Hem RecensionerSpelrecensionerPC Tormentor X Punisher

Tormentor X Punisher

av Peter Tjernström

Alla spel försöker få fram reaktioner från personer; Skräckspel vill skapa rädsla hos spelaren. Actionspel vill skapa känslan av styrka. Sedan finns det spel som Tormentor X Punisher som vill att spelaren ska rygga tillbaka av upplevelsen men fortfarande vilja spela. I denna genre finns även Hatred som gjorde samma sak men tog det till en helt annan nivå. Jag vågar säga att E-Studios som skapat spelet har lyckats till viss del.

Tormentor X Punisher är en top down roguelike action shooter I stil med Enter the gungeon. Jag förväntade mig inte mycket av spelet när jag tog en titt på Steam. Det såg ut som ett kaos av färger, blod och tung metal. Starten av spelet var också en sak som fick mig att bli skeptisk till spelet då min hörsel var i fara. Efter lite inställningar så hoppade jag in i Tormentor X Punisher. Det som E-Studios försöker sälja spelet på är att allt dör på ett skott, även du. Jag får se detta i person då det sprutar blod ur alla fiender som rör vid en av mina kulor. Under tiden detta händer skriker också karaktären man spelar ut svordomar på löpande band.

En av de arena ändrande bossarna

Tormentor X Punisher är ett väldigt simpelt spel. Spelet är baserat på att du bara ska överleva så länge som möjligt mot demonerna som försöker attackera dig. Vid vissa tillfällen kommer det bossar för att mixa upp det. De enda vapen du får är ett maskingevär med begränsad ammunition och ett hagelgevär som laddar om det andra vapnet när du skjuter. Det är här jag börjar se de saker som saknas. Spelet är roligt några rundor men det finns tyvärr inte mycket variation i det. Efter att ha mött bossarna några gånger känns det som att man bara gör samma sak om och om igen. Det enda som separerar rundorna är de olika uppgraderingarna man kan få till sitt hagelgevär. Man får dessa genom att utföra trick shots med hagelgeväret t.ex. att träffa en fiende med varje skott. Jag stör mig även på att spelet påstår att allt dör på ett skott men många av bossarna kan ta många skott. Det enda är att de blockerar skott eller att man måste träffa dem i specifika ställen för att de ska dö. Spelet har även en split screen funktion som jag inte haft möjligheten att testa. Enligt mig kan detta dock göra spelet mer långlivat då man alltid blir mer engagerad när man spelar med vänner.

Mycket av spelets grafik- och ljuddesign är väldigt rörig. Jag känner ofta att jag dog av något jag inte kunnat se då många av fiendernas attacker inte är tydliga. De höga ljuden från ens karaktär, vapnen, demonerna och allt annat gör det också svårt att höra om saker händer. Ofta designas attacker med ljud kopplade så att du kan märka att en attack kommer även om du inte ser den. Detta är dock väldigt svårt när mycket andra ljud täcker effekterna.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Tormentor X Punisher. Lägsta pris 69 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-03-11 

Recensionsex tillhandahållet av Raw Fury 
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar