Razer Deathadder V2 PRO

av Martin "Fyghar" Johansson

Razer har släppt Deathadders sedan 2006 och de uppgraderas ständigt. Nu får vi Deathadder V2 PRO och jag är nyfiken på att se hur utvecklingen har gått.


Jag kanske är lite fånig men jag gillade hur lådan som Deathadder V2 PRO öppnades, istället för att ta av ett lock eller liknande fälldes alla sidor utåt och visade musen mitt i som om det vore en helig relik. Kanske lite långsökt, men det var en kul detalj i öppnandet. När jag väl såg innehållet i förpackningen fanns det en USB-kabel att koppla in och när jag tittade lite närmare på själva datormusen såg jag en liten lucka på botten. I luckan finns en pytteliten USB-sticka som man pluggar in i datorn för att kunna använda datormusen trådlöst. Man kan även koppla den via Bluetooth eller via USB-kabeln som följde med. Det känns som att de har tänkt på att alla ska kunna använda den här smidigt, vilket känns riktigt bra då alla inte gillar samma sak. Jag hade dock ingen möjlighet att testa Bluetooth-anslutningen då min dator inte har någon sådan anslutning, men de andra två fungerade utan problem.

När det gäller användande ligger Deathadder V2 riktigt bekvämt i min hand. Jag har rätt stora händer och är inte helt förtjust i att hålla möss i klogrepp när jag spelar, utan jag vill hellre låta handen vila över datormusen när jag spelar vilket jag gör utan problem med den här. Den känns inte heller alltför tung, men inte heller jättelätt utan någonstans mittemellan vilket passar mig utmärkt. Jag har spelat lite World of Warcraft, Among Us samt Neon Abyss och har inte haft några problem med vikt eller anslutning när jag har spelat. Det märks att de har fokuserat på ergonomin, vilket också är något de marknadsför. Jag kan enkelt sitta längre sessioner utan att känna att handen har tröttnat och knapparna sitter väl placerade för att både enkelt komma åt dem samt inte komma åt dem. Jag vill ju inte av misstag ändra min DPI mitt i spelet.

När jag väl använder musen så flyter allt på utmärkt, jag märker inte av något lagg eller liknande som beror på musen, utan det är istället datorn eller spelet som bråkar med mig av olika anledningar. Enligt förpackningen ska batteriet hålla i ca 70 timmar oavbrutet spelande, men eftersom jag inte riktigt har möjlighet att sitta och spela så länge kan jag inte svara för om de siffrorna stämmer. Vad jag däremot kan säga är att batteriet håller längre än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att jag skulle behöva ladda den redan efter en dags användande men nu är jag inne på dag tre med trådlös användning och har inte kommit under 50% än. Då satt jag ändå vid datorn hela dagen under gårdagen med olika sysslor och batteriet verkar ha sjunkit ca 25%, vilket känns rätt vettigt.

Man kan ändra ljusschema, DPI, energiförbrukning samt knappbindningar i ett och samma program, nämligen Razer Synapse. Det är enkelt att komma åt allting och jag kan dessutom se hur mycket kräm det är kvar i batteriet i Synapse vilket uppskattas då jag inte kan se det någon annanstans. Jag nämnde att man kan ändra musens DPI, och det kan vara allt från 100 upp till 20 000! Jag vet inte varför man vill ha det så lågt eller så högt, jag trivs bra med steg 4 i grundinställningen, vilket är 3200.

Allt som allt tycker jag Deathadder V2 PRO är en bra gamingmus, om än kanske lite dyr.  Den billigaste kostar för stunden runt 1500 SEK men samtidigt får man vad man betalar för. Det är rätt varierade priser på gamingmöss oavsett om de är med eller utan sladd där vi kan vara nere på 60 kronor hela vägen upp till 2 500! När man kollar på vart priserna kan hamna känns prislappen för Deathadder betydligt vettigare och därför kan jag enkelt rekommendera den här gamingmusen samt ge den utmärkelsen Bra Köp!


Specifikation
FORM FACTOR Right-Handed
CONNECTIVITY
  • Razer™ HyperSpeed Wireless
  • Wired – Speedflex Cable
  • Bluetooth
BATTERY LIFE Up to 120 Hours
RGB LIGHTING Razer Chroma™ RGB
SENSOR Optical
MAX SENSITIVITY (DPI) 20000
MAX SPEED (IPS) 650
MAX ACCELERATION (G) 50
PROGRAMMABLE BUTTONS 8
SWITCH TYPE Optical
SWITCH LIFECYCLE 70 Million Clicks
ON-BOARD MEMORY PROFILES 5
MOUSE FEET 100% PTFE Mouse Feet
CABLE Razer™ Speedflex Cable
TILT SCROLL WHEEL No
SIZES Length x Grip Width x Height

  • 5″ x 2.43″ x 1.68″
  • 127 mm x 61.7 mm x 42.7 mm
WEIGHT 0.194 lbs / 88 g (Excluding dongle)
DOCK COMPATIBILITY Yes

Razer Deathadder V2 PRO. Lägsta pris 1499 kronor enligt Prisjakt 2020-11-05.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar