Hem ArtiklarGuide Tillbehörsguide

Tillbehörsguide

av Fredrik Olsson

Det är många gånger vi står inför valet att köpa tillbehör. Om det så är möss, tangentbord eller headsets, så är det inte alltid självklart i hur man ska göra. Därför så vill vi hjälpa i den mån vi kan; och har därför tagit fram en guide som man kan gå efter, beroende av vilken typ av användare man är.

Därför kan du nedan hitta produkter som vi anser passar ’gamern’, ’den mångsidige’ och ’kontoristen’. Tre olika typer av användare, som beroende på intressen och krav har olika typer av produkter att utgå ifrån.

Förhoppningsvis så finner ni denna guide till hjälp! Och är det så att en viss typ av produkt/genre saknas, lämna gärna en kommentar eller skicka oss ett mail på info@nordlivpodcast.se; listan är aldrig helt klar, utan kommer att uppdateras med jämna mellanrum, för att återge hur marknaden ser ut vid olika tillfällen.

Mycket nöje!

För ’gamern’!

När det handlar om spelare, så är det snabbhet och enkelhet som gäller i regel. Men för den sakens skull får det även gärna vara med möjlighet för anpassningsbarhet i programvara; genom t.ex. valfrihet av makroskapande och RGB belysningsmöjligheter.

Tangentbord

Steelseries APEX M800 – Ca pris 1600 kr

Detta tangentbord har en låg profil, med mekaniska brytare av Kailh. Dess goda möjligheter i makroskapande och de många valen i redan skapade RGB val, gör detta till ett riktigt bra tangentbord. Lägg därtill en ypperlig programvara med kopplingsmöjligheter mot andra Steelseries produkter, och du har ett vinnande koncept.

Se vår recension av tangentbordet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Cooler Master MasterKeys M – Ca pris 950 kr

Detta kompakta tangentbord passar såväl spelare av stationära datorer, såväl som spelare på bärbara plattformar. Du får ett tangentbord där formfaktorn är satt på ”behändig och liten”. Med dess Cherry MX brytare så får du en taktil känsla i ’klicken’, av en högre profil för de som föredrar det. Det har en vit LED belysning som kan styras helt från tangentbordet utan behov av någon installerad programvara.

Se vår recension av tangentbordet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Möss

Logitech G900 Chaos Spectrum – Ca pris 2000 kr

Denna mångsidiga mus, ger både bra latency oavsett om den är sladdansluten eller trådlös. Med dess modifierbara konstruktion med RGB belysning, så ger den alla gamers en bra fördel i snabba spelsessioner. Dess ambidextriösa form tillsammans med en enormt välgjord programvara gör att alla typer av gamers kan njuta av dess uppenbarelse och hantering.

Se vår recension av musen för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Turtle Beach Grip 500 – Ca pris 550 kr

För spelaren som söker en smidig och enkel design, men ändå vill ha högt DPI antal, så är Grip 500 ett ypperligt val. Dess stilrena design och lätt anpassade programvara räcker gott åt de flesta gamers.

Se vår recension av musen för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Headset

Astro A50 – Ca pris 3200 kr

Vill man ha ut det mesta av sina pengar, så är detta trådlösa headset ett måste. Bra ljudbild, kompatibilitet med konsoler och väldigt bra komfort, gör att det ger skäl för den stora slant det kostar.

Se vår recension av headsetet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


För kontoristen

När vi kommer till de användare som enbart är ute efter att skriva och göra sitt dagliga arbete, så blir det tydligt att tillgänglighet och smidighet blir A och O i produkterna. Du vill få en klar och tydlig känsla, men samtidigt få en produkt för ett specifikt syfte.

Tangentbord

Logitech MK270 Combo Trådlös – Ca pris 300 kr

Detta tangentbord ger användaren de klassiska membran brytarna, som är förhållandevis tydliga i sin korta profil (höjd) och extra mediaknappar, och ger användaren även på köpet en duglig arbetsmus. En kombination som står sig länge; särskilt då den är trådlös.


Turtle Beach Impact 700 – Ca pris 1500 kr

Detta högprofilerade tangentbord, med sina Cherry MX brytare, ger verkligen en god komfort vid skrivande och allmänt arbetande. Dess direkta nerslag gör att skrivande blir ett nöje, och i.om. dess LED belysning så gör det också att det är lätt att hänga med, även i mörker.

Se vår recension av tangentbordet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Möss

Logitech MX Master Trådlös Mus – Ca pris 750 kr

Denna arbetshäst till mus, ger användaren en ergonomisk position såväl som frihet iom att den är trådlös. Det är även en eminent programvara med på denna, som gör att du ytterligare kan effektivisera ditt arbete. Lägg därtill att den lätt kan laddas upp och har fem knappar, så är det ett riktigt bra val.


Headset

Lucid Sound LS30 – Ca pris 1700 kr

För de som vill kunna enkelt gå ifrån datorn, men inte behöva ta av headset, gör rätt av att välja det eleganta headsetet SL30. Utöver att det ger en bra ljudbild och överkomlig mikrofon kvalitet, så har det en bra kompabilitet med mobiltelefoner. Så blir det enkelt att svara oavsett om du har headsetet på skallen eller ej.

Se vår recension av headsetet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Koss SB45 – Ca pris 350 kr

För den prismedvetna, så är inte utseende allt. Utan då kan Koss SB45 vara ett alternativ, då du får en godkänd ljudbild, trots den låga prislappen. Det är dessutom enkelt att hantera och koppla in, vilket hjälper ytterligare.


För den mångsidige

Det finns så klart de, som vill ha alla möjligheter. De vill spela, arbeta, styra media, och ha tillgängligt anpassningsmöjligheter i programvara, för att de ska kunna ändra sina tillbehör precis som de vill.

Tangentbord

Logitech G910 Orion Spectrum – Ca pris 2000 kr

Logitech fortsätter leda marknaden av tangentbordsmarknaden, med sin kombination av fokus för gaming och mediahantering. Detta tangentbord infriar både gamers strävan såväl för de media inriktade användarna där ute. Mångfald i både utseende, funktionalitet och känsla.


QPAD MK-90 – Ca pris 1400 kr

Till en aning billigare penning så får du ett kailh mekaniskt tangentbord, med bra inställningsmöjligheter på både media- och gaming funktioner.

Se vår recension av tangentbordet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Möss

ROCCAT Tyon – Ca pris 700 kr

Roccat Tyon förenar gaming med väldigt intuitiv funktionalitet. Med bra ergonomi, pris och väldigt många knappar, så finns det många val för användaren.

Se vår recension av musen för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Headset

HyperX Cloud Core – Ca pris 750 kr

För spelaren som vill ha både en bra prisbild såväl som en rik ljudbild och en bra mikrofon, så är Cloud Core ett enkelt val. I dess analoga utförande så är det enkelt att koppla till valfritt medium, men framförallt så ges du en bra ljudbild oavsett. Ett givet val! (Om man vill ha USB koppling så finns dess storebror Cloud II)

Se vår recension av headsetet för en mer ingående titt på dess kvaliteter här.


Du kanske också gillar

Lämna en kommentar