Hem ArtiklarGuide Guide | 2020 års bästa spelmöss

Guide | 2020 års bästa spelmöss

av Redaktionen

Med ett händelserikt år i backspegeln är en sak säker: spelindustrin har fått lägga i en högre växel, medan allt fler människor fann sig på hemmaplan för arbete och nöje. Det är just där spelmössen kommer in i bilden, då spelandet med all säkerhet fått ett annat fokus och därigenom verktyg för att kunna skjuta motståndare i CS: GO, Overwatch eller Call of Duty. Denna guide ska leda er genom en djungel av spelmöss till en nivå som passar just er.

Listan kan delas upp i tre segment som baseras på prisklass, för att lättare ge er en insikt i var dessa spelmöss ligger rent prismässigt. Obs. Prisbild är utifrån skrivande stund, så vi reserverar oss för eventuella förändringar, samt alla priser är ordinarie priser, därför kan det finnas billigare priser på dessa möss under reor, vilket gör dem ännu mer värda att kolla in.

Segment 1 – Ord. pris upp till 500 kronor.

I detta segment hittar vi de mindre alternativt de äldre spelmössen. Bara för att man är liten eller gammal betyder inte att man inte bör kikas på. Dessa möss ordinariepris samt goda prestanda skapar en fenomenal grund för nya spelare eller personer som vill ha det bästa de kan få för en mindre slant.


SteelSeries Rival 3 – Ord.pris: 449kr

Om ni nöjer er med något gamla möss (denna recenserades dock så sent som februari 2020), då är Rival 3 oslagbar. En avskalad mus som ändå kommer med otroligt precis sensor, diskret RGB belysning och taktila brytare. Dess lätta vikt och inställningsbara DPI-nivåer gör denna till ett självklart val.

Snabbfakta
8500 CPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/77 g vikt (utan kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Razer Viper Mini – Ord.pris: 444kr

Spelar du mycket på resande fot? Då kan Razer Viper Mini vara en räddande ängel. Dess avsmalnade design ger dig en lätt mus som nära nog flyger fram över de flesta ytor. Sedan att den har bra sensor och välgenomtänkt programvara, gör att musen står ut ordentligt. Att den här musen finns i de lägre prisklasserna är egentligen mest på grund av dess ålder, vilket i mussammanhang verkligen inte behöver betyda någonting.

Snabbfakta
8500 DPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/61 g vikt (utan kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Segment 2 – Pris mellan 501 till 1000 kronor.

I detta segment hittar vi mössen som agerar mellanklass. Det är mer kompletta spelmöss där även ett antal mer ”lyxiga” aspekter smugits in. Dessa möss är lika mycket en perfekt start för nybörjare som de är framtida trotjänare för mer professionella spelare.


Endgame Gear XM1 – Ord.pris: 599kr

En stilren och komfortabel gamingmus som trots sitt lägre pris ändå lyckas leverera fantastisk prestanda – med hela 16000 CPI-support dessutom. Med en ergonomisk och ambidextriös design får man en mus som verkligen kommer fungera för de flesta. Sedan att dess mekaniska brytare känns oerhört precisa trots prisbilden, gör att det är en stark rekommendation.

Snabbfakta
16000 CPI/5 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.85 m kabel/70 g vikt (med kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


SteelSeries Aerox 3 gamingmus – Ord.pris: 649kr

Tidigare var MM711 årets bästa gamingmus – tills Aerox 3 dök upp. Att mediumstora designen passar mängder med spelare är utan tvekan en styrka – men framförallt är det en av de mest kompletta mössen under senaste tiden. Den snygga perforerade stilen, smakfull RGB belysning, bra programvara och framförallt en ultralätt vikt, gör denna till ett självklart köp – speciellt för de som vill ta sitt spelande till en ny nivå.

Snabbfakta
8500 CPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/
57 g vikt (utan kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Roccat Kone Pure Ultra – Ord.pris: 749kr

Bekvämlighet är ledordet när det kommer till Kone Pure Ultra. Inte nog med att den lätta vikten gör det oerhört flexibel och smidig, dess form är ergonomisk och upplevs passa under din hand perfekt. Med förinställda DPI-nivåer och en utmärkt programvara bllir Kone Pure Ultra ett bra val för den mer alldaglige spelaren.

Snabbfakta
16000 DPI/7 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/66 g vikt (utan kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Cooler Master MM711 – Ord.pris: 699kr

MM711 var fram till nyligen den mus som fått varmast rekommendation i en recension. Dess ultralätta vikt, fantastiska prestanda och precision och goda inställningsmöjligheter gjorde denna till en ”instant classic”! Sedan musen recenserades tidigt 2020, har den börjat leta sig ner i pris under reor (ni hittar denna mus under 400 kronor) är den det självklara valet. Oavsett om ni är oerhört erfaren spelare eller nybörjare. Den är klockren över hela brädet!

Snabbfakta
16000 CPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/60 g vikt (utan kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Razer DeathAdder V2 Mini – Ord.pris: 649kr

On-the-go”-spelande blir större och större. Ut på LAN, turneringar eller vänner – därför är ytterligare en minimus med i leken. Denna gång är det med stil och design som ledord, när Razers lilla mus inte bara ger en stilfull och rundad form, utan även en framförallt precis sensor. Den ambidextriösa designen gör att musen passar alla. Är ni ute efter en mus med minneprofiler, bra glid och flera sidoknappar, då kan denna lågviktare vara något för er.

Snabbfakta
8500 CPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/1.8 m kabel/62 g vikt (utan kabel)

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


 

Segment 3 – Pris mellan 1001 till 2000 kronor.

I denna prisklass kommer vi till spelmössen som vill ge extra mycket lyx för pengarna. Det kan allt från en skarp och unik design, till justeringsmöjligheter sett till brytare, vikt eller RGB-belysning. Men framförallt är det en fråga om trådlöshet, precision och en laggfri upplevelse som styr samtalet.


ASUS Pugio II – Ord.pris: 1190kr

Denna härliga överraskning från ASUS visar att trådlöshet inte behöver innebära att man kompromissar med prestanda eller exakthet. Den aningen tunga musen har en fenomenal passform och mängder med justeringsmöjligheter. Byt brytare efter långtidsanvändning, koppla den till flera enheter (trådlöst, bluetooth eller trådat) eller byt ut dess sidoknappar om så önskas. Det är upp till dig att anpassa musen efter eget behag. Sedan att musen även levererar topprestanda och en bra batteritid gör att denna mus står ut.

Snabbfakta
8500 CPI/6 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/
102 g vikt (utan kabel)/Upp till 100 tim batteritid

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Razer DeathAdder V2 Pro – Ord.pris: 1590kr

Med en härlig passform och goda inställningsmöjligheter blev denna mus snabbt en favorit. Viktmässigt landar den i ett perfekt mellanläge, där den inte är för tung men inte för lätt, och blir därför en jättebra startpunkt för många spelare som på riktigt vill lyfta sitt spelande. Utöver detta är det samma ”gamla” stilrena utförande som i dess lillebror Deathadder V2 Mini, men med en uppenbarligen större utformning.

Snabbfakta
20000 DPI/8 st knappar/Skrollhjul/programmerbar/88 g vikt (utan kabel)/Upp till 120 tim batteritid

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Razer Basilisk Ultimate – Ord.pris: 1690kr

Slutligen kommer vi till Razers fetaste mus hittills. Musen vars skrollhjul kan justeras i sitt motstånd bara blir en försmak till dess kvaliteter. Självklart är den välvda formen alldeles utmärkt för mer tävlingsinriktade spelare även om den dessvärre är för högerhänta enbart. Trots det är det en oerhört flexibel mus där dess avlånga design ligger bra i handen och dess många sidoknappar nås utan problem. Sedan att musen även kommer med en dedikerad laddningsplats gör det hela bara än mer lyxig. En trådlös klassiker för de som vill gå den där extra milen.

Snabbfakta
20000 DPI/11 st knappar/Justerbart skrollhjul/programmerbar/Dockningsstation ingår/107 g vikt/Upp till 100 tim batteritid

Vill ni veta mer om spelmusen går det att läsa i vår recension här.


Avslutning…

Där har ni årets lista över spelmöss som stått ut under 2020. I detta fall är den gemensamma nämnaren god passform, hållbarhet och framförallt precision. Sedan varierar mössen på andra sätt därefter. Det är tydligt att oavsett om du kör trådat eller trådlöst, kan du få en riktigt bra skjuts uppåt i ditt spelande enbart genom att välja en mus som passar just dig. Hoppas därför dessa tips hjälper dig i spelandet!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar