Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Razer Kraken Tournament Edition

Razer Kraken Tournament Edition

av Fredrik Olsson

Razer kommer tillbaka och ömsar skinn – då deras Kraken Tournament Edition sätts över våra öron. Som tillverkare så kunde de ha lutat sig tillbaka och släppt ytterligare en slentrianmässig modell på sin Kraken serie, men så är inte fallet här. Så öka volymen och hör efter, kvaliteten finns i detaljerna ibland!


Razers tidigare gamingheadset har synnerligen inte varit dåliga, tvärtom, men det är få headset de skapat som verkligen kommit ut med så många styrkor som detta. Ja, för det första så medföljer en fjärrkontroll på dess USB kabel som inte bara ger dig möjlighet att justera bas och balansen för ’game/chat’ nivåer – utan även THX knapp, mic mute och volym. Inte nog med det så har gamingheadsetet en ytterligare mindre ljudkontroll och mikrofonknapp längre upp på kabeln, för de som vill plugga in detta headset i handkontroller för konsoler. Den 3.5 mm kontakt som går in i fjärrdosan är alltså avtagbar och går därför enkelt att byta mellan plattformar.

Sett till komfort, så är det med imiterad läder på utsidorna och mjukt tyg på insidan (d.v.s. ytan mot skinnet) vilket är riktigt skönt och tillsammans med gamingheadsetets luftiga design väldigt skönt under längre spelsessioner. Själva innehållet i kuddarna är minnesskum som formar sig efter användarens huvud, även om den använder glasögon.

Sedan kommer vi till ljudbilden, som i både spel och medan man lyssnar på musik är fyllig och framförallt separerar ljudkällor från varandra på ett väldigt tillfredsställande sätt. Att man kan höja och sänka basen kommer väl till pass då just headsetets bas har en bra stuns utan att på något sätt vara överväldigande på den överliggande ljudbilden. Visst har vi hört liknande ljudkvalitet i många headset, men så har detta ett väldigt överkomligt pris – för vad man får, vilket verkligen hjälper till stort.

Sedan har vi ämnet ljudläckage som har varit extra tydligt i många gamingheadsets på marknaden. Där verkligen glänser detta headset – mikrofonen  klarar sig väldigt bra. Så till den graden att mikrofonen plockade inte upp någon musik/spelljud ens när det var avtaget från mitt huvud. Det krävdes väldigt mycket för att få något som helst ljudläckage – så där vinner verkligen Razer ytterligare ett starkt poäng.

Om vi sedan kommer till mikrofonen, så är det den svagaste länken i kedjan, men verkligen inte dålig i sig. Ljudet är klart och tydligt, men vi märkte att ljudet av någon anledning långsamt sänktes under vissa samtalsstunder – och det visade sig att Razer Synapse (programvaran) automatiskt ställde in ljudvolymen efter känslighet – så detta är verkligen värt att se över om ni märker att ingen hör er i spelmatcher. Självklart så är det motsägelsefullt att den inte istället höjer rösten – men detta går att stänga av och förhoppningsvis förbättras i en framtida patch.

Mjukvaran är för övrigt väldigt generös, med allt från individuell planläggning av vad för programvara som ska innefattas i THX om den används, EQ för de som vill ställa in mer detaljerat, och ytterligare mikrofoninställningar. Allt som kan tänkas behövas, finns här!

Slutligen har vi utseendet som egentligen följer Razers redan satta mall – det är klargrönt med en utdragbar mikrofon och en enkel båge över huvudet. Designen är lika unik som den är enkel, vilket uppskattas, även jag skulle uppskatta om de gjorde något nytt här.


Specifikation
  • Frequency response: 12 Hz – 28 kHz, Impedance: 32 Ω @ 1 kHz, Sensitivity (@1 kHz): 109 ± 3 dB
  • Input power: 30 mW (Max), Drivers: 50 mm, with Neodymium magnets
  • Inner ear cup diameter: 54 mm x 65 mm, Connection type: Analog 3.5 mm
  • Cable length: 1.3 m, Approx. weight: 322 g, Oval ear cushions

Razer Kraken Tournament Edition. . Lägsta pris 960  kronor enligt Prisjakt.nu 2018-11-20. 

Recensionsex tillhandahållet av Razer.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar