L33T Elite V4

av Fredrik Olsson

Gamingstolar kommer i många olika former och stilar, därför är det kul att kunna återbekanta sig med en stolserie som vi testat tidigare. Denna gång är det L33T Gamings Elite V4 som är i fokus. En stol vars föregångare L33T Elite V3 lämnade en del att önska även om den var alldeles duglig. Det vi frågar oss nu är… håller den nya V4:an för trycket?


Som vanligt ställer vi oss frågan ”hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt”. 

Följande områden kommer att beröras:

Montering & Manual: ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi: hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar: vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual:

När det kommer till montering var L33T Gamings manual tydlig och skapade inga frågor. Stolen kom med en förpackning där alla skruvar och verktyg var tydligt utmarkerade och lätta att använda. Sett till paketering, var det alltså en distinkt och begriplig historia det här alltså!

Komfort & Ergonomi:

Komfortmässigt är V4 lite av en berg- och dalbana sett till vad jag tycker om den. I monteringen blev det tydligt att de två spakarna man manuellt skulle trycka in i sidorna var flimsiga och svåra att få att sitta kvar. Själva funktionen i de (d.v.s. att höja/sänka och luta hela sitsen/ryggen) funkar, men dessvärre känns själva hopsättningen av denna allt för lågbudget och framförallt icke-kvalitativ. Det fortsätter sedan med kuddarna, där svankkudden inte kommer med några resår, utan helt enkelt bara läggs fritt bakom dig. Detta medför att den ofta sitter fel eller för den delen hamnar under dig om du reser dig ofta – vilket ärligt talat tar bort hela idén, då man förr eller senare väljer att lägga undan den. Huvudkudden som däremot kommer med gummiband (som sätts runt toppen av stolsryggen) duger alldeles utmärkt och upplevs mjuk och skön.

Fördelen med stolen är i mina ögon dess mer välvda rygg, vars utformning passar både storvuxna som små personer då man känner sig väl innesluten. Likaså är sittdynan riktigt komfortabel med en bra spänst utan att det någonsin blir för mjukt – att man slår igenom. Nu är detta i regel något som först märks under långtidsanvändning, men som det är i nuläget går det utan tvekan att rekommendera stolen bara utifrån dess komfort.

Här kommer vi till dess armstöd som, för en stol på nästan 2700 kronor, borde varit mer flexibla. De är i sig inte dåliga, utan har en mer hård gummitopp som lämpar sig bra att lägga armbågar på. Då konstruktionen av stolen är mer bred, kommer det därför vara mest för de mer storväxta. Vilket då rimmar illa när de saknar möjlighet att skjutas i sidleds eller framåt/bakåt. Visst du kan höja och sänka åtminstone, men det är också allt.

Själva ryggen kan för övrigt sänkas i 180 graders vinkel, vilket med denna stol faktiskt gör sig bra – då dess väldigt bastanta konstruktion och framförallt långa metallben borgar för en säker lutning. Visst hör det knappast till vanligheterna att man lutar en gamingstol pass lågt att man är i liggande form, men här går det och det upplevs säkert i och med dess goda stomme/ben.

Sedan har vi stolens utseende, vilket numera snarare kan klassas högst generiskt. Tack och lov kommer stolen i fem olika utföranden (i alla fall hos tillverkaren), vilket innebär att man borde kunna välja själv vad man vill ha för stil. Tre stolar kommer i PU läder, två i mjuk tyg kanvas – vill man därför hitta rätt material har man fler val här.

Det är dock här berg- och dalbanan återigen tar sig neråt…

V4:an är inte dålig, men inte heller riktigt bra. Dess konstruktion går från att kännas hållbar, till att vara irriterande sett till valen tillverkaren gjort (ex. ang. spakarna och kuddarna). Lägg därtill att vi egentligen kan få minst lika bra stolar för en mindre slant och det blir ännu svårare att ge denna stol en rekommendation sett till sin helhet. För 2700 kronor känner jag att kvaliteten ska vara bra över hela brädet och så känns det bara inte med V4:an. Visst kommer den duga för dig som till slut köper den… men inte vill du väl bara att det ”duger”. Eller?


Specifikation
  • Stark handgjord kolstålram i metall
  • Icke-svett andas PU på säte / ryggstöd
  • Snygg sammet / kol dekorationer
  • Ergonomiskt högpresterande kallskum för optimerad sittplats och luftflöde
  • Inbyggt remstöd för tryckavlastning och ger bästa möjliga stöd
  • Rekommenderat professionellt E-Sport multifunktionellt lyftsystem
  • Upp-ner 1D-armstöd
  • Lutnings- och lutningsfunktioner
  • Klass 4 gasflaska
  • 5-stjärnig metallbas med 2,25 ”hjul

L33T Elite V4. Lägsta pris 2699 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-11-19.

Recensionsex tillhandahållet av L33T Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar