Hem ArtiklarGuide Guide: Bästa gaming tangentborden just nu!

Guide: Bästa gaming tangentborden just nu!

av Fredrik Olsson

Oavsett vad du gör med din dator; om det så är ordbehandling, spelande eller bara generella sysslor, så är ett bra tangentbord A och O. Här har vi därför tagit fram ett antal olika förslag; varierande i stil, material, användningsområden och känsla för att hitta ett som passar dig bäst.

För kontoristen:

För de användare som utöver ev. sporadiskt spelande, faktiskt behöver ett tangentbord till att arbeta med; så kommer här ett alternativ. Med fokus på användarvänlighet och estetik.


Logitech G413

G413 kombinerar en funktionsfylld skrivbordsupplevelse med bra prestanda och bekväma Romer-G brytare. Förvisso kostar det aningen mycket i paritet med mer ordinära/grundläggande tangentbord (som säkerligen kan hittas för billigare slant); men då man får mycket för pengarna, så är det sannerligen ett bra val för den som behöver ett bra arbetstangentbord (och lite spelande vid sidan av).

En rent och fint utseende i aluminiumfinish, tillsammans med utbytbara knappar, Romer-G knappar och överkomligt pris (för denna något högre klass av tangentbord) gör det till ett väldigt bra val.

Recension – Prisbild: ca 900 kr


 

För spelentusiasten:

För de spelare som verkligen värdesätter sitt spelande, så finns det sannerligen mycket att välja mellan på tangentbordsmarknaden. Såpass mycket att det faktisk finns två olika tangentbord inom två olika typer av speltangentbordsgenres. Huvudfokus på taktil känsla, snabb accentuering (nertryckning av brytare) och extra funktioner.


Razer Ornata Chroma

Med ett särdeles klickigt accentuering i brytarna, så är detta återhållsamma tangentbord verkligen en spelares våta dröm. Macro funktioner, snyggt utförande med underbar RGB belysning samt Razer egna semi-mekaniska brytare gör detta till ett snabbt och spelvänligt tangentbord.

Till skillnad från många andra speltangentbord, så ligger detta även i en bra prisklass.

Recension – Prisbild: ca 1100 kr

 

 


Turtle Beach Impact 700

Impact 700 har ett industriellt utseende, i metall, med rejält tilltagen hållbarhet. Dess Cherry MX brytare är responsiva och med bra accentuering. Du får även upplysta tangenter, och en mer klassisk ”look” som vinner över många gamers. Sen att det rustika tangentbordet även är försett med ljudanslutning och 2-portars USB hubb gör det hela mycket mer trevligt.

Recension – Prisbild: ca 1000 kr


 

För den mobila spelaren:

För de spelare som rör sig på många spelevent och Lan, så kan ett lätt ihop packat tangentbord vara ett bra alternativ. Det tittar vi på här!


Kingston HyperX Alloy FPS

Med urkopplingsbar USB kabel inkopplad i tangentbordet, samt en dedikerad (medföljer) tangentbordsväska, så är detta sannerligen en LAN:fantasts bästa val. Trots en liten formfaktor så lurar högprofilerade Cherry MX brytare under det robusta skalet. För att inte tala om att du lätt kopplar in ytterligare enheter med den USB port som finns på tangentbordet. Enkelt och smidigt med funktioner redan sparade i själva tangentbordet.

Recension – Prisbild: ca 900 kr

 

 


 

Du kanske också gillar