Skullcandy Grind Fuel

av Danny Larsen

Efter att ha flåsat på med tester på de mer sportigare Skullcandy Push Active, var det nu skönt att kunna få vila upp med de mer vanliga in-ear lurarna Grind Fuel. Men frågan är alltid hur väl de låter, sitter i öronen och om de är värda sitt pris, häng med så ska vi reda ut om de faktiskt är det!


Skullcandy Push Active var ett par sportigare in-ear lurar som hade bågar som gick över öronen för att hålla kvar dem under hårda träningspass. Här har vi nu Grind Fuel som bara är ett helt par vanliga in-ear lurar. Men även dessa kommer med IP55 standard, 40 timmars batteri och Skull-IQ (mer om detta senare).

Om vi plockar fram etuiet från lådan märker vi att denna gång är det inte lika stort och skrymmande som Push Actives, även fast det är lite större än andra etuier vi har sett förut. I förpackningen medföljer etuiet, hörlurarna två extra par öronpluppar och en liten USB-C laddningskabel. Precis som med föregående recension tycker jag att det borde finnas lite fler öronpluppar som medföljer. Detta för att variationen av passformer på öronkanaler är så varierad och att bara ha ett par små, mellan och stora öronpluppar täcker inte upp det tillräckligt. USB-C kabeln som följer med är en exakt likadan som de andra och är en väldigt liten kabel, men gör som sagt vad den ska.

Men om vi kollar in lurarna som vi har i hand kommer de i ett helsvart utförande, där etuiet har en orange insida. Tyvärr kommer den inte i flera olika färgutförande, men svart går alltid hem och är diskret i örat. Formen på lurarna är precis som Push Active (minus bågarna) och Push Wireless Airbuds i dess klassiska ovala form som på dess utsida har Skullcandy-loggan. På dess baksida sitter finns en lite LED som lyser upp när du plockar ur dem ur fodralet. Utsidan av lurarna är förutom där loggan sitter, även knappen som vi kan starta/pausa eller klicka fram olika kommandon på lurarna. Vilket kommando man får är helt beroende på vilken lur man klickar på och hur många klick man gör. Man kan ändra vilka kommandon som man kan använda själv inne i dess Skullcandy app.

Vad som medföljer i förpackningen.

Som jag skrev tidigare kommer även dessa lurar med IP55 standard. Det betyder att de är svettåliga och att de kan klara av att att bli blöta om man är ute och det börjar regna. Man får se till att torka av dem ordentligt innan man stoppar tillbaka dem i etuiet om de har blivit blöta.

Batteritiden på lurarna och etuiet är väldigt bra, du har nio timmars batteritid i lurarna och etuiet har 31 timmar som väntar på att få laddas in i lurarna. Det är bra batteritid för den som är ute på språng eller ska åka långt, man kan få två timmars lyssnande på bara tio minuters laddning. Något som också är ett plus är att etuiet har trådlös laddning, har du som jag en Deltaco QI-1032 laddare liggandes kan du bara lägga etuiet på den och den kommer börja ladda upp den.

Om man inte vill klicka en massa gånger på lurarna för att höja eller sänka volymen kan man istället använda dess röstkommandon. Grind Fuel använder sig också utav Skullcandys Skull-IQ, den använder med andra ord sig av röstkommandon för att svara, höja volym eller starta upp Spotify (som de har ett samarbete med) och allt börjar bara genom att säga ”Hey Skullcandy”. Det finns en massa kommandon att använda sig av; ”Hey Skullcandy Spotify” och Spotify öppnas upp och du kan fortsätta lyssna var du var sist. Vill man använda sig av annan app kan man ändra det i menyerna. Kollar du på Youtube kan man lätt pausa om man går ifrån mobilen, eller hoppa vidare till nästa sak om man tröttnat. Det finns massa man kan göra med röstkommandon, dock måste man hela tiden ha appen igång i bakgrunden för att det ska fungera vilket är tråkigt. Hade gärna sett att dessa hade fungerat utan appen, men man kan inte få allt.

Vill man inte använda sig av röstkommandon kan man bara stänga av funktionen helt i appen. I appen kan man även ändra knappar, kommandon och såklart kan man leka runt i EQ. Här kan man välja mellan redan förvalda EQ-profiler som Podcast, Movie eller Music, eller kan man gå in och skapar sin egna EQ som passar just dig bäst. Appen har mycket att erbjuda och gör att man kan ställa in kommandon, EQ och genvägar för att det ska passa dig bäst.

En sak som jag gillade är dess Stay-Aware funktion, det är att appen gör att ljud utifrån höjs upp lite. Kan vara bra att ha igång om man är ute och rör sig uppe på t.ex. stan då man kan höra trafiken och folket runtomkring sig, man vill ju inte bli påkörd för att man inte hör omgivningen.

Nu blir det dock att kolla in vad ljudbilden har att erbjuda oss!

Till skillnad från Push Active kommer dessa lurar med en bättre ljudbild. Jag har gått och lyssnat på allt från Highway to Hell till Beethovens femte symfoni och jag är väldigt nöjd med vad jag hör. Med det sagt är det inte audiofil-nivå på ljudet, men för vad man får i dessa är det riktigt bra. Basen är t.ex. mer välrundad och fyllig, mellanregistret och diskanterna skiner igenom väldigt väl även i de mer basfyllda hårdrockslåtarna. Även fast jag höjde upp musiken väldigt högt på de låtar med mycket bas blev det inga artefakter eller att det låter som lurarna artificiellt försöker få musiken att låta bättre. Ljudet är bra mycket bättre än det som jag upplevde i Push Active och jag har kunnat njuta av musik och podcast i godan ro. Vill man leka runt och forma ljudet för att passa en bättre individuellt kan man göra det som jag skrev tidigare inne i appen och göra en egen EQ.

Men något som vi inte kommer ifrån är hur det låter när man för ett samtal över lurarna? Ja vad kan jag säga, det är det vanliga ljudet man får över nästan alla in-ear lurar. Folket du pratar med hör dig okej och man förstår vad som sägs. Det blir tyvärr inte bättre än så och det är så det bara är med in-ear lurars kvalitet på samtal.

Skullcandy Grind Fuel är ett par in-ear lurar som levererar en bra ljudupplevelse om det är musik eller om du lyssnar på podcast. Det är såklart inte det bästa ljudet någonsin, men för att vara ett par in-ear lurar är jag väldigt imponerad av ljudbilden vi får, samt att appen ger en möjligheter att ändra dess EQ för att passa en mer individuellt. Även fast de satt bra i mina öron hade jag gärna sett ett par extra öronpluppar bara för att ge mer valmöjligheter till de som köper dem. Med en god batteritid och möjligheten att ladda etuiet trådlöst finns här mycket med tid att lyssna på något och jag kan säga att jag är väldigt nöjd med vad jag har fått uppleva med lurarna.


Specifikation
Produkttyp Headset
Bärstil I öra
Rekommenderad användning Calls/Music
Produktens färg Svart
Headset-typ Binaural
Skyddsfunktioner Svettåliga, Vattentålig
Internationellt skydd (IP) kod IP55
LED-indikatorer Ja
Ljudtrycksnivå (max) 98-103 dB
Anslutningsteknologi True Wireless Stereo (TWS)
Bluetooth Ja
Bluetooth-version 5
Hörlurarnas frekvens 20Hz – 20KHz
Impedans 32 Ohms
Drivenhet 12 mm
Mikrofontyp Inbyggd
Batteridriven Ja
Batterityp Inbyggt batteri
Uppspelningstid 9 h
Kontinuerlig uppspelningstid för ljud (med laddningsfodral) 40 h
Vikt 76 g
Typ av laddningsfodral Kabel
Laddningsfodralets anslutningstyp USB Type-C
Snabbstartsguide Ja
Kabel inkluderad USB Type-C
Medföljande tillbehör i set 3 sizes gel eartips
Voice guidance languages Engelska

Recensionsex tillhandahållet av Skullcandy. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Kan hittas på Skullcandys hemsida för 99.99 Euro.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar