Piranha Trigger Controller

av Fredrik Olsson

Trådlöst, androidanpassat, pc-anpassat och i Xbox One handkontrollsutförande! Detta är vad Piranha Trigger kontrollen erbjuder, men frågan är om det räcker i en marknad som styrs av kvaliteten hos Microsofts egna handkontroller?


Piranha definieras mest som budgetalternativet till Microsofts numera klassiska handkontroll. Men det faller ganska hårt, då en original handkontroll för Xbox One (trådlös) i skrivande stund kostar mindre rent generellt än denna kontroll. Och då kan du även använda den på Xbox One!

Ja, ni såg rätt, denna Piranha handkontroll är specifikt för PC och Android – en märklig kombination i mitt tycke. Inget illa ment om spelutbudet på mobil, men den scenen har väldigt få (i mina ögon) relevanta spel – än färre som faktiskt har stöd fullt ut. Visst är det en kul idé att man ska kunna ta med sig den ut på resor, men den idén blir alltmer fånig när det visar sig att man måste koppla in USB dongeln i mobilen via en kabel av någon form. Ja, tanken är bra, och den funkar, men ack så omständligt det blir.

 

Sedan har vi förvisso att den även har direktstöd för Steam OS och Xbox One streaming till Windows 10; vilket egentligen bara innebär att de får fler saker att skriva på förpackningen. Stödet för Steam OS är bra, om man vill förvandla handkontrollen till delvis mus – men jösses vem gör det om man ändå sitter vid dator. Ni vet där musen redan befinner sig! Sedan har vi streaming av Xbox One spel till Windows 10 som i sig också fungerade bra – efter uppdateringar av krysslådan, Windows och lite mekande. Så vill jag streama mina spel till PC:n och spela med denna handkontroll, ja då går det bra. Men ärligt talat, varför kör jag bara inte med Xboxens handkontroll…eller direkt på Xboxen i sig?

Ja, nu har jag varit lite extra saltig, men när förpackning och manual tydligt visar på dessa ”funktioner” så blir jag lite trött.

Men nog om det där….hur är Piranha Trigger att använda, om jag vill spela spel på PC:n bara?

Jorå, smidig, bra klassisk design, och med gummibeklädda sidor – gör att den faktiskt ligger riktigt bra i händerna. Visst känns det aningen billigare, särskilt med de bakre triggers som känns plastigare, men nog funkar den felfritt och utan någon direkt lagg. Kontrollen har Xbox One liknande knappar i blått, grönt, rött och gult och den kan istället (på mittknappen/Xbox knappen) byta källa. I övrigt så känns allt igen från Xbox gamla design, så gillade du den, så kommer du säkert gilla även denna. Så summa summarum;  det är en välbeprövad utformning, som med gummisidorna kommer serva sina pc-spelarna bra.

Men, här står vi nu, med en handkontroll som i detta nu kostar cirka 500 kronor. Hade den kostat någon eller några hundralappar mindre så skulle jag definitivt rekommenderat denna – men när den har samma pris för en Xbox One handkontroll för PC (trådlös) så vet jag bara inte vem den ska riktas åt. Skulle du mot förmodan vara en person som verkligen verkligen vill spela på din mobil, ja då har den en mer unik aspekt till sig. Men för oss andra, så går det bara att köpa en vanlig Xbox One kontroll.


Specifikation

3 m USB kabel. Xinput, Dinput och Mouse läge, kompatibel med PC Windows 7/Vista/8/10 – Steam OS – Android™ 4.0 och XBOX ONE® Strömmat till Windows 10.

Piranha Trigger Controller. Lägsta pris 498 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-07-16.

Recensionsex tillhandahållet av Piranha.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar