Logitech G203 Prodigy

av Fredrik Olsson

Enkla koncept och idéer har en tendens att leva längst, och med det i åtanke så har Logitech fortsatt på spåret de påbörjade med G403 Prodigy mössen. Det vill säga produkter med hög kvalitet till ett bra pris. Med det sagt så har Logitech presenterat sin senaste gaming mus; G203 Prodigy. En mus som enligt dem ska kombinera pris och komfort, men når de målsnöret med sin nya inkarnation? Låt oss dyka in i det hela!

Första intryck

Det första som slår mig är hur liten musen är. Till skillnad från G403 serien, som har en större design som dessutom är gjord för högerhänta, så är denna istället avsevärt mindre, och dessutom gjord för såväl vänster- som högerhänta. Men med detta i åtanke så är det ändå en stilrent utformad mus som jag verkligen tycker ser fin ut. Förvisso är utseende knappast unikt; men med Logitechs erkända logga upplyst i RGB belysning, samt en rand runt nedre delen av musen (även den RGB belyst) så skänker det ändå en originell ”look” till musen.

Dock är det tråkigt att musen inte har med någon möjlighet att ändra vikt eller för den delen har avtagbar sladd; men å andra sidan är detta ändå i skrivande stund Logitechs billigaste mus (av de i den nya generationen), så det är inte så konstigt.

Ergonomi & känsla

När det kommer till komfort under långtidsanvändning så är detta inte en fullträff på långa vägar. Jag sitter med min enorma labb till hand och hittar inget bekvämt sätt att hålla musen. Den är för kort för klo-hållning, men är för låg för att jag ska kunna få en bra helhands-hållning. I korthet; har du större händer, så bör du helt enkelt inte ens titta på den här musen, utan den är specifikt för dig som har mindre till mellanstora händer. Där kommer den passa som handen i handsken.

Dess ”gliders” på undersidan har ett bra glid över egentligen valfritt underlag, och med en polling rate på 1000Hz så sker rörelserna på skärmen adekvat i jämförelse med hur du faktiskt rör handen. Självklart kan du även ändra dpi inställningar (upp till 6000 dpi), så det finns även bra möjligheter att få hastigheten direkt anpassad efter tycke och smak. Dock är det så att jag personligen fann dess vikt (85g) att vara aningen för låg då musen lite för enkelt flyttades på; varför jag personligen gärna ser att de adderar alternativet att lägga till vikter.

I övrigt så kan det vara värt att nämna att trots sin enkla design, så finns det totalt sex programmerbara knappar (inräknat scrollhjul-knappen och dpi-knappen), så det finns ändå i denna prisklass bra möjligheter att få en mer omfattande knapplösning.

Bildkälla: LogitechG

Användning & hållbarhet

Trots sin lilla form och billigare känsla ska den enligt tillverkaren klara av 10 miljoner klick per knapp, och dess fötter kommer klara en sträcka på 250 kilometer; vilket är imponerande i sig. För att inte tala om (ja, jag tjatar om detta om ni läst andra recensioner av mig) programvaran. Logitechs Gaming Software lokaliserar musen direkt, och ger dig möjlighet att ändra RGB belysning, dpi-instanser, och makroskapande lätt. Logitechs programvara är i mångt och mycket en guldstämpel som de lätt kan få den mest mediokra produkt att höja sig långt med.


Specifikation

G403 Trådlös – Upplösning: 200 –  6,000 dpi, Max. acceleration: >25G*, USB data format: 16 bits/axis USB report rate: 1000 Hz (1ms) Microprocessor: 32-bit ARM, Hållbarhet Knapp (Vänster / Höger): 10 miljoner klick , Fötter: 250 kilometers

SYSTEMKRAV – Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7,  USB-port, Internetanslutning för nedladdning av programvara (valfritt)

Cirkapris – 450 kr
Recensionsex tillhandahållet av Logitech

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar