Hem RecensionerSpelrecensionerPC Life is Strange 2 – Episode 2: Rules

Life is Strange 2 – Episode 2: Rules

av Alexis Winoy

Bröderna Sean och Daniel är tillbaka i ett nytt avsnitt av den andra installationen av Life is Strange. Lämnar detta avsnitt samma intryck och håller samma kvalité som det första avsnittet?

Titeln på avsnittet, Rules, lämnar inte mycket åt fantasin. Det är exakt vad avsnittet handlar om; att fastställa och hantera de regler som både Sean och Daniel sätter men också ställs inför. Daniels kraft, telekinesis, håller på att utvecklas och avsnittet handlar i princip om huruvida bröderna ska fokusera på att gömma krafterna eller utnyttja dem. Dock kändes det som att vare sig man försökte skydda Daniel eller inte så är spelet inte förlåtande. Kommer det vara lönsamt att gömma eller skydda Daniel från att använda sina krafter, eller inte?


Syskonparet har funnit en stuga i skogen där de huserar under den kalla vintern. Daniel är sjuk och de båda bröderna bestämmer sig för att lämna stugan och vandra till Beaver’s Creek, där deras morföräldrar bor. För er som har spelat The Awesome Adventures of Captain Spirit så återkommer Chris, som visar sig att vara grannar till Sean och Daniels morföräldrar. Detta avsnitt spenderas mestadels i den lilla byn Beaver’s Creek, där man bekantar sig med morföräldrarna, som levet ett annat liv som Sean och Daniel inte är så vana vid. I deras hus gäller deras regler, men visst, det finns ju en lockelse: Daniel vill veta mer om sin mamma, något som ingen av hans familj verkar så glada över att prata om.


På något sätt känns Rules som ett avsnitt som bara försöker ta bröderna genom till en viss punkt för att sedan fortsätta deras äventyr i nästkommande avsnitt. Det är långsamt och i vissa instanser långtråkigt. Det finns några stunder som är bra, men jag tyckte inte avsnittet lämnade ett lika stort intryck som det förra. Jag hoppas att takten i spelet ökar med nästa avsnitt, eftersom Rules lämnade mig lite missnöjd. Till och med inslagen med Chris var lite halvtama, vilket är synd på en sådan färgglad karaktär.

Tyvärr är Rules inte lika bra som första avsnittet, varken i takten av avsnittet och i berättelsen, men även i hur tekniskt opolerat det var. Jag märkte många glitcher som var frustrerande, bland annat en där personerna man interagerade helt enkelt var osynliga. Det fanns även en saknad av musiken som Life is Strange är så känt för; det var väldigt sparsamt med både inslag av musik och vackert landskap att njuta av.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Life is Strange 2 – Episode 1: Roads. Lägsta pris 315 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-26.

Recensionsex tillhandahållet av Koch Media.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar