Hem ArtiklarGuide Guide | 2021 års bästa spelmöss

Guide | 2021 års bästa spelmöss

av Redaktionen

Med ännu ett händelserikt år i backspegeln är en sak säker: spelindustrin har fått lägga i en högre växel, medan allt fler människor fann sig på hemmaplan för arbete och nöje. Det är just där spelmössen kommer in i bilden, då spelandet med all säkerhet fått ett annat fokus och därigenom verktyg för att kunna skjuta motståndare i CS: GO, Overwatch eller Call of Duty. Denna guide ska leda er genom en djungel av spelmöss till en nivå som passar just er.

Listan delas upp i tre segment som baseras på prisklass, för att lättare ge er en insikt i var dessa spelmöss ligger rent prismässigt. Obs. Prisbild är utifrån skrivande stund, så vi reserverar oss för eventuella förändringar, samt alla priser är ordinarie priser, därför kan det finnas billigare priser på dessa möss under reor, vilket gör dem ännu mer värda att kolla in.


 

”Prissmarta spelmöss”
Ordinarie pris upp till 400 kronor.

I detta segment hittar vi de mindre alternativt de äldre spelmössen. Bara för att man är liten eller gammal betyder inte att man inte bör kikas på. Dessa möss ordinariepris samt goda prestanda skapar en fenomenal grund för nya spelare eller personer som vill ha det bästa de kan få för en mindre slant.


 

ADATA XPG Primer RGB Gaming Mouse

När det kommer till simpla möss, är ADATAs XPG Primer RGB en av de mest förekommande – och dessutom mest prisvärda. Med en bra storlek i en annars välbekant form gör den inte mycket nytt, men med en PMW3360 sensorn och rödglödgat utseende är den en perfekt ingång för nybörjare. 

Snabbfakta
12 000 DPI/7 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/98 g vikt (utan kabel)  – 
Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

HyperX Pulsefire Haste

En rapp liten spelmus, som med sin perforerade yta passar extra bra för FPS-spelare. Att den även bjuder på en skönt låg vikt, läckert utseende och responsiva knappar. Att dess pris är på en rimlig nivå för denna typ av trådad mus gör att den passar spelare som vet vad de vill ha.

Snabbfakta
16 000 DPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/59 g vikt (utan kabel) – Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

”Allroundmässiga spelmöss”
Ordinarie pris mellan 401 till 600 kronor.

I detta segment hittar vi mössen som agerar mellanklass. Det är mer kompletta spelmöss där även ett antal mer ”lyxiga” aspekter smugits in. Dessa möss är lika mycket en perfekt start för nybörjare som de är framtida trotjänare för mer professionella spelare.


 

ASUS ROG Keris Wireless

Att hålla nere priset, men samtidigt få en pålitlig anslutning är få förunnat bland spelmöss. Men ASUS slutar inte bara där, utan öser vidare med både blåtandsanslutning och oerhört rappa OMRON brytare. Detta parat med en trådlös design, och utbytbara sidor (för att få lite mer flärd) gör att denna mus står ut på väldigt många nivåer.

Snabbfakta
16 000 DPI/7 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/2 m kabel/79 g vikt (med kabel) – Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

Corsair Sabre Pro Champion Series

Med välutvecklad programvara, utomordentligt hög DPI och fokus mot FPS och MOBA-publiken nådde denna mus väldigt långt. Lägg därtill ett sobert utseende och välsvarvad form och du får en utomordentlig spelmus. Det hjälper även att priset även här är överkomligt.

Snabbfakta
18 000 DPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/2.1 m kabel/
69 g vikt (utan kabel)  – Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

Razer Viper 8K

Med en pollingrate på hela 8 000 Hz innebär en exakthet sällan skådad. Utöver detta har vi även ett lågmält utseende – särskilt om man tänker på att det är Razer som annars är tämligen flamboyant. Det är en 20K DPI optisk sensor och härligt pålitlig form som kommer sitta som handen i handsken.

Snabbfakta
20 000 DPI/8 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/71 g vikt (utan kabel) – Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

”Luxuösa spelmöss”
Ordinarie pris från 601 kronor och uppåt.

I denna prisklass kommer vi till spelmössen som vill ge extra mycket lyx för pengarna. Det kan allt från en skarp och unik design, till justeringsmöjligheter sett till brytare, vikt eller RGB-belysning. Men framförallt är det en fråga om trådlöshet, precision och en laggfri upplevelse som styr samtalet.


 

Corsair M65 RGB Ultra Wireless

För alla krypskytteälskande spelare där ute kommer denna trådlösa mus träffa mitt i prick. Flexibilitet möter rundad form när M65 RGB Ultra smidigt glider över de flesta ytor och framförallt håller länge och väl (runt 90 timmar) på en laddning. Musen är verkligen mer riktad mot en FPS publik, samt de personer som kör med klo-grepp – men kan även passa oss andra dödliga.

Snabbfakta
26 000 DPI/8 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/
110 g vikt (utan kabel)/Upp till 90 tim batteritid (2.4 Ghz) – Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion Series

När det kommer till mångfacetterade möss kommer denna väldigt högt upp på alla listor. Den återhållsamma designen går hand i hand med kvalitet rakt igenom. OMRON-brytare, välbalanserad vikt för att vara trådlös och fenomenal iCUE programvara. Att musen även bjuder på en pollingrate på 2 000 Hz trots att den är trådlös gör att den står ut i mängden!

Snabbfakta
26 000 DPI/7 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/79 g vikt (utan kabel)/Upp till 90 tim batteritid – Läs vår recension här.


Avslutning…

Där har ni årets lista över spelmöss som stått ut under 2021. I detta fall är den gemensamma nämnaren god passform, hållbarhet och framförallt precision. Sedan varierar mössen på andra sätt därefter. Det är tydligt att oavsett om du kör trådat eller trådlöst, kan du få en riktigt bra skjuts uppåt i ditt spelande enbart genom att välja en mus som passar just dig. Hoppas därför dessa tips hjälper dig i spelandet!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar