Cooler Master CM310

av Fredrik Olsson

Som en liten vessla smyger Cooler Masters nya mus CM310 fram. Men frågan är om den skapar turbulens bland de stora elefanterna, eller om den mosas utan att ens ses. Ja, med den otroligt dåliga liknelsen, så sätter vi igång med att testa CM310!

Design, Ergonomi, känsla & teknik

Om jag ska vara helt ärlig, så var mina första intryck inte bra alls. Den låga och svarta CM310 var svår att få en bra greppning på, både bokstavligen och figurativt. Varför har de skapat en mus med ett så stort fokus på RGB, varför är den så låg, och varför är DPI-knapparna (särskilt den bakre) mer eller mindre för långt ifrån för att på ett enkelt sätt kunna nås.

Nåja, som med mycket här i livet, så kan skenet bedra. Ibland behöver man använda något under en längre tid än vanligt för att få en bättre inblick.

Musen är gjord för både handflate- och klogrepp, och har en höjd på 39,5 mm. Det är rena faktum. Att jag råkar ha enorma händer hjälper således inte till direkt. Men att använda musen under längre tid visade upp andra talanger. Dess ambidextriösa design kommer passa många, och valet mellan klo och handflategrepp passar därför bättre. Den pigga Pixart A3325 sensorn (med stöd för upp till 10000 DPI) är väldigt responsiv och direkt, medan designen (om än flashig med sina RGB strips) ändå är enkel i formen med väldigt skönt klick i vänster och höger musknapp.

Den har även en bra tyngd, som ligger centralt i musen och inte får varken baken eller den främre delen av musen att kännas obalanserad. Jag märkte att efter ett gäng antal timmar, så rörde jag mig smidigt fram i Fps, såväl som RTS, så det går lugnt att säga att musen gör sitt jobb.

Allt är dessutom förprogrammerat i musen, så du kan när du vill ändra RGB belysningen själv, men ändå ha många knappar att använda för den som är van vid det.

Ris och ros!

Har du mindre händer, så kommer denna mus funka ypperligt. Dess rappa sensor, och svarvade form kommer väl till pass. Men även om jag överkom mina första intryck till stor del, så finns det några frågetecken.

Först hade vi den gummibeklädda sladden som korvade till sig, och mycket väl kan göra sig till ett irritationsmoment om man inte gillar sånt. Men framförallt är det avsaknaden av programvara – där du kan ändra dina knappars funktion. I nuläget är du låst mer eller mindre med det du får.

Ta bara det faktum också att du mellan DPI knapparna (där den bakre är ofrånkomligt för långt bak ännu) finns en RGB knapp. Dess enda syfte är att byta RGB mönster som syns på musen. Du kan även använda en av sidoknapparna för att ytterligare förändra dina färger.  För de RGB entusiaster där ute så är det säkerligen värt att titta in, men avsaknaden av möjligheten av att ändra dessa knappars funktion är verkligen tråkig. Musens prisbild mellan 500-600 kr känns förvisso okej, men jag hade gärna sett mer anpassningsmöjligheter.


Specifikation

Material: ABS Plast / Rubber, LED Color  16.7 Million RGB with 5 Modes, Sensor: Pixart A3325 (10000 DPI), CPI / DPI     7 Levels (500, 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 10000), Tracking Speed           60 ips, Lift Off Distance                < ~3mm, Polling Rate: 1000 Hz / 1 ms, Mus acceleration: 20g, Knappar: 8, Kontakt: USB 2.0, Kabel längd, 1.8 Meters

Dimensioner (B x H x D) 127 x 71.5 x 39.5 mm, Vikt: 135 g ± 5g, Weight (utan USB kabel): 100 g ± 5g

Cooler Master CM310. Lägsta pris 539  kronor enligt Prisjakt.nu 2018-08-12

Recensionsexemplar tillhandahållen av Cooler Master

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar