ASTRO A10 Gen 2

av Danny Larsen

ASTRO A10 Gen 2 är ett trådat headset som ligger i den lägre prisklassen, anpassat för att användas på PC, konsoler och mobila plattformer. Frågan är bara hur väl den kommer att låta och om den kommer att imponera eller göra mig besviken som användare, häng med och hör vad jag tycker om ASTRO A10 Gen 2.


Astro har alltid haft sitt egna unika utseende på sina headset och A10 Gen 2 är inget undantag. Headsetet som vi har fått till oss i recensionssyfte kom i ett helgrått utförande, men det finns även i svart, vit, mint och lila. Tycker om att det finns olika färger att välja mellan kan man hitta ett som passar ens personlighet eller kan lättare passa in hemma hos en.

Utöver headsetet medföljer det också en två meter lång 3.5 mm kabel och en PC splitt kabel (splitt för inkopplande av mikrofon och hörlurs uttagen i datorn). Det är kort och gott vad man får med – precis allt man behöver. Hade de kommit i en högre prisklass hade jag förväntat mig ett par extra öronkuddar och en USB-C kabel, men för priset man betalar för dem är det här allt man egentligen behöver.

Headsetet kommer med mjuka tyg öronkuddar och pannband som är av memory foam. Tillsammans med headsetets lätta vikt på bara 240g gör att de kommer ligga lätt och mjukt mot huvudet. Något som jag dock märkte av var att öronkuddarna kändes lite för små för mina öron, och jag har inte direkt stora öron. Men tack vara att det är så mjuka öronkuddar kunde jag lätt glömma av det och fortsätta använda dem utan problem.

Jag tror att headsetet är tillverkat för personer med lite mindre huvud än mig då det sitter ganska tight på huvudet. Men det här är inget som jag har problem med då jag tycker om när de sitter fast på huvudet, om du har funderingar om det är för dig skulle jag rekommendera att försöka åka ut och hitta ett i butik och testa det innan ett köp. Men för mig var det inget problem då jag tyckte väldigt mycket om hur de satt fäst mot mitt huvud (som jag nämnde tidigare är det bara 240g tungt och det glöms snabbt bort att man har det på huvudet).

På den två meter långa sladden till headsetet finns även en volymknapp, där du enkelt kan höja och sänka ljudet på vad du än lyssnar på. Helt utan att vara nöd att gå in i inställningar på datorn eller konsolen.

På den vänstra kåpan sitter mikrofonen fäst och du kan enkelt höja och sänka den för att använda den. När du har den nere aktiveras mikrofonen och när du höjer upp den till stående stängs den av. Något som förvände mig stort var hur bra ljudet i mikrofonen var, så mycket att jag var tvungen att kolla att ingen annan av mina ljudkällor på datorn var det som plockade upp ljudet under mina testinspelningar. Jag fick även samma respons när jag satt och chattade online i vår Discord, uppenbarligen ligger deras mikrofon långt över vad jag förväntar mig och den blev en väldigt glad överraskning.

Om vi då hoppar över till ljudbilden ligger också den bra i mina öron. Ljudet är rent och låter bra oberoende av vad för plattform jag använder dem på. Visst det är inte de bästa hörlurarna jag någonsin använt, men de gör vad de ska väldigt väl. Basen är skön och mellanregistret och diskanterna är tydliga. Jag använde dem under min recension av Ghostwire: Tokyo och jag har inget direkt att klaga på den ljudupplevelse jag fick där.

Förvånansvärt bra mikrofon på headsetet.

Men eftersom de är från en lägre prisklass finns det vissa saker som man inte får och det är en 7.1 ljudupplevelse, samt lite mer tillbehör eller USB-C stöd. Men eftersom jag vet om prisklassen är det inget som jag förväntade mig att få med dessa hörlurar. För det priset som man betalar för dem, får man valuta för pengarna och sen med den fantastiskt bra mikrofonen är jag förvånad att de ej kostar lite mer.

ASTRO A10 Gen 2 är ett headset som ligger i den lägre prisklassen av headset och vad man får här är helt klart värt pengarna. Visst de kanske satt lite tight över huvudet och öronkuddarna var lite små för mitt huvud och öron, men mikrofonen, dess låga vikt och hur bekväma de är och ljudbilden väger över mig att jag kana säga att de helt klart är ett bra köp för dig som inte har budgeten än att köpa något dyrare och trådlöst som t.ex. ASTRO Gaming A20 Generation 2. För mig är det här helt klart värt pengarna.


Specifikation

PRIMARY SPECIFICATIONS

 • Microphone: 6.0mm uni-directional microphone
 • Ear Coupling: Over-Ear
 • Connection: 3.5mm 5Pole Jack
 • Drivers: 32mm Neodymium Magnet

TECHNICAL SPECIFICATIONS

 • Frequency Response: 20 – 20,000 Hz
 • Distortion: < 3% at 1 kHz
 • 104dB +/- 3dDB AT 1 kHz
 • DC impedance 32 ohms

PHYSICAL SPECIFICATIONS

 • Headband Pressure: 4.5N
 • Weight w/o Cable: 240 grams
 • Height: 6.8 in (17.3 cm) (Slider closed)
 • Width: 7.2 in (18.3 cm)
 • Depth: 3.0 in (7.7 cm)

Recensionsex tillhandahållet av Astro Gaming. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar