Innehållsförteckning
Trots allt som skett under 2020 har vi ändå sett många positiva saker – som exempelvis många av de spelheadsets som recenserats. Därför tar vi här fram en lista på olika headsets som vi utser till att årets bästa spelheadsets. Denna lilla guide ska kunna vara en bra utgångspunkt, skulle ni vilja införskaffa ett headset till era nära och kära under dessa tider.
Listan kan delas upp i tre segment som baseras på prisklass, för att lättare ge er en insikt i var de ligger rent prismässigt. Obs. Prisbild är utifrån skrivande stund, så vi reserverar oss för eventuella förändringar.
Segment 1 – Pris upp till 1000 kronor.
I detta segment hittar vi spelheadsets som verkligen kombinerar ett bra pris parat med den klass av kvalitet som det kombineras med. Dessa är bra initiala headsets för nybörjare eller bara personer med en begränsad budget. Oavsett vilken kategori av användare ni tillhör passar dessa lika mycket era skallar såväl som era plånböcker.
HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 – Prisjakt (2020-12-04) 799 kr
HyperX cloudserie har blivit lite av en stapel inom gamingheadsets och det fortsätter tydligt i och med detta paret lurar. Trots att trådlösa headsets brukar vara dyrare lyckas ändå HyperX pressa priset rejält samtidigt som det ändå bibehåller en diskret design, fantastisk komfort och även USB-C laddning. Batteritiden är dessutom väl tilltagen och kommer utan tvekan serva nybörjare såväl som veteraner ute i spelvärlden riktigt väl. Att trådlösa headsets börjar leta sig ner i dessa prisklasser är bara ytterligare ett tecken på att det trådlösa mer och mer blir standard.
Vill ni veta mer om headsetet går det att läsa vår recension här.
Cooler Master MH670 – Prisjakt (2020-12-04) 849 kr
I vanliga fall ligger detta headset i 1100-1200 kronors klassen (vilket även där är överkomligt sett till dess prestanda), men i nuläget kan den hittas för under tusenlappen vilket kvalificerar in den här.
Just detta headset står ut i det att ljudbilden står ut som fenomenal, komforten är riktigt bra och det är självklart även trådlöst. Dess utseende är väldigt återhållsamt och nertonat vilket gör att det gör sig bra i många olika sammanhang – oavsett om du bara är hemma, på LAN eller sitter på tåget med en bärbar dator. Det är bara så himla många olika kvaliteter som medföljer med dessa lurar att det inte går annat än rekommendera dessa.
Vill ni veta mer om headsetet går det att läsa vår recension här.
Segment 2 – Pris runt 1500-1600 kronor.
I detta segment hittar vi en mellanklass där mer lyxiga aspekter letar sig in i spellurarna. Det kan vara mer vågade designer, tydligare fokus på komfort eller rentav bättre mikrofoner. Man får helt enkelt mer för pengarna, även om det nu börjar leta sig upp mot avsevärt dyrare priser.
Logitech G935 Lightsync – Prisjakt (2020-12-04) 1590 kr
Tillverkaren Logitech introducerade egentligen dessa trådlösa lurar för ett tag sedan, men då vi recenserade dem i år kommer de med här. Lurarna kommer med en otrolig komfort, bra ljud och framförallt påtagligt välljudande surroundsupport. Att det även har ett ”spejsat” utseende med mjuka öronkuddar och riktigt god ergonomi (du kan utan tvekan nära dem både länge och väl) gör att de står ut. Lägg dessa aspekter tillsammans med Logitechs eminenta programvara G HUB och du får en riktigt bra lösning. De kommer även utan tvekan att sänkas inför och efter jul då tillverkaren släppt nyare headsets efter detta. Definitivt värd att kika efter om man vill ha ett trådlöst headset som känns unikt i utseende och komfort.
Vill ni veta mer om headsetet går det att läsa vår recension här.
Logitech G733 Wireless RGB Gamingheadset – Prisjakt (2020-12-04) 1590 kr
Vi kan återigen bekanta oss med tillverkaren Logitech, när deras trådlösa headset G733 även det poppar in på listan. Detta ultralätta headset är inte bara väldigt skönt, utan det kommer i ett gäng olika visuella utföranden. Det kommer nämligen i fyra visuella stilar; blått, svart, vitt och grått – där alla även har med härligt piffiga färger på huvudbanden och de väldigt avskalade RGB ljusen. Det visuella må vara tydligt här, men det är givetvis i komfort och ljud som G733 verkligen överraskar. Trots sin nätta vikt lyckas lurarna prestera ett riktigt välljudande ’sound’, bra batteritid och härlig komfort. Skulle det vara som så att ni hittar detta för runt 1200 kronor är det en varm rekommendation – men det är det å andra sidan även om det kostar 1600 kronor.
Vill ni veta mer om headsetet går det att läsa vår recension här.
Segment 3 – Pris mellan 1600 till 2000 kronor.
I denna prisklass handlar det mycket om att få all tänkbar lyx; inte bara elegant design, utan hållbarhet, komfort, bra programvara och framförallt dunderbra ljud. Sedan att du även får med extra lulllull… ja det gör att denna höga prisklass står ut extra mycket.
Logitech Pro X Wireless Lightspeed – Prisjakt (2020-12-04) 1890 kr
Med en väldigt stilren design med borstad aluminium på sidorna och elegant flärd ger Logitech sig verkligen in i lyxhörnan. Tack och lov ackompanjeras det med fantastisk komfort under långtidsanvändning, stereoljud ”to-die-for” och G-HUB stöd (deras programvara) som här även adderar Blue Vo!ce stöd. Det senare ger dig möjlighet att i realtid påverka din röst via mikrofonen – vilket kan innebära funktioner som rengör ditt ljud, framhäver din egen basröst (eller diskant om du så vill) och många andra aspekter för mikrofonen. Sedan att headsetet även levererar en trådlös upplevelse som håller i upp till 20 timmar gör det hela bara ännu bättre. En varm rekommendation för alla som vill få det där lilla extra!
Vill ni veta mer om headsetet går det att läsa vår recension här.
Razer Blackshark V2 Pro – Prisjakt (2020-12-04) 1999 kr
Dessa lurar kan utan tvekan få en audiofil att bli till sig. Med ett rent och klart ljud som samtidigt paras med bra THX surroundsupport, en avskalad ’look’ och välgjord programvara. Lurarna i sig är dessutom ljudisolerade och har en riktigt bra batteritid (upp till 24 tim). Sedan att de även har stöd för flera plattformar gör att de står ut ännu mer. Visst kostar de en ordentlig slant, men med tanke på allt lulllull man får (som faktiskt är genuint bra) är det ändå helt förståeligt.
Vill ni veta mer om headsetet går det att läsa vår recension här.
Avslutning…
Där har ni då en lista över de spelheadsets som stått ut mest under 2020. Det gemensamma alla har är just att de är trådlösa – vilket egentligen (som jag redan sagt) mer eller mindre blivit standard numera. Kvaliteten och avsaknaden av lagg är där och lägger du till en slant får du inte bara komfort, utan även en skön stil. Hoppas att dessa förslag hjälper er där ute i spelvärlden – och att ni får många roliga spelomgångar med det headset som ni i slutänden väljer.