Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Turtle Beach Stealth 300

Turtle Beach Stealth 300

av Fredrik Olsson

Jag erkänner – jag var initialt onödigt cynisk när det kom till Turtle Beach Stealth 300. Ljudet hade en överdriven hög bas, plastig konstruktion och stel liten flip-mikrofon. Det blev faktiskt bättre med tiden. Hur mycket bättre, tja, det är vad vi ska utröna nu.


Stealth 300 är främst gjort för Xbox One, men går egentligen lika bra på vilken 3.5 mm kontakt som helst, d.v.s. det går bra på PC, Playstation 4, Nintendo Switch m.fl. Men surroundljudet som gömmer sig där inne i lurarna skakas till liv bäst på Xbox One och Windows 10 PC. Med Windows Sonic aktiverat på konsolen så får man ett fylligt surroundljud skapar en bra närvarokänsla i de flesta spel. Det grön-svarta headsetet ger även ett bra ljud utöver själva surroundljudet – även om det hänger på vilken av de fyra profillägen man använder (signature sound, Bass Boost, Treble Boost och ett Bass+Treble läge) då egentligen Treble + Bass ger den överlägset mest tydliga ljudbilden – där de andra faller åt sidan ganska lätt.

Men detta med vad som faller en i smaken är givetvis en smaksak; men ljudbilden är ren och klar över hela brädet, även om basen kan vara lite för bitig i vissa lägen, och rent av överdriven. Men på det stora hela så är ljudbilden bra, särskilt med tanke på att headsetet bara kostar cirka 800 kronor.

Om vi ser till komforten, så är den lite si och så. Dess styva och hårda plastkonstruktion kommer böja ut sig med tiden, men kommer vara såpass stum att man lätt blir öm över öronen under långtidsanvändning. De mjuka tygkuddarna runt öronen är sköna men allt för tunna under längre stunder att de även tappar komfort snabbt. Dock sitter det fast riktigt bra, så man lär knappast tappa det om man svänger extra hårt på huvudet, men det är å andra sidan en mer vedertagen aspekt av alla headset numera…

Slutligen har vi mikrofonen, som dras med en enorm mängd ljudläckage. Den plockar gärna upp ljud inifrån lurarna, trots normalnivå på volymen – och gör att helhetsintrycket sänks ytterligare.

Men nu blev det väl ändå tokigt?

Som ni märker så är headsetet inte optimalt för just mig. Men i testandets namn så har jag låtit testa det på fler personer, och märkte att för yngre människor så satt det betydligt bättre. Och när stumheten i huvudbandet börjar ge sig, så blir de avsevärt skönare att bära – även om de inte är perfekta direkt.

En extra detalj är att dessa (trots 3.5 mm kontakten) behöver laddas från och till – på grund av det inbyggda surroundstödet. Detta görs lätt med den tillhörande USB kabeln; men att behöva ladda ett sånt här par lurar är något man behöver ta med i beslutet, om man funderar på just detta par hörlurar. Fördelen med dessa hörlurar är då alltså att du kan få ett gediget ljud oavsett källa mer eller mindre, även om Xbox One och PC är de som fungerar bäst – p.g.a. den inbyggda pre-ampen i lurarna.

På det stora hela, så vinner headsetet mest på sin goda ljudbild, och om du märker vid test vid en återförsäljare att det passar just dig rent komfortmässigt, ja då är det definitivt ett headset värt att fundera över.


Specifikation

Audio Connection: Xbox One, PlayStation®4 Pro, PlayStation®4, Nintendo Switch™, PC, Mobile – 3.5 mm, Speaker Frequency Response: 20 Hz – 20 kHz, Speaker Size, 50 mm with Neodymium magnets, Battery, Rechargeable 900 mAh Lithium Polymer,
Microphone: Flip-up Omni-Directional
Headband Material, Mesh Fabric with Foam Cushioning, Ear Cushion, Over-Ear (Closed), Fabric (Black) with Memory Foam Cushioning

Turtle Beach Stealth 300. Lägsta pris 794 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-10-04
Recensionsex tillhandahållet av Turtle Beach.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar