L33T Extreme

av Danny Larsen

Här får vi nu en ny L33T stol att sitta in och se hur den står sig mot liknande stolar som jag har recenserat tidigare. Stolen i sig är liknande design som L33t Encore och inte den klassiska racingstol modellen.


Och som vanligt så ställer vi oss frågan; hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt.

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

När det kommer till att montera ihop stolen så är det här nog den absolut enklaste jag har satt ihop. Jag satt i samtal med några andra Nördlivare på TeamSpeak samtidigt som jag plockade ihop den. Manualen som fanns i förpackningen är bara en sida med tydliga bilder på vad som följde med, och sen i sex enkla steg hur du sätter ihop stolen. Det enda problemet jag hade var att jag drog fast skruvarna på armstödet mot sätet för hårt så jag ej kunde passa in ryggen smidigt, men det var ett misstag av mig. Utöver det så var det riktigt smidigt att passa ihop rygg, armstöd och sätet då armstödet har urgröpningar i sig där skruvhålen enkelt passas in då de sticker ut en bit ut ur lädret.

Komfort & Ergonomi:

Komforten i stolen känner man av både i rygg och sätet från start, då det från de tidigare stolar jag recenserat inte har det extremt strama konstläder som man måste sitta in ett tag innan man sitter bekvämt. Stolen som jag har fått till mig är som sagt i utförandet med PU (Polyuretan) konstläder som alltid har en skön känsla att sitta på, samt att det är enkelt att rengöra om man skulle spilla något på stolen.

Stolen i sig ger dig väldigt mycket yta att sitta på och om man är lite i min storlek (lite bredare än man velat) så kommer du sitta riktigt bra i stolen. Sätet i sig är 51 cm bred och 51 cm djup, så väldigt generös yta att sitta på. Ryggen är precis som sätet 51 cm bred och ryggen är 75 cm upp till toppen. Det här är en stol som man kan sitta lite mer avslappnat av till skillnad från de andra racing designade stolarna.

Armstöden har mjuka och bekväma stöd som gör att armen ligger bra och man får ej ont av längre spelsessioner. Man får tänka på att här är armstöden helt statiska och går ej att justera då de sitter fastskruvade i ryggen och sätet. Samma sak här är att om man vill luta sig tillbaka så blir det hela sätet man får tilta bakåt istället för bara ryggen. Ryggen har en svankkudde som går att höja och sänka till ens egna behag och det finns ett nackstöd inbyggt, men skulle hjärna sett ett som man själv kunde justera.

Stolen som jag har fått till mig går i svart/blått utförande, men stolen finns även i svart/röd, svart/grön eller i helsvart. Så man får lite valmöjligheter att anpassa stolen efter ens egna setup hemma. Stolen har också i sätet och i ryggen perforerade sektioner av konstlädret för att det ska kunna andas lite bättre under långa och heta spelsessioner.

Funktioner & Inställningar:

När det kommer till stolens funktionaliteter så kan man luta stolen 20 grader bakåt om man vill slökolla något på datorn eller som jag spelar med handkontroll och vill lägga upp fötterna på soffkanten. Väldigt lätt att somna i stolen då den har en mjukare sits och rygg, men jag har ingen rädsla att jag ska slå över då det är en väldigt bra balanserad stol.

Ryggen är som sagt statisk, precis som armstöden så man får höja stolen så att armarna ligger rätt mot ditt databord (för bästa ergonomi och bekvämlighet) och man kan bara luta hela stolen bakåt och ej bara ryggen. Men det är en smaksak, vill man ha mer valmöjligheter så ska man kanske kolla på en av de andra racingstolarna.

Stolen är såklart höj och sänkbar, där du kan höja den 8 cm och på så sätt anpassa den för din längd. När jag har den som högst upp så dinglar jag med benen och tårna ligger i marken, så väldigt bra höjd måste jag säga (är själv 180 cm lång, så stolen kommer passa för längre personer utan problem).

Maxvikten som är rekommenderad för den här stolen är 100 kg, vilket jag tyvärr ligger lite över men har inte märkt av något för det. Hjulen på stolen är väldigt lättrullade, jag har råkar putta till stolen med benet när jag skulle sätta mig ner och höll på att trilla i golvet då den rullade bortåt en bit. Hjulen är beskrivna att ej lämna märken efter sig på golvet, men för en som sitter väldigt mycket vid datorn och flyttar på mig väldigt mycket så rekommenderar jag att man bör skaffa sig ett golvskydd.

Enkel instruktion att följa, svårare än så blir det ej!

L33T Extreme är en väldigt bekväm och skön stol som egentligen har väldigt få brister som jag kan finna i den. Men något som jag skulle velat ha i den är att ryggen var lite mer rak i ryggen, då man nu hela tiden sitter lite bakåtlutad. Vilket förtar om jag så sitter och skriver texter eller sitter och spelar spel så sitter man utan något stöd för rygg eller nacke, vilket man får med de andra racingstolarna. Det här är en stol om man vill slöspela lite eller avslappnat sitter och skriver på datorn. Jag har märkt av att ryggen säger emot efter långa sessioner när jag skrivit texter. Så jag rekommenderar för er som är intresserade av stolen att åka ut och provsitta stolen och andra innan du gör ditt val, missförstå mig ej det är en bra stol men man får tänka på i vilket syfte man ska ha den.


Specifikation

L33T Extreme. Lägsta pris 1399 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-09-26. 

Recensionsex tillhandahållet av L33T.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar