Innehållsförteckning
NZXT återbesöker en välbeprövad form i sin nya H510 Flow, som enligt tillverkaren ska främja ett bättre luftflöde, och indirekt ge dig möjlighet att få bättre prestanda. Men är det en snål utveckling av ett redan befintligt chassi, eller den evolution som saknades redan från start? Vi skruvar åt moderkortet, kopplar kablarna och ser helt enkelt vad det nya chassit går för!
Design & Formfaktor
En sak är säker: NZXT H510 Flow är ett snyggt och stilrent chassi. Fokuset för denna utveckling (det fanns innan ett H510 — samt ett H500) är att de förändrat konstruktionen för att primärt få ett mycket bättre luftflöde — vilket lättast ses av den perforerade frontpanelen. Vad som annars känns igen från tidigare är de förinstallerade kanaler för kablar som finns under högers sida, samt avtagbara filter. Som chassi är dess vita eller svarta utförande smakfulla i sin enkelhet. Avsaknad av RGB belysning på chassi ger det även en mer dämpad look som mixar bra med den redan nämnda enkelheten. På det stora hela är det alltså ett bra midtower chassi som klarar upp till ATX moderkort — och processorfläktar på 165 mm i höjd. Dessutom klarar du 360 mm långa grafikkort, vilket bör räcka för de flesta, även om jag gärna sett aningen mer svängrum.
Ser man till anslutningsmöjligheter i fronten har vi en USB 3.2 port, en USB 3.2 Gen 2 Typ-C port och en 3.5 mm audiokontakt. Detta är en av svagheterna med H510 i min bok, då dess eleganta uppsyn, av någon anledning verkar innebära att de inte vill addera för många portar. Kanske är det för att inte förstöra dess look — men då det redan finns några portar är det ju ändå ”förstört”. Här hade jag verkligen velat sett minst två USB 3.2 portar, eller rentav tre (utöver Typ-C porten), för att det ska kännas tillräckligt utifrån dagens mått mätt. Men nåväl, det kommer duga åt de flesta användare, även om jag tror att bara en till USB port hade hjälpt mycket.
Användning, installation & unika egenskaper
Vid installation av komponenter är H510 Flow exceptionellt tydligt, med de redan nämnda kabellängorna på sidorna och bra sätt att få rätsida på den mängd av kablar som jämt finns. Själva konstruktionen känns gedigen, och trots avsaknad av isoleringsmaterial (likt de i Fractal Design Define 7 och Define 7 XL) gör detta chassi så gott det kan. När det kommer till just ljudvolym är det annars dess svagaste sida — även om det under normal användning ligger på runt 40-41 dBA (halvmeters avstånd/sittavstånd). Det är högre direkt vid chassit (runt 45-50 dBA) men håller du det på normalavstånd, kommer det inte stå ut så värst. Värre är det när GPU och CPU maxar (i vårt fall AMD 6600 XT och Noctua NH-D15S), då ljudnivå ökar markant. Givetvis är detta förväntat — men i och med den öppna frontpanelen där perforeringarna befinner sig, blir det ännu tydligare.
Vänder man på steken är det just luftflödesförhållandena som är chassits absolut största styrka. Under stor belastning verkar luftflödet föras runt riktigt bra och förser både CPU och GPU-fläktar med rikligt med kylning. Under våra tester med ovan nämnda komponenter från AMD och Noctua nåddes temperaturer på runt 31 grader under normal användning och 67-68 grader under hög belastning. Prestanda var därmed alldeles enastående i mitt tycke, och är något som NZXT verkligen behöver prisas över. Sen att det medföljer två Aer fläktar (PWM fläktar på 22 dBA) — en i fronten och en på baksidan — gör säkerligen att chassit håller den prestandaklass som visas ovan. Mycket bra!
Men är detta då något för alla datorbyggare?
När det kommer till det mer allomfattande frågan om detta är för alla? Ja, då måste jag nog säga att så faktiskt är fallet. Dess distinkta utseende, parat med rejält bra med prestanda (på bekostnad av ljudnivå) är ändå det användare i regel är ute efter. Visst hade vi gärna sett att NZXT lagt till fler USB portar på fronten, men bortsett från det är detta ett chassi som minst lika bra används av streamers, gamers eller kontorister. H510 Flow är ett pålitligt och framförallt prestandatungt chassi som utan tvekan kommer gillas av de flesta — särskilt om man dessutom har i åtanke att priset är på cirka 1 100 kronor. Ett pris som gör att rekommendationen blir ännu starkare.
-
Moderkortstöd: Mini-ITX, MicroATX, ATX
-
Case Material: SGCC stål, härdat glas
Mått
-
Höjd: 460 mm
-
Bredd: 210 mm
-
Djup: 428 mm
-
Vikt: 6,6 kg
-
Max CPU Cooler Clearance: 165 mm
-
Max GPU -clearance: 360 mm
-
Främre fläkt och kylarfrigång: 60 mm
-
Kabelhantering: 19 – 23 mm
Front I/O Ports
-
USB 3.2 Gen 1 Type-A: 1
-
USB 3.2 Gen 2 Type-C: 1
-
Headset Audio Jack: 1
Expansionsplatser
-
Standard: 7
Körplatser
-
2,5 ”: 2 + 1
-
3,5 ”: 2 + 1
Fläktstöd
-
Främre: 2 x 120 mm / 2 x 140 mm
-
Topp: 1 x 120 mm / 1 x 140 mm
-
Bak: 1 x 120 mm
-
Filter: Allt luftintag
Recensionsex tillhandahållet av NZXT. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.
i samarbete med PriceRunner
Få butiker har denna inne i nuläget – då den är nylanserad. På dessa platser finns den hittills på Prisjakt – Lägsta pris 1 099 kronor.