Hem ArtiklarGuide Tullfria Anime/mangaguiden 2020

Tullfria Anime/mangaguiden 2020

av Emil Nordström

Att vara en nörd inom manga, anime och figurer är ett träsk! Därför skapade vi här på Nördliv denna handy dandy guide för att köpa alla coola animeprylar utan att bli korsförhörd av tullverket.

Vissa butiker kommer att vara återkommande då dessa butiker kan ha flera kategorier av manga/animerelaterade saker. En liten beskrivning kommer att komma efter varje länk. Håll till godo och kanske viktigast av allt, håll i plånboken!

Inget av detta är sponsrat eller någon form av annons. Detta är våra genuina åsikter om dessa återförsäljare och ska agera som en guide för dig som vill köpa merchandise men vill undvika komplicerade importprocedurer.


Figurer

Animerch

Denna lilla butik som började i Köpenhamn och som nu även finns i Lund har det mesta när det kommer till figurer. Det som är ännu bättre är att denna butik är en Goodsmile partner shop. Vad detta innebär för dig som kund är att om Goodsmile producerar en figur så kan Animerch ta in den. Väldigt behjälplig personal både online och offline!

 

Scifishop

Denna butik är främst fokuserad på västerländska figurer men deras animesektion är inget att fnysa åt. De figurer som finns i deras animekategori är av extrem kvalité är väldigt svåra att hitta hos andra återförsäljare.

Heromic

Även denna butik har väldigt mycket västerländskt men även här hittar man något ganska unikt, nämligen Gundam. För dig som älskar dessa robotar och dreglar varje gång Bandai annonserar ut ännu en byggsats så finns den med stor sannolikhet här. Om den mot all förmodan inte finns här så är killarna på Heromic mer än villiga att ta hem det mesta.

Science Fiction bokhandeln

Om du gillar en salig blandning av muggar, figurer, Gachapons och mjukisdjur så är detta stället för dig. Förutom att finnas på nätet finns SFbokhandeln även i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Gigantisk butik i Japan (bild från DocChewbacca på Flickr)

Anime

Zavvi

Zavvi har ett ganska enormt utbud av Anime som är i vår region. Dessvärre är det svårt att handla härifrån då det ibland skickas från länder utanför EU. Dock har många rapporterat att man kan få sin tull betald av Zavvi om så är fallet. För att försvåra det ytterligare så kommer det att bli tullavgifter på deras varor efter årsskiftet på grund utav Brexit. Så passa på medans du fortfarande har chansen.

Archonia

Utan tvekan en av de största återförsäljarna utav Anime i Europa. Över 4500 titlar när jag skriver detta finns tillgängligt på sajten. Det enda man bör hålla koll på är fraktkostnaderna som kan vara väldigt rörliga. Dock har detta blivit markant bättre på senare år.

Science Fiction bokhandeln

SFbok har en ganska gedigen samling av animetitlar i sitt bibliotek och är oftast ganska uppdaterat på vad som är nytt och hett. Förvänta dig dock inga obskyra titlar eller svåra collectors editions härifrån.

Bild från användare davidpc_ på Flickr

Manga

Archonia

Även här skiner Archonia med en gedigen samling på 3000 titlar. Du kan även välja att prenumerera på serier du verkligen gillar vilket är väldigt trevligt.

Book depository

Denna gigantiska bokhandel som tyvärr utgår ifrån Storbritannien (tull from 2021) har det mesta du kan tänka dig. Förvånansvärt snabb frakt och kanske viktigaste av allt, frakten är även kostnadsfri.

Seriebörsen

I Linköping finns en seriebutik som har väldigt bra utbud. Seriebörsen är även väldigt tillmötesgående när det kommer till att ta in specifika titlar. Är du någon som vill att din manga ska vara i mint condition finns det även väldigt många skydd man kan köpa till mangan. Det enda du behöver tänka på är att beställning görs via mail och kan ibland ta lite längre tid än vad man är van vid.

Science Fiction bokhandeln

Även om namnet är science fiction så finns det en hel del manga att köpa här. Även här kan du prenumerera på titlar och hämta ut i butik för att slippa fraktkostnader. Det kan ibland vara svårt att få vissa volymer av manga då de tenderar att försvinna ur sortimentet ganska fort.


Saknar du någon butik? Skriv gärna en liten kommentar så lägger vi till den!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar