Nytt år och nya produkter att testa på och se hur de står sig. Denna gång så är det L33Ts Encore som vi ska kolla in och se hur den känns efter att suttit i den och vad dess funktionaliteter är! Så gör som jag och slå dig ner så ska vi se vad för något vi kan utröna från denna stol!
Och som vanligt så ställer vi oss frågan; hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt.
Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.
Montering & Manual
Första hindret kom då det ej följde med någon manual för att montera ihop stolen, utan jag vara då nöd att gå in på L33Ts hemsida för att hitta en. Men med den hittad så var det bara att komma igång. Överlag så var den inte allt för krånglig att sätta ihop, dock bör man vara två som hjälps åt när ryggen ska passas ihop med sätet. Samt att ha tillgång till en kniv eller rakblad, då man kommer vara nöd att skära upp runt hålen på sätets fästen så man kan få i skruvarna ordentligt. Skruvar och brickor kom i en prydlig liten pappersförpackning med allt utmärkt, istället för en miljon små påsar (som man lätt kan tappa bort).
Komfort & Ergonomi:
Komforten i stolen är väldigt bra då både ryggen och sätet har en skön stoppning som gör att du inte bara sitter ordentligt, utan att du sitter bekvämt när du lutar dig tillbaka. Stolen vi har fått till oss i det vanliga imiterat konstläder, som ger en bra känsla på stolen. Det sitter inte lika stramt på stolen som på andra vi recenserat, men det gör att stolen får en lite mjukare känsla.
Stolen har en väldigt djup och bred yta att sitta på (sätet 51 cm djup och 52 cm bred), vilket gör att man har stor yta att sitta på. Vilket kan vara skönt för benen att få vila sig istället för att hänga utanför. Ryggen är likaså hög och bred (75 cm hög och 55 cm bred), vilket gör att man inte känner sig instängd eller hoptryckt som man ibland kan göra i ”vanliga” gamingstolar. Armstöden har mjuka kuddar så att armarna ligger bekvämt och bra under långtidssittande.
Något som jag dock saknar är ett rygg- och nackstöd, vilket kunde ha hjälpt till lite granna. Värt att tänka på är att ryggen ej går att luta som på de gamingstolar, utan man kan bara luta hela stolen (detta då säte, armstöd och rygg sitter ihop).
När det kommer till det estetiska så kommer stolen i två utgåvor, även om det bara är färgen som skiljer de två åt. Stolen vi recenserade (representerad på bilderna) är mestadels i svart konstläder, där sidorna på sätet och ryggen har en tjockare rand av grönt konstläder. Samt att den har gröna sömmar över sig för att markera ut lite mönster. Den andra stolen kommer i ett rött utförande.
Funktioner & Inställningar:
Stolen går att luta 20 grader bakåt, vilket gör att man får en bekväm ställning för lite slötittande (har somnat många nätter i stolen sittandes så). Som tidigare nämnt så går ryggen ej att luta individuellt bakåt utan hela stolen tiltas bakåt. Armstöden är därför ej höj eller sänkbara, men de har en riktigt bra höjd och ligger bra i kant med mitt skrivbord.
Du kan höja stolen upp och ner tack vara stolens klass 4 pist, du kan höja och sänka ca 10 cm upp eller ner. Höjden på stolen är ganska lagom för en person i min längd (180 cm), där jag sitter med fötterna direkt i marken när den sitter som högst.
Maxvikten på stolen är lite lägre än på andra stolar och tar bara upp till 90 kg (vilket är kul då jag själv ligger på en 100+ kg, så den tål ganska bra ändå). Och hjulen på stolen rullar extremt bra, vilket är ett plus även om man kanske inte rullar runt så himla mycket med sin stol.
L33T Encore. Lägsta pris 899 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-01-23.
Recensionsex tillhandahållet av L33T.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.