbara knapparna, den specifikt framtagna ”look” som även G935 har, känns numera lite utdaterad, och även om den nu försetts med RGB belysning, så är frågan snarare, varför?

Visst ligger det i tiden, det köper jag, men när belysningen sitter på baksidan av kåporna så undrar man vem som ska se den. I Discord eller Skype lyser de med sin frånvaro (pun intended), och till och med hårddiskar, har nästan mer berättigande till att ha RGB belysning än detta headset. Med det sagt, så duger designen på det stora hela, och funktionaliteten är dess främsta fokus, så där träffar Logitech rätt – även om det mer eller mindre är samma gamla design som förr.

Ergonomi & hållbarhet

Dess plastiga uppsyn må vara aningen avskräckande, men jag kan glatt meddela att de ändå lyckats med att göra G935 till ett tillförlitligt headset. Töjer och böjer man det, så märker man att det sviktar bra och ligger dessutom bra över huvudet. Dess enda huvudband (samt öronkuddarna) är nu i en lätt läderimitation, som känns mild för både huvud och hud, och verkligen får det att kännas bra under långa spelsessioner. Ja, komfortmässigt finns inte mycket att klaga på alls, utan de mjuka öronkuddarna vilar bra över hela öronen, och gör nästan att du glömmer bort headsetet ibland. Visst går det lätt att skaka av sig det, skulle du plötsligt få för dig att ”headbanga” – då det inte sitter superhårt mot huvudet, men det fixar verkligen biffen, sett till bekvämlighet.

Med RGB belysningen på, så håller batteriet i upp till åtta timmar, vilket är okej, men knappast fantastiskt. Visst får du upp till tolv timmar, om du stänger av den, men då tappar du mycket av identiteten med headsetet. Jag menar, om nu RGB belysningen ändå är en viktig del för Logitech i sin marknadsföring för G935, då är det ändå där jag behöver sätta mest fokus. För om vi ska döma enbart tiden utifrån ett avstängt (ljusmässigt) headset, ja, då kunde de lika gärna tagit bort RGB belysningen till förmån för ett billigare par lurar. Nåväl, åtta timmar är inte något att fnysa åt, men här hade jag gärna sett att de utvecklat det mer, då konkurrenter ändå är i samma (om inte bättre) batterilängd.


Det slutgiltiga intrycket av headsetet är dock betydligt mer på den positiva sidan. Komfort och hållbarhet möter fantastiskt ljud, där till och med mikrofonen fyller sitt syfte på ett bra sätt. Visst hade jag gärna sett en mer vågad tagning på dess utseende, för att inte tala om bättre batteritid, men då designen fyller sitt syfte, och batteriet bör räcka för de flesta, så kan detta snarare betraktas som petitesser mer än något annat. Detta är inget annat än riktigt bra grejer, för ett pris som mer eller mindre känns likvärdigt med liknande trådlösa headset. Bra där Logitech, i approve!

PS. Programvaran G HUB, ger dig dessutom mängder med EQ inställningar, möjligheter att ställa in knappar och givetvis möjlighet att påverka RGB belysningen. Som vanligt kan Logitech detta med dedikerad programvara.


Specifikation
FYSISKA SPECIFIKATIONER
 • Höjd: 188 mm
 • Bredd: 195 mm
 • Djup: 87 mm
 • Vikt (utan sladdar och USB-mottagare): 379 g
 • Laddningssladdens längd: 2 m
 • Längd på mobilsladd: 1,5 m
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Hörlur
 • Högtalarelement: Pro-G
 • Storlek: 50 mm
 • Frekvensåtergivning: 20 Hz-20 kHz
 • Impedans: 39 Ω (passiv), 5 000 Ω (aktiv)
 • Känslighet: 93 +/-3 dB
Mikrofonarm
 • Mikrofonupptagningsmönster: Kardioid (riktad)
 • Storlek: 6 mm
 • Frekvensåtergivning: 100 Hz–10 KHz
 • Fäll upp för ljud av
Trådlös räckvidd
 • Inomhus: 15 meter
 • Utomhus: 20 meter
 • Anslutningstyp: USB
 • Ingen belysning: 12 timmar
 • Standardbelysning: 8 timmar

Logitech G935 Lightsync. Lägsta pris 1496 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-05-08.

Recensionsex tillhandahållet av Logitech.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar