Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo L.A. Noire | Nintendo Switch

L.A. Noire | Nintendo Switch

av Fredrik Olsson

Du är Cole Phelps, en tuff snut i fyrtiotalets Los Angeles, som försöker ta sig upp i en korrumperad polisenhet. Men hans driv av att göra allt rätt och riktigt ger honom utmaningar på daglig basis, särskilt när ingen han pratar med, bov såväl som polis inte alla gånger säger sanningen.

Cole är en bra snut, han undersöker brottsplatser, kollar upp bevismaterial en gång mer än behövligt, och framförallt förhör vittnen och personer som misstänks för något fuffens. Det är hans (och ditt jobb) att hitta så många bevis som möjligt för att sätta dit de nedriga skurkar som gäckar polisen.

Detta är i mångt och mycket en riktig film-noir i spelform (varav namnet) där du i tredjepersonsläge utforskar miljöer och objekt för att hitta vem som gjorde dådet. Spelet är för många bekant då det kom ut först 2011, men i detta actionäventyr, som blandas upp av förhör, action sekvenser och ett combat system med auto-aim och ett cover system så får du verkligen mycket för pengarna. Särskilt i vårt fall där vi recenserade Nintendo Switch versionen (spelet har även släppts till Playstation 4 och Xbox One). Spelets mysfaktor åker upp till max, när man ploppar ur Switchen ur dess dockade läge och kör handhållet. Att ta med förundersökningar och brottsbekämpande på vägen, är sannerligen något som skapar mersmak. Du har för övrigt även sektioner du kör bil, som i sig faktiskt hanterades bra, med bra körkänsla.

Det mest intressanta med själva spelet, är fortfarande hur man förhör de misstänkta och kollar på de för att se om dom ljuger, och i så fall konfrontera dem. Hela förhörstekniken håller än idag, särskilt med tanke på kvaliteten i animationer och övertygande skådespeleri. En aspekt som fler människor borde tänka på, då man idag inte ser lika mycket nyans i de roller som finns i spel. Här är det verkligen högst påtagligt att det hänger mycket på skådespelarens förmåga att övertyga en om att den faktiskt talar sanning eller inte; vilket i sig är riktigt bra gjort.

Grafiken har självklart anpassats för Switchen då den är aningen mer skral i jämförelse med originalutförandet (eller det på PS4 och Xbox One), men håller ändå alldeles utmärkt, likaså den tidstypiska noirmusik som serveras. I handhållet format märks grafikens ålder inte av lika mycket och du får en finfin upplevelse. En kul detalj är att du även kan använda Switchens mer unika egenskaper som t.ex. touchfunktioner i både styrandet av spelet såväl som i själva undersökningen av miljöer med mera. Ett sätt att försöka göra spelupplevelsen kännas mer interaktiv; även om det känns mest gimmickartat i detta spel.

Skulle det vara något att klaga på, så är det själva tredjepersons delen, där du egentligen känns ganska begränsad, både till vad du kan göra i världen, men även att jag egentligen kände att det skulle finnas mer utrymme till utforskning.


Specifikation

Denna recension baseras på Nintendo Switch versionen.

L.A. Noire (Nintendo Switch) Lägsta pris 422 kronor enligt Prisjakt.nu 2017-12-23

Recensionsex tillhandahållet av Rockstar / Nordic Games Supply

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar