Hem ArtiklarGuide Guide: Bästa gaming mössen just nu!

Guide: Bästa gaming mössen just nu!

av Fredrik Olsson

När det kommer till spelmöss, så är det självklart några saker som är fundamentala; passform, hastighet och inställningsmöjligheter. Men om man är osäker på vilka typ av möss som passar just dig, så har vi här tagit fram ett antal gaming möss, för olika typer av individer.

För budgetspelaren:


Logitech G403 (Trådad)

Med Logitech så vet vi vad vi får; vilket är bra för den med en mer begränsad budget. För trots sitt låga pris på cirka 650 kronor, så får du väldigt mycket för pengarna. Bra komfort (dock högerhänt), bra inställningsmöjligheter, programvara, RGB belysning och t.o.m. möjlighet att ändra vikt. Det är svårt att blunda för så många kvaliteter i ett såpass kostnadseffektivt paket.

Det har självfallet bra teknik under skalet, med en DPI möjlighet till upp till 12000, egen ARM-processor och en sensor (PMW3366 ) som är exakt i alla väder. Helt klart det perfekta valet för de som vill ha något extra, men ändå inte lägga allt för mycket pengar.

Recension – Prisbild: ca 650 kr


Några bubblare – Creative SoundBlasterX Siege M04


För FPS fantasten:

För de med twitchfingrar och behov av något avskalat men ändå välbalanserat; här kommer ett bra förslag för de inbitna FPS spelare där ute.


Xtrfy M3 Heaton Edition

Med en ordentlig sensor, återhållsamt men originellt utseende, så står Xtrfy M3 ut. Dess restriktiva design parat med väldigt bra ergonomi, gör denna mus till ett givet verktyg i jakten på ’frags’. Recension – Prisbild: ca 800 kr


Några bubblare – Roccat Kone Emp

 

 


För allround användaren:

För de spelare som vill ha bra alternativ och bra komfort så kommer mer allroundmöss in i bilden. Det ska vara lätt att installera och lätt att använda. Därför är denna mus ett bra alternativ.


ASUS ROG Gladius II

När det kommer till bastanta och rediga möss, så står Gladius II ut. Den har en väl tilltagen längd i en form som kommer passa de flesta spelare. Oavsett om man är spelare, eller bara en mer allmän datoranvändare, så kommer denna mus passa de flesta behov. Dess sidoknappar är tydliga och lättåtkomliga och med en gummibeklädd yta jäms med sidorna så ligger den bra i handen.

Recension – Prisbild: ca 900 kr


Några bubblare – Roccat Tyon


För hardcore-gamern:

För de spelare som sitter på enorma resurser och inte vill kompromissa på något sätt så finns självklart enormt många alternativ. Här är komfort och mobilitet A och O, men även att det ska vara trådlöst men samtidigt hålla god standard vad gäller precision.


Logitech G900 Chaos Spectrum

Inte nog ger Logitech G900 bra komfort med sin ambidextriösa form, den är trådlös, men samtidigt med en av marknadens snabbaste sensorer. Gaming och extrafunktioner finns i mängder med denna ambitiösa gamingmus. Självklart kan du använda den trådad om du så önskar också. 

 

Recension – Prisbild: ca 1200 kr


Några bubblare – Logitech G403 Wireless

 

Du kanske också gillar