Skullcandy Crusher ANC

av Danny Larsen

Efter att ha testat på Grind Fuel och lunkat runt i rask takt med Push Active skulle det nu bli spännande att få testa på något helt nytt från Skullcandy. Denna gång blir det ett headset med en liten överraskning i hur man vill leverera en bombastisk ljudupplevelse. Häng med så ska jag förklara vad jag menar med det.


Skullcandy har för mig som recensent bestått av in-ear hörlurar, men här får jag nu testa på deras nya headset Crusher ANC. Crusher har som ni kan se i namnet ANC (Active Noice Cancelling), vilket jag tycker att alla hörlurar bör ha. Utöver detta finns även ett reglage där du kan höja eller sänka basen på hörlurarna. Vill du lyssna som vanligt har du reglaget av, vill du känna som du sitter i en biosalong och ett rymdskepp åker förbi höjer du dem till max (mer om detta längre ned).

Det vi får med i förpackningen är en reseväska för headsetet, självklart ett headset, en 3.5 mm sladd för mobilanvändande och en USB-C laddningskabel. Reseväskan är välgjord och känns lyxig att få med (vanligtvis kommer headset lösa utan väskor till).

Headsetet som vi har fått till oss kommer i ett svart utförande med öronkuddar och bandet som sitter under huvudbygeln är i brunt fejkläder. Headsetet finns även att få i ett helsvart eller mörkrött utförande. Jag tycker om att man har något som sticker ut och bryter upp ett helfärgat utseende, de bruna kuddarna ser bra ut och ger en liten ton av stil på headsetet. På varje sida av huvudbygeln sitter Skullcandys logga som har en silverton på sig.

Huvudbandet går att reglera så att man kan anpassa det till sin huvudstorlek. Något som jag märkte snabbt vara att headsetet sitter väldigt hårt mot huvudet och jag märkte av ett tryck som gjorde sig känt under långa sessioner med headsetet på huvudet. Men headset brukar efter en längre tids användning lätta upp och anpassa sig efter ens huvud. För mig hinner detta inte ske innan recensionen ska skrivas, så det kan inte direkt ses som ett minus, då jag vill att öronkuddarna ska sitta mot huvudet och minimera läckor utifrån och det glappar mot huvudet. Dock fann jag att hörlurarna var lite små för mina öron (då tycker jag inte att jag har stora sådana), då de låg emot kanterna av öronkuddarna hela tiden. Hade gärna sett dem lite större, men det är väldigt individuellt med öronstorlek.

Om man inte har med sig reseväskan och vill lägga ner dem i t.ex. sin väska går det bara bra, detta då man kan vika ihop headsetet direkt ovanför hörlurarna. Detta gör att man lätt och smidigt kan vika ihop och förvara dem utan att oroa sig för att de ska vikas sönder i en väska med massa andra saker i.

På baksidan av den högra kåpan har vi tre stycken knappar. Den översta och den längst ner använder man primärt för att höja och sänka volymen. Den i mitten används för att pausa eller slå igång vad du ser/lyssnar på. Man kan även få andra kommandon på dem beroende på hur många klickningar man gör på dem. På undersidan har vi uttag för 3.5 mm sladden och USB laddningsuttaget.

På den vänstra kåpans baksida har vi en knapp, ett reglage och fyra små led lampor. Knappen är till för att slå igång headsetet, dubbelklicka för att slå av eller på ANC och för att koppla headsetet mot din mobil håller man in den knappen längre tills den börjar blinka. LED lamporna är till för att visa att headsetet är igång, hur mycket man har kvar av batteriet och sen blinkar den när man ska koppla dem till mobilen. Rör du utsidan av den vänstra kåpan slår man på eller av ANC, när den är av aktiverar den samtidigt ett läge som plockar upp ljud runtomkring dig. Detta är väldigt uppskattat då jag inte vill bli påkörd bara för att jag lyssnar på något när jag är uppe på stan.

Nu kommer vi till den saken som är det stora med det här headsetet; dess basreglage. Om du är en som vill sitta och lyssna på musik, kolla på en film på mobilen och verkligen känna av dess bas, ja då har du hittat rätt. Jag har lyssnat på musik som har maffig bas och det mullrar på, jag har även sett på Star Wars Episode IV och letat upp rymdstriderna bara för att uppleva dem med Crusher ANC. Nu kanske du fortfarande undrar vad jag pratar om, jo låt mig förklara. Genom att höja eller sänka på bas reglaget kommer du att få en högre eller lägre bas, det låter väl inte konstigt eller hur. Med det som också händer är att hörlurarna också vibrerar, tänk dig känslan av att sitta i en biosalong och ett stort skepp glider förbi på skärmen och hela kroppen vibrerar p.g.a. ljudet som pumpas ut i salongen. Det är den känslan som man får här, fast i en mindre skala.

Jag gillar verkligen färgkombinationen man har valt.

Det är väldigt annorlunda att sitta och lyssna på saker och det känns lite som det gör i en biosalong när musik eller effekter pumpas ut ur högtalarna, fast här bara i ett headset. Visst det kan bli lite överdrivet ibland om man drar upp på högsta läget i reglaget, men som tur är kan man själv välja vilken nivå man vill ha på ludet. Jag gillar det här, det är något nytt och intressant som jag inte direkt har sett på något annat headset, vilket får det att sticka ut från de andra headset.

Men utöver dess basreglage kan vi kolla över hur ljudet annars låter utan den påslagen. Här har jag väldigt lite att klaga på, den har en bra bas från början som inte tar över eller blir det dominanta ljudet oberoende på vad man lyssnar på, helt enkelt en härlig tyngd i sig själv. Mellanregistret och diskanterna är de också välljudande och man kan få ut mycket om det så är musik med ett brett register sett till toner eller bara podcast. Men jag märkte att om jag maxade upp ljudet till högsta kunde det förekomma att det blev någon typ av dissonans i hur ljudet lät, men det är på maxvolym och hur ofta kör man på det egentligen.

Hörlurarna kan lätt hittas i Skullcandys egna app, men de är lite mer begränsade vad man kan göra med dem här till skillnad från t.ex. Push Active. Det finns ingen EQ som du kan gå in och välja olika förvalda profiler eller skapa din egna, här hade jag gärna sett att man hade det då alla hör olika och kunna ställa in själv är ett stort plus. De saker som finns är väldigt enkla som att se batteritid och se hur man använder alla funktioner på headsetet.

Om man har bluetooth på sin dator kan man koppla dem till den också, eller så kan man använda den medföljande 3.5 mm sladden. Nu kan man sitta och avnjuta en film med riktigt biomuller i öronen, visst det kommer aldrig vara riktigt samma sak men jag tar det jag får. Något som jag dock märkte var att när jag använde t.ex. vår egna Discord och satt i samtal där kunde jag inte höra något ljud från t.ex. Youtube eller någon film. Det var som att bara en sak på datorn kunde vara aktiv för ljudet jag kunde höra.

På tal om ljud, mikrofonen på hörlurarna. Det finns två sätt att kommunicera med headsetet, med dess inbyggda mikrofoner eller via 3.5 mm sladden som har en mikrofon och kontroll på sig. Jag skulle starkt rekommendera att använda de inbyggda. Ljudet är över förväntan och inte det vanliga svaga mobilheadsets ljudet som jag är van vid, vilket är en bra sak. Hörs bra och förstås utan problem är et stort plus i min bok.

Men allt detta är väl fint och bra, men frågan är hur länge kan jag sitta och mullra på i innan jag måste ladda? Man får upp till 24 timmars batteritid, sen har hörlurarna snabbladdning där tio minuters laddning ger dig tre timmars lyssnande.

Jag har väldigt få saker som är negativa över detta headset, det största är väl priset som i nuläget ligger på ca 2400 kronor. Visst du får ANC och basreglaget, men jag tycker att priset inte reflekterar vad man får då det finns andra som gör det mesta som dom för mindre pengar. Men med det sagt är det inga dåliga hörlurar, som ni ser har jag inte många saker som jag har något negativt att säga till om.


Specifikation
Tech Specs
Headphone Type: Bluetooth® Over-Ear
Connection Type: Bluetooth® 5.0
Impedance: 32 Ohms ±15%
Driver Diameter: 40mm
THD: <1%@1K
Sound Pressure Level: 105 dB @ 1 KHz
Frequency Response: 20Hz – 20KHz
Weight: 308.66g

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Priset låg på ca 2400 kronor när recensionen skrevs.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar