Hem ArtiklarGuide Julklappsguide: LEGO Super Mario

Julklappsguide: LEGO Super Mario

Super Mario för hela slanten!

av Redaktionen

Julen står inför dörren, och därför ville vi i samarbete med LEGO visa upp några förslag på julklappar – i så god tid som möjligt. LEGO har därför låtit oss testa oss fram med ett par LEGO set som lyckas bolla intresset i ’gaming’, såväl som gammal hederlig lek – eller rentav tävling. Nedan är därför förslag samt utslag av våra testare – på  potentiella julklappar så här innan jul!


För den lekfulla familjen finns ett par LEGO set, där framförallt följande står ut:


Äventyr med Mario – Startbana

Samarbetsandan föds naturligt i setet LEGO® Super Mario™ Äventyr med Mario – Startbana (71360). Här kan barn utforska lekandets konst med vänner eller föräldrar och naturligt få in sin favoritkaraktär i den verkliga världen. Setet innehåller en LEGO Mario™ figur som reagerar omedelbart via den LCD-skärm och högtalare vilket den kommit utrustad med. Spelare kan samla virtuella mynt när LEGO Mario rör sig från startröret till målstolpen om det så är via läskiga brinnande underlag, snurrande plattformar eller mysiga moln. Dessutom kan du som spelare ge dig in i strider mot leksaksfigurerna Goomba och Bowser Jr, vilket kompletterar lekandet ytterligare. Ett LEGO set perfekt för 6+ år och uppåt – och förträffligt för de som vill kombinera lekande med kreativitet. Du kan nämligen arrangera om klossarna för att skapa nya banor redo att bemästras.

En lek i din hand!

LEGO Super Mario kan ackompanjeras av en kostnadsfri mobilapp, vilket kan förstärka upplevelsen ytterligare. Denna app har visningsverktyg för att zooma och rotera vilket gör det lättare att bygga, och föreslår andra kreativa sätt att bygga. Lekandet blir därför än mer underhållande, och framförallt lättillgängligt – då denna mobilapp är enkel att använda oavsett om du är ung eller gammal.

Obegränsat med Mario!

Som det startkit detta är, innehåller det en startbana som utan tvekan kommer räcka gott för nya spelare – och dessutom kommer uppmuntra till att antingen leka på egen hand eller tävla mot vänner. Serien kan lätt kompletteras med expansionsset, vilka erbjuder fler utmaningar och främjar utvecklingen av problemlösningsförmågor.

”Äventyr med Mario – Startbana” på fem röda
 • LEGO® Mario™ figuren drivs av 2 AAA-batterier (ingår inte) för att ge en interaktiv upplevelse i spelet där spelare får omedelbar feedback och belöningar för sin kreativitet.
 • Fans kan börja utforska den roliga LEGO® Super Mario™ världen med setet Äventyr med Mario – Startbana (71360), med 7 actionklossar för olika interaktioner med LEGO Mario™ figuren.
 • LEGO® Mario™ har färgsensorer och LCD-skärmar i ögonen, munnen och magen för över 100 olika reaktioner på rörelser. Innehåller också en högtalare som spelar upp ikoniska ljud och musik från tv-spelet.
 • I detta superlekset samlar LEGO® Mario™ virtuella mynt när han hoppar och springer från startröret till målstolpen via LEGO klossar, molnplattformar och ? Block och strider mot figurerna Goomba och Bowser Jr.
 • Detta LEGO® samlarset med 231 delar är en cool födelsedagspresent eller julklapp till barn från 6 år som kan bygga och leka sig fram för att lösa problem samtidigt som de har massor av kreativt skoj.
 • Bygg om startbanan och kombinera med LEGO® Super Mario™ expansionsseten för att skapa ännu mer utmanande banor och spel att leka med och spela mot vänner.
 • Barn kommer att älska LEGO® Super Mario™ gratisappen som innehåller bygginstruktioner, inspiration, kreativa sätt att leka och mycket mer. För att se en lista över kompatibla Android- och iOS-enheter, gå till LEGO.com/devicecheck.
 • LEGO® Super Mario™ byggseten är perfekta att leka med på egen hand eller i grupp och ger liv åt familjens favoritkaraktär på ett unikt sätt. Seten erbjuder obegränsat med kreativa utmaningar genom expansionsset och ombyggnationer.
 • Byggare behöver inte krafterna från en superstjärna för att sätta ihop eller dra isär LEGO® klossar! Ända sedan 1958 har de uppfyllt de högsta branschstandarderna för att säkerställa att de är hållbara och robusta.
 • LEGO® byggklossar och delar tappas, värms, krossas, vrids och analyseras på nästan alla tänkbara sätt för att säkerställa att varje LEGO set uppfyller de högsta globala säkerhets- och kvalitetsstandarderna.

För 6+ år och uppåt.


Vår slutgiltiga uppfattning av LEGO-setet.

Detta är en perfekt start för alla yngre personer som suktar efter mer Mario i sitt liv. Lekfullheten och framförallt enkelheten i att vara kreativ är det som står ut. Att du dessutom faktiskt kan spela, samla mynt och göra det hela till både ett spel, såväl som en lek gör det hela bättre i våra ögon. Interaktiviteten hos Mario figuren var överraskande underhållande – för både barn som vuxen, även om den uppenbarligen lutar sig mot de yngre mest. En riktigt bra start för den lekfulla familjen. Bara det faktum att du och ditt barn väldigt enkelt kan följa bygginstruktioner i LEGO:s mobilapp gör det hela ännu mer smidigare. En mobilapp där du dessutom kan följa spelomgångarnas insamlande av mynt. Fiffigt!

 

i samarbete med PriceRunner


Äventyr med Peach – Startbana

Interaktiviteten fortsätter i Peach startbana, vilket kan användas som addering till Mario eller rentav som ett eget startset. Peach kan exempelvis ”äta” den röda frukten och ge till en vän – allt ackompanjerat med ljud, men framförallt reagera via sin LCD-skärm. Ett lekfullt set som adderar till helheten, där även karaktärer som Lemmy, en gul Toad och Lava Bubble ger det hela en skön egenskap. Att det dessutom inkluderar ett gungset, med vilket Peach kan samla in yttterligare mynt gör det hela bara mer underhållande.

”Äventyr med Peach – Startbana” på fem röda
 • Samarbeta – LEGO® Peach™ figuren behöver 2 AAA-batterier (ingår inte) och kan anslutas till LEGO® Luigi™ eller LEGO® Mario™ (extra figurer ingår inte) via Bluetooth för socialt spel med två spelare
 • Börja ditt äventyr med Peach – Ge Super Mario™ fans ett nytt sätt att kliva in i LEGO® Super Mario™ världen med denna startbana (71403) med LEGO® Peach™
 • Interaktiv LEGO® Peach™ figur – Med färgsensor, LCD-skärm som visar omedelbara reaktioner på rörelser och en högtalare som spelar upp ikoniska ljud och musik från tv-spelen
 • Spela och samla digitala mynt – Leksetet innehåller ett startrör, målstolpe, gungor, en Lava Bubble-utmaning, ett ?-block och figurerna Lemmy och Yellow Toad
 • Fruktskoj – Den röda frukten utlöser glada reaktioner hos LEGO® Peach™ och kan även ges i present till Yellow Toad eller en annan interaktiv figur (ingår inte) ”Ät” frukten och tjäna digitala mynt
 • Bygg om och blanda – Denna modulära LEGO® byggleksak med 354 delar kan byggas om och kombineras med andra LEGO® Super Mario™ set. Den blir en rolig födelsedagspresent eller julklapp till kreativa barn från 6 år
 • Digitala instruktioner – I den tillhörande appen LEGO® Super Mario™ finns instruktioner, inspiration och mer. En lista över kompatibla Android- och iOS-enheter finns på LEGO.com/devicecheck
 • Bygg unika banor – Byggbara LEGO® Super Mario™ samlarset erbjuder fans oändliga sätt att utöka, bygga om och skapa unika banor för timmar av myntsamlarskoj
 • Testad kvalitet – LEGO® klossar och delar uppfyller stränga branschstandarder för att garantera att de är kompatibla och kan sättas ihop enkelt och säkert – så har det varit sedan 1958
 • Säkerheten först – LEGO® delar är testade på nästan alla tänkbara sätt för att säkerställa att de uppfyller stränga globala säkerhetsstandarder

För 6+ år och uppåt.


Vår slutgiltiga uppfattning av LEGO-setet.

Minst lika lekfullt är detta LEGO-set, och är det som så att ditt eller dina barn uppskattar Peach mer än Mario – då är detta paketet för er. Upplägget är detsamma som för ”Äventyr med Mario – Startbana”, i det att interaktiviteten hos Peach figuren är oväntat mångsidig – och själva banan man kan bygga är upp till din fantasi. Detta set är alltså minst lika bra att börja med, som det skulle vara som en addering till Mario startbanan. Även här kompletterar LEGO:s mobilapp!

 

i samarbete med PriceRunner


Super Mario 64™ frågeteckenblock

För samlare av LEGO och specifikt Super Mario 64-entusiaster kommer det hemlighetsfulla frågeteckenblocket. Ett bygge för både yngre såväl som äldre – där du kan återuppleva nostalgin allt medan du bygger. Tjugofem år efter tv-spelet Super Mario 64, lyckas LEGO med bedriften av att låta dig återuppleva det klassiska spelet – om det så är genom att beskåda banorna Peach´s Castle, Cool, Cool Mountain och Lethal Lava Trouble. Dessutom gömmer sig 10 mikrofigurer som kan placeras ut i de olika scenerna – allt för att skapa en hög interaktivitet. Ögat för detaljer finns här alltså – och är utan tvekan en härlig konversationsstartare att samlas kring, när du och dina Mario-intresserade vänner samlas. 

Super Mario 64™ frågeteckenblock” på fem röda
 • Hylla det klassiska videospelet Super Mario 64™ i LEGO® stil med detta klossbyggda ?-block (71395) för interaktiv lek och uppvisning.
 • Innehåller 10 LEGO® Super Mario™ mikrofigurer: Mario, Yoshi, Princess Peach och King Bob-omb samt en Chain Chomp, Big Bully, Mr. I, Lakitu, pingvin och en pingvinunge.
 • ?-blocket är 18 cm högt, brett och djupt och kan öppnas för att avslöja 4 detaljrika banor från Super Mario 64™. Peach’s Castle, Bob-omb Battlefield, Cool, Cool Mountain och Lethal Lava Trouble.
 • Lägg till LEGO® Mario™ eller LEGO® Luigi™ från startbanorna 71360/71387 (säljs separat) och samla 10 gömda kraftstjärnor för att avslöja hemliga reaktioner och mer.
 • Detta LEGO® samlarset med 2 064 delar blir en cool födelsedagspresent, julklapp eller överraskning till fans av Super Mario 64™, gaming-fans och alla som älskar retro.
 • Innehåller steg-för-steg-instruktioner så att även ett LEGO® Super Mario™ fan som är LEGO nybörjare kan bygga med självförtroende och ha roligt under tiden.
 • Detta LEGO® Super Mario™ set ingår i en samling högkvalitativa LEGO byggset för vuxna som gillar roliga, kreativa, gör-det-själv-projekt.
 • Alla LEGO® delar uppfyller branschens stränga kvalitetsstandarder och är enkla och säkra att sätta ihop för robusta byggen.
 • LEGO® klossar och delar testas på nästan alla tänkbara sätt för att säkerställa att de uppfyller strikta globala säkerhetsstandarder.

För 18+.


Vår slutgiltiga uppfattning av LEGO-setet.

För vuxna kommer detta frågeteckenblock inte bara vara härligt nostalgiskt, utan även en underbar byggstund – antingen för dig själv på kammaren, eller tillsammans med nära och kära. Det är dock med Super Mario 64-fans denna kommer landa i extra god jord. Barndomens magi återfinns i de härliga hemligheter som göms under ytan, och är lika roliga att bygga som att låta upptäckas av ens vänner och familj. Det är dock ett betydligt mer gediget bygge som kan komma att kräva mer tid och ett öga för detaljer medan det sätts samman – därav åldersrekommendationen. Har du det, kommer du få en fantastisk byggupplevelse, som dessutom står sig när dina vänner försöka luska fram dess hemligheter!

i samarbete med PriceRunner


Våra testpersoner – Lotta Leissner & Ice Olsson


Sponsrat innehåll (Förtydligande)

Denna guide är framtagen utan inflytande från uppdragsgivaren sett till dess innehåll – och testpersonen/testpersonerna är helt fri att dra egna slutsatser.

Själva guiden är arrangerad av Nördliv på uppdrag av LEGO som tillhandahållit ovan LEGO-set för publicering.

De eventuella slutsatser som uppvisats är alltså enbart grundade utifrån testpersonernas omdöme.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar