Hem ArtiklarGuide Guide | 2022 års bästa tangentbord och datormöss

Guide | 2022 års bästa tangentbord och datormöss

Dags att vila fingrarna på brytarna!

av Redaktionen

Efter mängder med speltillbehör kan det vara bra att ge tips på ett par för er som vill antingen spela eller bara vara produktiva framför er dator – om det så gäller musföring eller skrivande. Därför har vi tagit fram några tips på tangentbord och möss som kan vara det just ni eftersöker. 


Listan kan delas upp i tre segment som baseras på prisklass, för att lättare ge er en insikt i var de ligger rent prismässigt. Obs. Prisbild är utifrån skrivande stund, så vi reserverar oss för eventuella förändringar.

ÅRETS BÄSTA TANGENTBORD


”Tangentbord för streamers”

I detta segment hittar vi tangentbord fokuserade specifikt på streamers och ’content’-skapare. Det är färgglada och estetiskt tilltalande tangentbord – som även kommer med inställningar som matchar sin målgrupp.


LOGITECH POP KEYS

Logitechs nya Pop Keys genomsyras av glatta ikoner och visuellt berättande (eller åtminstone sett till vad det vill inspirera till). De runda tangenterna är inte bara unika utan har även tydligt accentuering när de trycks ner, och det hela är lika mycket lekfullt som taktilt. Dess TKL (tenkeyless) form gör att den passar in i alla miljöer och ger det hela en ’vintage’-känsla som inte har setts någon annanstans. Det kommer i tre olika färgval ; gul-svart, lila-turkos och röd-rosa och med mängder av inställningar att justera. Att det slutligen bjuder på utbytbara tangenter gör det hela än mer mysigt för de som gillar att ’meka’ runt!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


”Produktivitetstangentbord”

I detta segment hittar vi tangentbord specifikt riktade mot kontorsarbete, bild- och filmredigering eller bara användare som vill ha mer effektivitet i vardagen. 


LOGITECH MX MECHANICAL

De tysta nedslagen av tangenter varvas med multianslutning till upp till tre enheter samtidigt. På detta sätt kan du smidigt byta mellan exempelvis laptop och stationär dator på ett ögonblick – och dessutom föra över data de sinsemellan! Tangentbordet kommer i ett antal utföranden sett till dess brytare, men överlag kan den klassas som ett lågprofilstangentbord. Skrivande är följsamt och taktilt, och funktionaliteten är programbaserad; vilket innebär att du bara behöver starta ett program och förinställda inställningar appliceras automatiskt! Kvaliteten går inte att förneka, och därför är detta ett perfekt tips till framförallt redigeringsarbete.

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

”Gamingtangentbord”

I denna prisklass är syftet gaming, gaming och åter gaming. Trots det vill vi få med både portabilitet såväl som rå prestanda. Därför finns det här två bra tips för er att kolla in!


CORSAIR K70 RGB PRO

Ett av de mest flexibla tangentborden på marknaden är K70 RGB Pro. Inte nog med att det bjuder på härliga brytare som känns väldigt ’klickiga’  (Cherry MX)- ni vet på det där mysiga sättet – det kommer även med fenomenal programvara såväl som kan anpassas på de flesta sätt. Vad som kan intressera ’gamers’ är dess ’hyper-polling’ teknik som ger det extra bra input, men även alla de specialtangenter och makromöjligheter som kommer med. Det är helt enkelt ett väldigt komplett tangentbord som definitivt kommer sitta rätt för valfri gamer där ute!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


MOUNTAIN EVEREST 60

På andra sidan av ’gamer’-skalan hittar vi Everests tangentbord. Detta Cherry MX försedda tangentbord är betydligt mer stramt i sin design och kommer med en riktigt intressant påbyggnadsfunktion. Den kan nämligen (med hjälp av magneter) förses med en numpad-del. Med andra ord är det upp till dig huruvida du vill att den ska vara en regelrätt TKL variant eller ett ordinarie tangentbord. Allt som allt blir det en väldigt stilren upplevelse, där Mountains tydliga programvara skänker det ytterligare nivåer av kvalitet. Att dess brytare är tillfredsställande att använda, trots att de är tysta hjälper till ännu mer!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


 

ÅRETS BÄSTA DATORMÖSS

I detta segment hittar vi datormöss både riktade mot gamers, såväl som produktivitetstörstande användare. Bredden är därför relativt stor, trots att vi försökt dra ner det till ett fåtal specifika tips. 


”Gamingmöss”

I denna prisklass är det gaming som gäller. Vi har valt ut de gamingmöss som vi tyckt stått ut mest från 2022!


RAZER BASILISK V3 PRO + RAZER MOUSE DOCK PRO

Vi går starkt ut med ett av de mer lyxigaste paketen. Denna trådlösa spelmus bjuder på ända upp till 4 000 Hz i ’polling-rate’ och hela 30 000 i DPI! Den är med andra ord ett prestandamonster (vilket rakt av kan märkas i din dator om du kör med högre Polling-rate). Men där musen står ut är under användning, då dess höga DPI ändå ger god exakthet – mycket tack vare den eminenta Focus Pro sensorn som musen har. Obs! Det är med den tillhörande basstationen (Mouse Dock Pro) som den extra höga ’polling-rate’:n blir möjlig – och är lite av ett måste att kombinera med. Ja, kvaliteten i musen står sig riktigt väl på egen hand, men med denna basstation blir denna trådlös mus alltid laddad, såväl som högpresterande!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


ROCCAT BURST PRO AIR

Med ett unikt utseende, skön profil och mängder av inställningsmöjligheter överraskade Roccats nya spelmus på det absolut bästa sättet. Denna trådlösa spelmus går både över blåtand såväl som över 2.4GHz bandet – och ackompanjeras av nya titan-brytare som verkligen har en fantastiskt känsla i sig. Överlag är denna lilla gynnare tillgänglig i över 100 timmar sett till dess batteritid, och är därför ett riktigt bra kap för de som vill ha något lite mer ordinärt – men samtidigt piffigt!

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


DELTACO GAMING DM420 GAMINGMUS (GAM-106)

Den perforerade designen, lätta vikten och sköna komforten är inget att fnysa åt. Inte heller musens goda sensor som duger alldeles förträffligt för nybörjare – särskilt med tanke på den något lägre DPI nivå som erbjuds. Trots det är detta ett fantastiskt val för de som börjar med att PC-spelande av den enkla anledningen; den är superbillig! För bara ett par hundringar kommer du över en spelmus som verkligen ger mervärde hela vägen in i spelmatchen! 

Läs vår recension här.

 

i samarbete med PriceRunner


”Produktivitetsmöss”

I denna prisklass är det produktivitet och skapande som gäller. Vi har valt ut den datormus som vi tyckt stått ut mest från 2022!


LOGITECH MX MASTER 3S

Som en av de absolut tystaste datormössen vi någonsin testat, står MX Master 3S ut direkt. Men givetvis är inte dess tystnad hela historien, utan du bjuds även på helt otroliga inställningsmöjligheter för allt från Premiere Pro, Photoshop eller CAD program. Allt tillgängligt via Logitechs eminenta programvara. Att den trådlösa musen dessutom bjuder på upp till 70 timmars batteritid, flera skrollhjul och ett innovativt tänk, gör denna till den perfekta presenten för användaren som vill lära sig nya saker framför skärmen!

Läs vår recension här.

 
 

 

i samarbete med PriceRunner


Avslutning…

Där har ni då en lista över de tangentbord och möss som stått ut mest under 2022. Kvaliteten har ökat överlag, och framförallt står det tydligt på sidan för spelmöss, där tillverkare behövt innovera alltmer.  Med andra ord ett fantastiskt år för denna typ av PC-tillbehör!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar