Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Skullcandy Dime 2: Take a Hike In-ear headset

Skullcandy Dime 2: Take a Hike In-ear headset

God lyssning för den äventyrlige?

av Mattias Malm

I dagens samhälle är det viktigt att ha ett par hörlurar som fungerar lika bra att lyssna på musik eller podcasts med, som när man är ute på språng. Skullcandy vill med Dime 2: Take a Hike ta det här till en ny nivå, där vi även ska få en komfortabel lyssning ute på vandringslederna.


Det första som slår mig när jag öppnar laddningsfodralet som förvarar hörlurarna är att de ser ut som klassiska örsnäckor, fast lite mer robusta i formen. När jag startar upp dem inser jag att den dödskalleformade knappen på hörlurarnas yttre yta är lite besvärlig att trycka in. Knappen är nämligen inte distinkt nog, vilket gör att det är svårt att känna huruvida man faktiskt håller den nedtryckt eller inte. När de är aktiverade sker dock parningen med telefonen utan problem och för varje gång jag ska använda dem, hinner jag knappt reagera innan de blixtsnabbt har kopplat upp sig över blåtand. Så fort de är ute ur fodralet förkunnar en något loj stämma att de är påslagna och att de är kopplade på straxt över en sekund, vilket är välkommet eftersom att jag då snabbt kan hoppa in i ljudvågornas värld.

När lurarna har tagit sina platser i mina öron kommer jag till nästa insikt. De sitter nämligen som gjutna i hörselgången. Efter en stund glömmer jag bort att jag har någonting i öronen överhuvudtaget och det är bara tonerna från musiken eller rösterna från podcasten som påminner mig om att jag faktiskt lyssnar på någonting med hörlurar. Att dessa ska vara mer anpassade för intensiv vandring är väldigt tydligt i just passformen, då jag aldrig är rädd för att de plötsligt ska ramla ut ur öronen. Vilket gör att man kan röra huvudet väldigt fritt utan att behöva oroa sig. Skulle man mot förmodan inte vara nöjd, medföljer det extra kuddar i olika storlekar som borde passa de flesta öronkanaler där ute.

Ljudet i lurarna är trevligt välrundad. Den är inte fantastisk, men täcker på ett trevligt sätt det spektrum av frekvenser som man vill höra, men utan att sticka ut åt något håll. Ljudet låter även tydligt och bra vid telefonsamtal och mikrofonen låter även den godkänt. Vad som dock är stora minus på kontot är det faktum att den inte håller uppkopplingen till blåtanden särskilt väl. Vid flera tillfällen upplever jag att det laggar i ljudet när jag är ute på en promenad. Men värst är när jag vid ett tillfälle står still och väntar på en buss och hörlurarna plötsligt tappar kopplingen i nära nog två sekudner, bara av att jag vrider på huvudet. Första gången tappar bara ena hörluren koppling och andra gången försvinner ljudet från båda två. Eftersom att dessa är framtagna för att klara av ganska raska rörelser är det ärligt talat oförlåtligt att råka ut för detta. Det må låta bra, men hela poängen med headsetet förloras om ljudet ska få för sig att spontanförsvinna! Som tur är har detta bara skett vid enstaka tillfällen, men det är tillräckligt för att jag ska tappa tilliten till dem.

Det medföljande laddningsfodralet är lätt att bära med sig och håller hörlurarna på plats med hjälp av magneter. Man kan därför öppna det i godan ro utan att behöva vara rädd för att lurarna ska flyga all världens väg. Fodralet används även för att ladda hörlurarna, men för att kunna göra det måste så klart det i sin tur laddas. Det tar runt en timme för laddningsfodralet att laddas fullt och batteriet varar sedan i 12 timmar. Det är definitivt godkänt för en person som mig, som spenderar stora delar av dagen med att lyssna på musik med hörlurar. Tyvärr varar bara själva hörlurarnas batteri i tre till fyra timmar. För många är det såklart tillräckligt, men individer som beger sig ut på vandring kommer garanterat behöva längre livstid än så och för maniska hörlurslyssnare som mig, är detta på tok för kort tid. Man kan ju givetvis ladda dem i laddningsfodralet, men det innebär en mängd minuter där jag måste vara utan mina älskade ljudvågor. Det är inget fel på naturens egna ljud i och för sig, men när man marknadsför friluftsaspekten, förväntar i alla fall jag mig att inte behöva ladda lurarna så ofta som jag behöver nu.

Jag gillar tanken på ett par hörlurar som ska lämpa sig bra när man beger sig ut på vandring. När det kommer till att koppla upp Dime 2: Take a Hike är det verkligen inget att klaga på då det verkligen sker på två röda. Passformen är även den helt oklanderlig och man behöver inte vara orolig för att de ska trilla ut. Ljudbilden är väldigt trevlig och täcker på ett bekvämt sätt in alla frekvenser. Tyvärr upplever jag vid enstaka tillfällen lagg i blåtandsuppkopplingen, vilket är tillräckligt för att jag inte ska lita på att ljudet överlever en vandring. Hörlurarnas laddningsetui har förvisso en bra batteritid, men jag hade hoppats på längre batteritid på själva lurarna, då jag i nuläget känner att jag behöver stoppa in dem i fodralet oftare än vad jag vill.


Specifikation

Inbyggd Tile Finding Technology

12 timmars batteritid

Mikrofon, Samtal Spår och Volymkontroll

Auto Connect

Oljudsisolerande

Svett och Vattensäker

Skullcandy Dime 2: Take a Hike In-ear headset. Listpris 44.99 € 2022-09-09.

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar