Hem ArtiklarGuide Tullfria anime/mangaguiden 2021

Tullfria anime/mangaguiden 2021

av Emil Nordström

Storbritannien står utanför EU. Därför har det blivit en del förändringar gällande tullen. Men misströsta ej, det finns fortfarande ett stort urval av butiker för era manga/anime behov. Här kommer guiden för tullfri anime och manga 2021!

Inget av detta är sponsrat eller någon form av annons. Detta är våra genuina åsikter om dessa återförsäljare och är en guide för dig som vill köpa merchandise men vill undvika komplicerade importprocedurer.


Figurer

Animerch

Tyvärr har den fysiska butiken i Lund upphört men i grannlandet Danmark finns den fysiska butiken kvar. Goodsmile partner, bra priser, billig frakt och väldigt trevlig personal gör detta till min go-to butik för allt som har med figurer att göra.

Scifishop

Visserligen västerländskt fokus men med en mindre samling animerelaterade figurer av ypperligt kvalité. Detta är även en butik som tar in Kotobukiyas högkvalitativa sortiment!

Heromic

Om söta animetjejer inte är din grej så finns Heromic. Här har du Sveriges svar på Gundam heaven. Väldigt förmånliga priser, stort sortiment och en allmänt mysig butik. Om du mot all förmodan saknar en Gundam-byggsats hjälper dom dig gärna att få hit den där lite udda byggsatsen från Japan.

Science fiction bokhandeln

Med fysiska butiker i de flesta av våra storstäder är Scifibokhandeln ett sjävklart val om du är ute efter lite mer allmän merchandise. Huvudfokus ligger på muggar, plancher, mjukisar och blind boxes. Här finns även ett bra sortiment av Ghibliprodukter.

Archonia

Anime

Archonia

I Europa finns det nog inte någon återförsäljare som är lika stora som Archonia. Med över 4 500 titlar hittar du definitivt det du söker efter. Var dock extra vaksam på de minst sagt rörliga fraktpriserna och som med alla butiker bör du prisjämför innan köp då vissa titlar kan vara väldigt ”kreativt” prissatta.

Science fiction bokhandeln

Med ett sortiment som visserligen har blivit lite mindre med åren står Scifibokhandeln kvar som den största svenska återförsäljaren av anime. Köp lokalt så får vi kanske fler titlar i framtiden!

Science fiction bokhandeln

Manga

Archonia

Archonia fortsätter sin dominans med tusentals titlar i sitt bibliotek. Om du följer en serie finns även möjligheten att prenumerera på serien vilket alltid är trevligt!

Book Depository

Gigantisk bokhandel med lika stort sortiment. Även om Brexit har skett så fortsätter Book Depository att vara både frakt- och tullfri. Här finns det mesta du kan tänka dig i mangaväg men även artbooks och annan litteratur som relaterar till manga.

Seriebörsen

En mindre svensk butik i Linköping med ett väldigt bra sortiment av manga till bra pris. Lite uråldrigt sätt att handla (handlar via mail) men funkar utmärkt! Det här är även ett bra ställe att köpa skydd till sina mangadyrgripar.

Science Fiction Bokhandeln

Scifibokhandeln får runda av listan med sitt stora sortiment av manga. Här finns även en del japanska titlar och du kan även prenumerera till butik vilket är väldigt trevligt om du befinner dig i en stad där det finns en butik. Håll dock utkik då nya titlar tas in i väldigt litet antal och kan bli struligt att få in om du missar en leverans!


Saknar du någon butik? Skriv gärna en liten kommentar så lägger vi till den!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar