Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Turtle Beach Ear Force Recon 70

Turtle Beach Ear Force Recon 70

av Fredrik Olsson

Turtle Beach Ear Force Recon 70 är ett ambitiöst, och utdraget namn minst sagt, men själva headsetet är betydligt mer anspråkslöst. Här har vi istället ett headset i ett gäng olika utseenden, alla till för att serva dig som är konsolspelare. Frågan är om dess blygsamma framtoning vinner över oss…?


Alla headset kan inte ge THX standard, förnämligt framtagna mikrofonmöjligheter eller för den delen mängder med funktioner. I vissa fall så är det de mest basala funktionerna som framhävs, och så är fallet med Recon 70. Detta headset kommer i tre utföranden (Xbox – grönt/svart, Nintendo Switch – Rött, Playstation – Blå/vitt) men deras skillnader är enbart estetiska sådana.

Med en enkel 3.5 mm kontakt, så går dessa smidigt att pluggas in i er handkontroll, oavsett konsol, och ger dig som användare valet att egentligen ta vilken som helst av dessa tre modeller, då alla kommer funka. Dessutom funkar den minst lika bra på både PC och mobil för de som gärna använder där också.

Själva konstruktionen av headsetet är standardmässig, med en enkel huvudbygel, konstläder kring öronkuddarna, lätt vikt och nerfällbar mikrofon. I sin helhet så är det faktiskt en förvånansvärt bra komfort, där de något mindre öronkuddarna ändå ligger bra mot ens huvud med ett välbalanserat tryck. Mikrofonen går att flippa ner, och tar du sedan upp den igen, så stängs mikrofonens ljudupptagning av.

Under längre spelomgångar, samt musiklyssnande, så står det klart att ljudbilden även den är förvånansvärt bra. Varför min förvåning? Jo, headsetet kostar bara runt 350 kronor! Ja, visst är diskanten tydligt artificiell med en mer plastig klang, och basen känns tung, men även den konstlad. Men för detta pris så är det ändå en väldigt bra helhetsbild man får sett till ljud – som håller bra för musik, men ännu bättre för spel. Självklart så är du bunden till hårdvaran, d.v.s. om du har ett dedikerat ljudkort så kan du definitivt få ut mer av lurarna, men redan på konsol så är det klart godkänt, och i spel njutbart explosivt med den tydliga basen.

Kommer i många utföranden!

Ska vi komma in på mikrofonen, så är det uppenbart att den gör vad den sätter ut att göra. Du får en ren ljudbild, utan någon inblödande effekt från högtalare, och även om din röstupptagningskvalitet kan verka burkig, så är det utan någon onödig rumsupptagning. På det stora hela, så sköter sig mikrofonen faktiskt väldigt bra, och är tack och lov en av de aspekter som jag bävade inför mest – med tanke på några av Turtle Beach tidigare gamingheadset.

Sedan finns egentligen inte så mycket att säga – det medföljer inga förlängningskablar, split-kablar eller andra attiraljer, men ärligt talat så förstår jag att de hållit tillbaka med sådant, för att få in förstagångsspelarna, allroundspelare eller bara de med begränsad budget.


Specifikation

Audio kontakt: 3.5 mm, Speaker Frequency Response: 20 Hz – 20 kHz, Drivelement: 40 mm with Neodymium Magnets,
Master Volume Wheel, Mic Mute

Mikrofon: Fixed Omni-Directional Flip-to-Mute Microphone,
Material: Synthetic Leather with Foam Cushioning

Over Ear, Synthetic Leather with Foam Cushioning Pick-up pattern: Unidirectional ECM boom

Turtle Beach Ear Force Recon 70. Lägsta pris 369 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-05-15.

Recensionsex tillhandahållet av Turtle Beach/PR Nordic. Recensionex. var X1 version, men alla har samma specs.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar