Hem RecensionerTillbehörsrecensionerMus & Musmatta DELTACO DM410W optical mouse (GAM-085-W)

DELTACO DM410W optical mouse (GAM-085-W)

av Martin "Fyghar" Johansson

Deltaco har släppt ännu en gamingmus med RGB, den ser riktigt smaskig ut, särskilt den vita. Men hur fungerar de?


Jag fick två olika versioner av den här musen att testa, en vit och en svart, och jag fastnade direkt för den vita. Men jag känner nu i efterhand att jag föredrar den svarta och det är för att jag känner att den kommer se bra och fräsch ut längre. Nu menar jag inte att jag sätter mig med skitiga händer när jag spelar, utan musen har en glatt yta som rätt enkelt samlar på sig smuts och damm, vilket syns tydligare på den vita musen än den svarta. 

Musen känns lite liten för mig, jag gillar att kunna ha hela handen över datormusen när jag använder dem, men min hand ligger inte bekvämt på den här. Om man istället kör klogreppet fungerar det rätt bra, men det är inte något jag brukar göra. Jag tycker inte heller att knapparna alltid svarar när jag trycker på dem, det kan vara jag som trycker fel, men jag tycker inte det ska spela någon roll var på vänster musknapp jag trycker ner, jag trycker ju ändå ner den. Men den rör sig som jag vill när jag spelar eller använder den överhuvudtaget, så det är bara knapparna jag har problem med ibland.

Det finns ett program att ladda ner där man kan anpassa DPI, färger och även programmera macros. Det finns tre olika profiler att anpassa efter vad det är man spelar, så man kan enkelt ändra från inställningarna man har när man spelar Counter-Strike om man t.ex. byter till League of Legends. Programmet är enkelt och tydligt när jag använder det, det finns några menyer att välja mellan men inget är gömt utan man ser allting tydligt direkt när man startar upp programmet.

Mjukvaran är enkel att använda.

Det finns fem förinställda hastigheter på musen, från 400 dpi ända upp till 5000 dpi. Men det går att ändra dessa till hastigheter som passar en själv ända upp till 10 000 dpi om man skulle vilja det. Man kan även programmera de olika knapparna på musen till att spela musik, starta en miniräknare, höja eller sänka volymen samt få andra knappar att påverka musens dpi om man vill det. 

Även om jag gillar designen på den här musen så är jag inte särskilt förtjust i hur den känns efter ett tag. Den glatta ytan känns lite obekväm efter ett tag, som att jag är på väg att tappa greppet om den. Det är dock kul att se hur mycket man kan programmera med hjälp av mjukvaran, vilket jag tycker var en hel del. Så det är ingen dålig gamingmus, men den är inget för mig. Jag vill ha en datormus som hela min hand kan vila på och som inte känns som att den ska glida ur handen på mig mitt i spelsessionen.  Men jag kan mycket väl tänka mig att för den som har lite mindre händer och inte spelar några intensiva spel så kan PMW3325 fungera alldeles ypperligt.

Specifikation

SPECIFIKATIONER:

• LED modes:
9 rolling RGB modes
1 Position without lighting
• USB polling rate: 1000Hz
• Sensor: PMW 3325 Sensor
• Huano switch, up to 10 million clicks
• 1.85m fabric covered USB cable
• 400/800/1200/1600/3200/5000 DPI

DELTACO GAMING optical mouse PMW3325. Lägsta pris 299 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-01-23.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar