L33T Elite V3

av Danny Larsen

Som vi sagt i tidigare recensioner så kan det vara svårt att jämföra många av de saker som vi recenserar, då de alla nästan är stöpta i samma mall. Samma sak blir det med gamingstolar då formfaktorn nästan uteslutande är byggd på racingstolar och skillnaden kan vara detaljer på utseende och om de har några saker som sticker ut från mallen. Så hur kommer då L33Ts Elite V3 stå sig mot resten av stolar som vi kollat in under årets gång och kommer jag sitta bekvämt och gött under många timmars spelande, häng på så ska vi se!

Och som vanligt så ställer vi oss frågan; hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt.

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

På denna punkt så var det lätt som en plätt – manualen var enkel men tydlig, och monteringen kunde göras snabbt. Det finns inte så mycket att säga mer än att du får allt du behöver i paketeringen – vilket är bra.

Komfort & Ergonomi:

När det kommer till komfort, så är det viktigt att man sitter väl och att ryggen inte slits på under de timmar som man kan sitta framför datorn. Stolsryggen har som en välvd konstruktion (precis som många andra då de är baserade på racingstolar) , men den gör sitt jobb väl då man sluts in och man sitter bekvämt med axlarna vilandes mot de välvda bitarna på stolsryggen. Stolen vi har fått till oss är i imiterat läder som vid första sittningarna var hårt och stramt, men efter en tids användande så sitter man bekvämt och ej sjunker ihop som en säck potatis då det ger ett väldigt bra stöd p.g.a. dess strama yta.

Sitsen är hela 54 cm bred, så man kommer kunna sitta bekvämt utan att den känns för smal och att man ”flyter” över kanterna. Stolen har ett bra djup på 55 cm och man sitter riktigt bra och benen faller naturligt, vilket är skönt då man ibland måste resa sig upp om man känner att benen somnar om de ligger dåligt. Personligen så finner jag att höjden på stolen är perfekt, då jag sitter med fötterna i golvet och jag har benen i rät vinkel (bra ergonomiskt).

Både rygg och sitsen har minnesskum som gör att du sitter bekvämt varje gång du sätter dig ned. 

Armstöden har någorlunda mjukt plastöverdrag, inte för hårt och inte för mjukt. Bara lite lagom så att man inte får ont av att vila armarna därpå. Nack- och ryggstödet är skum inneslutet i imiterat läder och ger ett gott stöd när man behöver det efter en lång spelsession. Dock så finner jag mig irriterad på hur nackstödet är uppsatt, då det bara är ett resårband som håller den upp vilket gör att när man sätter sig i stollen så ligger den nedanför mina axlar. Önskar de hade en annan konstruktion så man lättare kunde få välja hur högt eller lågt den skulle sitta, men det är bara en smaksak. Ryggstödet har en bra kurvatur på sig och ligger bra i ryggen och är ett bra stöd om man har behov av det.

Något som vi alltid brukar säga här på Nördliv är att om du är nyfiken eller sugen på något nytt, så ut och testa det i en butik. Stolar som man kommer sitta i mycket, så är det viktigt att man kan testa på och se ifall stolen man kollar in är bra, bekväm och precis vad du är ute efter!

Om vi slutligen tittar på det estetiska, så kommer stolen ut i fyra utföranden. 2 av stolarna är precis som den vi recenserar, imiterat läder med röda eller gröna highlights på rygg och sitsen (samt i sömmarna). De 2 andra stolarna är i tygmaterial och båda har väldigt diskreta färgsättningar då de bara har rött eller grönt i sömmarna. Överlag så går stolarna i svart/grå utöver de färger som skiljer dem åt.

Funktioner & Inställningar:

Ryggslut går att böja ner i 180 grader (vilket de kallar för ”sleep mode”), stolen har en viktgräns på 125 kg. Höja och sänk armstöden, vilket borde räcka för de flesta. Det följer med rygg och nackstöd. Hjul som gör att stolen rullar fruktansvärt lätt över golvet.


Specifikation

Dimensioner: Höjd 92 cm, Bredd 54 cm, Djup 55 cm. Vikt: 21 kg. Maxvikt: 125 kg.

L33T Elite V3. Lägsta pris 1607 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-11-09 

Recensionsex tillhandahållet av L33T. 
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar