Skullcandy SLYR XBOX

Vilket färgschema passar dina plattformar?

av Danny Larsen

Skullcandy ger oss en variation på sätt att lyssna på musik, prata med vänner online och nu siktar de in sig på gamingpubliken. Med deras nya SLYR/PLYR headset med multiplattformsstöd hoppas de slå sig in på en tuff marknad med en massa konkurrenter, frågan är hur väl de står sig och är de ett par bra hörlurar?


De hörlurar som vi fick till oss är deras SLYR multiplattforms- trådade gaming-headset som är det billigaste alternativet av de tre som de precis släppt på marknaden. Tack vare den trådade biten kan man lätt använda det till konsoler, mobilen eller till datorn utan problem. Det som medföljer i förpackningen är först och främst headsetet, 3.5 till 3.5 mm, split-kabel för att koppla till datorn och slutligen den avtagbara mikrofonen.

Headsetet är av den gröna varianten (Xbox), men det kommer även i ett blått (Playstation) och ett svart (PC) utförande. Även om jag har skrivit en specifik plattform efter de olika färgerna fungerar de på alla plattformar, då det bara är mer en smaksak på vilken färggivning man vill ha på headsetet. Färgen är primärt svart, men att insidan av huvudbygeln på den jag har har ett pixligt färgschema som är mestadels grönt och att loggan på utsidan av huvudbygeln är grön också. Färggrannast är intressant nog PC varianten (som kallas Black DigiHype) som har en neonrosa huvudkudde på huvudbygeln. Här finns i alla fall tre färgvarianter att välja på och det är trevligt med lite val.

Vad du får med i förpackningen.

Man kan enkelt reglera huvudbygeln för att anpassa headsetet efter ens egna huvudstorlek. Något som är väldigt trevligt är att headsetet är väldigt lätt vilket gör att man kan använda det under många långa spelsessioner utan att de känns av eller blir en tyngd på huvudet. Öronkuddarna är väldigt mjuka och huvudbandet lika så, samt att kuddarna är av tyg och kan därigenom andas lättare och man undviker att sitta där med öron som är instängda och kan bli svettiga. Problemet som kommer genom detta är att ljudläckage kommer att uppstå, även fast jag testade att spela musik på normal nivå kunde jag höra den på mina testinspelningar. Man får ha detta i åtanke på om man sitter och pratar med folk på Discord eller under spelsessioner. Om du har högt ljud på kommer de andra att kunna höra detta. Men man får väga mellan bekvämlighet och ljudläckage. Det är ibland oundvikligt att det kan läcka igenom på öronkuddar av tyg.

På den vänstra öronkåpan utsida kan man klicka på den nedre delen av den för att tysta mikrofonen. Smidigt och enkelt precis som man vill ha det om man behöver tysta sig själv eller vill stänga ute ljud runtomkring. På baksidan av den vänstra sitter också ljudreglaget där man kan höja och sänka volymen på det man lyssnar på. På framsidan fäster man även fast den borttagbara mikrofonen. När man stänger av ljudet på mikrofonen slås det igång en röd LED längst ut på mikrofonen, man får då en bra visuell indikation att man har ljudet avstängt. Praktiskt tycker jag då jag ibland glömmer av om jag har stängt av ljudet på mikrofonen och pratar på och ingen hör vad jag säger.

En sak som jag tycker är viktig att påpeka är att man måste hålla koll på vilken sida av 3.5 till 3.5 mm sladden man kopplar vart. På den ena sida vid kontakten finns headset ikonen och på den andra sidan ingenting alls, man måste koppla in ikonsidan till headsetet annars kommer ljudet låta helt fel. Men tack vare den märkningen vet man vilken sida man ska koppla vart.

Koppla in det uttaget med headset-ikonen i hörlurarna.

Som jag nämnde innan är det här ett multiplattformsheadset, vilket man kan koppla till PC, Playstation, Xbox, Switch och mobilen utan problem tack vare att det är trådat och då 3.5 mm uttag som finns på alla dessa. För PC ska man använda split-kabel för att då få både mikrofon och ljud ut ur hörlurarna. Då jag ej har en Switch har jag ej kunnat testa på den men på alla andra var det bara att koppla in i handkontrollerna, mobilen och PC:n och sen kunde man lyssna utan problem.

Fördelen med trådat är att det fungerar till alla plattformar, medan trådlöst kan ha problemet att det ej finns stöd för dem på valfri plattform (vanligtvis Xbox som ej har stöd för flera olika headset). Men jag kommer nog alltid föredra ett trådlöst om jag har ett som har stöd för majoriteten av mina plattformar.

Eftersom det är trådade lurar har de ingen dedikerad programvara där man kan gå in och leka med EQ och andra roliga saker för att ändra om ljudbilden. Inte ens på mobilen där jag har Skullcandy’s app installerad kan de hittas, så man får nöja sig med den ljudbilden som gives.

Jag har inget direkt att klaga på ljudbilden överlag. Headsetet har en god bas, ett mellanregister och diskanter som matchar varandra harmoniskt när man lyssnar på musik eller kollar på film. Ljudet är rent och bas tar inte över eller att den får artificiella toner när ljudet blir för högt. I spel är det lätt att höra saker röra sig runtomkring en, den ”3D ljudbilden” som målas upp är helt okej även fast den ej kan mäta sig med ett headset som kommer med 7.1.

Mjuka tyg öronkuddar som tyvärr lider av ljudläckage.

Jag har hoppat in i bland annat Saints Row, Last of Us och Forza Horizon 5 bara för att få en variation på ljudbilden och jag är nöjd med vad jag hör. Visst kan man inte förvänta sig en ljudbild som kommer blåsa sockorna av er, men man får en ljudbild som är helt duglig och kommer serva en väl ute i spelvärldarna. Vill man istället ha en ljudbild som kommer skaka dig i din gamingstol kan jag rekommendera Skullcandy Crusher ANC, visserligen inget gamingheadset men med en ljudbild och basreglage som verkligen lyfter ljudbilden.

Mikrofonen har ett väldigt rent ljud, även fast när jag satt och testade huruvida illa ljudläckaget kunde vara hörde jag mig själv klart och tydligt utan problem, även på högsta volym i bakgrunden. Vid testinspelningar plockades inget bakgrundsljud upp och jag hade ett rent ljudspår utan massa oljud. Även fast det är en av de bättre mikrofonerna jag har testat på, man hör klart och tydligt med den så har den en lite lätt burkighet till ljudbilden.

Som ni kan se är jag överlag väldigt nöjd med det här första SLYR gamingheadsetet från Skullcandy. Det levererar ett lätt headset som man kan sitta med under långa spelsessionen utan problem. Mjuka öronkuddar som tyvärr har ljudläckage. En ljudbild som är helt klart godkänd för att spela spel och få ut det mesta man kan på ljudbilden som är i hörlurarna. Mikrofonen är ren och klar även fast det finns lite burkighet så hörs man bra.


Specifikation
Produkt
Modellnamn: SLYR Multi-Platform
Typ: Hörlurar
 
Typ
Typ av hörlur: Over-Ear
Gaming Headset: Ja
 
Specifikationer
Färg: Blå, Grön, Svart
 
Ljudegenskaper
Känslighet: 95.0 dB/mW
Frekvensomfång (min): 20.0 Hz
Frekvensomfång (max): 20000.0 Hz
Impedans: 32.0 ohm
Storlek på elementen: 50.0 mm
Högtalarutförande: 2.0 (stereo)
 
Funktioner
Aktivering av bakgrundsljud: Nej
Mikrofon: Ja
Knappar & Kontroll: Volym
Trådlösa: Nej
Ihopfällbara: Nej
Avtagbar kabel: Ja
Konsol: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox One S, Xbox One X
Röstassistent: Nej
Simulerat surroundljud: Nej
Lämpliga för träning: Nej
 
Anslutningar
Kontakttyp: 3.5mm
 
Design
Förslutning på kåpor: Sluten
Konstruktion & Element: Dynamiska
 
Trådlöst
Bluetooth: Nej
Multipoint: Nej
 
Mått
Kabellängd: 1.2 m
Vikt: 265.0 g

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar