Hem ArtiklarGuide Guide | 2022 års bästa gamingheadsets & mobilheadsets

Guide | 2022 års bästa gamingheadsets & mobilheadsets

Vad är du ute efter?

av Redaktionen

Ett generöst tillbehörsår har nått sin ände, och därför kikar vi tillbaka på 2022 och tipsar om de gamingheadsets som stått ut allra mest. Detta är därför en guide för er som eftersöker ett gamingheadset inför (eller efter) Jul 2022! 


Listan kan delas upp i tre segment som baseras på prisklass, för att lättare ge er en insikt i var de ligger rent prismässigt. Obs. Prisbild är utifrån skrivande stund, så vi reserverar oss för eventuella förändringar.

 


”Prissmarta gamingheadset”
Ordinarie pris upp till 1 000 kronor.

I detta segment hittar vi spelheadsets med över förväntan god kvalitet – trots en låg prislapp. Fokuset är att lyfta de gaminglurar som stått ut mest under året i den lägre prisklassen.


Astro A10 Gen 2

Enkelhet i ett förbannat kostnadseffektivt format! Astros nya version av A10 passar barn såväl som vuxna – och kommer med en god ljudkvalitet i både dess drivelement såväl som dess mikrofon. Att dessa trådade lurar finns för runt 300 kronor gör de till ett av de billigaste vi testat – men som ändå uppvisat acceptabel kvalitet. En perfekt ingång för nybörjare med sin goda komfort och snitsigt enkla design.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner

 

SteelSeries Arctis Nova 1

Ytterligare ett trådat (3.5 mm) gamingheadset hittas i Steelseries billigaste par i Nova familjen. Med generösa kabellängder passar de till såväl din konsol som din dator, och allt detta med en smidig design som kommer passa de flesta. Dess svarta utseende är spartanskt och stilrent och dess utfällbara mikrofon är förvånansvärt smidig även den. Det som står ut är dess ljudbild som kommer med en härlig bas och förvånansvärt balanserat register i övrigt. Har du dessutom ett fett ljudkort kan du få ut ännu mer från lurarna – trots att de levererar även med ett inbyggt ljudkort.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

”Mellanklass-gamingheadset”
Ordinarie pris runt 1 001-1 500 kronor.

I detta segment hittar vi en mellanklass där mer lyxiga aspekter letat sig in i spellurarna. Det kan vara mer vågade designformer, tydligare fokus på komfort eller rentav bättre mikrofoner. Man får helt enkelt mer för pengarna, även om det nu börjar leta sig upp mot dyrare summor.


HyperX Cloud Alpha Wireless

HyperX har alltid stått för god ljudkvalitet och komfort, och så även i dessa trådlösa lurar. Det som står ut mest med dessa däremot är dess batteritid på hela 300 timmar(!). Designmässigt vet du vad du får då HyperX har en satt standard sett till utseende – men just kombinationen av passform och batteritid är oslagbar för detta pris.

( Obs. Vi utgår från det nedsatta priset som finns i skrivande stund – per den 2022-11-24. Är det att prisbilden gått upp till 1 900 – 2 000 kronor bör dessa istället hamna i kategorin ”luxuösa-gamingheadsets” längre ner ).

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


SteelSeries Arctis Nova 3

Denna är intressant då det är ett tudelat headset, sett till dess anslutningsmöjligheter. Det har nämligen både 3.5 mm kabel och USB-C kabel. Samma ljudkvalitet som i Nova 1 hittas här, men med bonusen att du kan koppla samman lurarna med USB-C enheter, t.ex. din Playstation 5:a. Lurarna öronkuddar består dessutom av minnesskum för bättre komfort, och med programvaran GG kan du nu även ställa in både RGB belysningen på dess sidor, såväl som EQ. En god helhet för ett redigt gamingheadset!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

 

”Luxuösa-gamingheadset”
Ordinarie pris 1 501 kr och uppåt.

I denna prisklass handlar det mycket om att få all tänkbar lyx; inte bara elegant design, utan hållbarhet, komfort, bra programvara och framförallt dunderbra ljud. Sedan att du även får med extra lulllull… ja det gör att denna höga prisklass står ut extra mycket.


Corsair Virtuoso RGB Wireless XT

Den smäckra design som Corsair levererar här må vara ytlig, men den vinner över oss bara vid första ögonkastet. Att dessa trådlösa lurar även visar sig ha en härligt fyllig ljudbild och en förvånansvärt acceptabel mikrofon ökar helhetsintrycket. Det som vinner över oss helt i slutänden är stödet för Dolby Atmos och Playstation support, vilket gör dessa till en fasligt skön upplevelse när du väl sitter framför ditt spel – om det så är vid datorn eller konsolen.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


Razer Barracuda Pro

Ljudbild och enkelheten i designen slog oss först – men sedan var det den eklektiska ’approach’:en hos lurarna. Du kan lätt ha dessa kopplade mot dator, konsol och mobil – och utan krusiduller välja att ha två av dessa anslutna samtidigt. Sitter du och spelar och får ett samtal över telefon – ja då är det bara att svara. Att det även kommer med ANC ( active noise cancelling) och lyxigt imiterad läder gör att dess lyxkänsla ökar ännu mer! Men smakar det så kostar det å andra sidan!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless

Kvalitetskänslan ligger i topp när dessa metallosande lurar träs på våra huvuden. Dess minneskum formar sig runt öronen och dess trådlösa uppenbarelse gör de enkla att hantera. Att de utöver detta ger ett bra ljud med god balans över hela registret imponerar ytterligare. Ett fantastiskt headset – som dock också kostar en del!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


ÅRETS BÄSTA MOBILHEADSETS

I detta segment hittar vi spelheadsets som verkligen kombinerar ett bra pris parat med den klass av kvalitet som det kombineras med. Dessa är bra initiala headsets för nybörjare eller bara personer med en begränsad budget. Oavsett vilken kategori av användare ni tillhör passar dessa lika mycket era skallar såväl som era plånböcker.


Jabra Elite 4 Active

Jabra symboliserar pålitlighet i regel – något som verkligen stämmer in på dessa lurar.  För trots sin prislapp på runt 800 kronor är det mycket lyx som påbjuds. ANC ( active noise cancelling) och ’Hearthrough’ för de som vill höra omvärlden trots exempelvis musiklyssnande finns här. Att de dessutom bjuder på en fenomenal ljudbild trots sin lilla storlek gör de än mer ögonfallande! En perfekt ingångsport till trådlöst bärande.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


Skullcandy Crusher ANC

För de som vill ha det absolut lyxigaste mobilheadsetet – kan denna vara något för er. Intuitiva reglage av bas gör detta till en gåva för både musik och filmtittande. Oavsett om du lyssnar över trådlös anslutning eller 3.5 mm kabel – får du en skön upplevelse – nästan lika skön som komforten de samtidigt uppvisar. Hela paketet bara osar lyx – något som också märks i prisbilden!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

 

Avslutning…

Där har ni då en lista över de headsets som stått ut mest under 2022. Kvaliteten i headsets har sakta men säkert ökat – oavsett om det är i den lägsta prisklassen eller den dyraste. Hoppas att dessa förslag hjälper er där ute i spelvärlden – och att ni får många roliga spelomgångar med det headset som ni i slutänden väljer.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar