Då var det dags att fylla ytterligare ett chassi med hårdvara och se hur det står sig. Efter att slängt in ATX moderkort, grafikkort och annat bös, så är det dags att berätta om upplevelsen med NZXT H500 – ett kompakt chassi med en del snygga detaljer.
Design & Formfaktor
Trots att detta är ett ATX chassi så är det onekligen kompaktare än många på marknaden – men på ett positivt sätt. Kabelhantering och utformning är välgenomtänkt och intuitiv. Med en storlek på 210 mm (bredd) x 460 mm (höjd) x 428 mm (djup) så är det ett midtower med aningen mindre formfaktor än andra. Vad som står ut (och som är standard i många nyare chassin) är att platser för DVD/Blu-ray spelare inte finns, och då frontplacerade enheter är borta, så sparar man en hel del plats bara där. Men redan där, så är det viktigt att poängtera att om du ännu sitter på en läsare/brännare, så är detta inget för dig.
När det kommer till utseendet så finns det ett par variationer; vitt, svart, svart-rött och svart-blått – där de senare två har färgdetaljer som är förhållandevis återhållsamma, med resten i en matt-svart metallisk färg. På detta chassi så är dess ena sida i tempererat glas, gjort för de som önskar äga en mindre färgshow (med RGB) inuti. Något som man med de olika färgvalen kan få extra anpassat efter sin smak.
Själva stålkonstruktionen känns bastant men lätt, och även med full hårdvara så är det aldrig chassits vikt som tar upp merparten av tyngd – men klarar samtidigt av att aldrig kännas flimsigt.
På det stora hela så är dess återhållsamma och nertonade utseende en snygg kontrast till den eventuella RGB belysning som kanske sätts in i chassit. Men även utan belysning så klarar chassit av att imponera rent estetiskt, vilket är ett plus i min bok.
Användning, installation & unika egenskaper
När det kommer till installation av hårdvara, så är det överlag lätt, men dess kompakta storlek gör att du (för bästa resultat) gör bäst i att planera byggandet innan du klämmer in dina prylar. Men kompaktheten till trots så finns det ändå bra med fläktar – från start medföljer två fläktar på 120 mm (en placerad på övre delen av baksidan, den andra ovanför i taket av chassit) och du har möjlighet att använda totalt fyra fläktar i chassit (2 x 140 mm & 2 x 120 mm). När det kommer till installation, så hade jag gärna sett att de även använt sig av magnetiska fästen istället för de skruvar som finns – men å andra sidan kostar chassit bara runt åttahundra kronor.
Med sju expansionsplatser och 3 st 2,5” platser och 3 st 3,5” platser så är det aningen skralt för de användare med stor lagringsaptit – men för de flesta räcker det gott och väl. Sedan kommer vi till fronten, där det ärligt talat känns lite för snålt enligt min smak. Förvisso finns det två USB 3.1 Gen 1 portar, men ändock bara två. Här skulle jag gärna sett ytterligare två, särskilt då många idag har många enheter i olika format som ska laddas. I övrigt så finns även den sedvanliga frontkopplade audio/mic kontakterna.
Vi återkommer slutligen till chassits kompakta storlek som trots sin mindre storlek, utan problem hyser de mer långa grafikkort (det klarar upp till 381mm), har en bra avvägning av chassityngd och lätthanterlig kabelmanagerande på baksidan. Vi skulle dock önska att chassit var mer ljudisolerat. Visst blir det aldrig ohållbart högt, särskilt det tempererade glaset tar bort mycket ljud, men det finns självklart andra alternativ med lägre ljudvolym (och ljudisolering). Men överlag så är det en angenäm upplevelse som ges, och kommer passa de flesta användare gott.
Dimensioner
B: 210mm H: 435mm D: 428mm (utan fötter), B: 210mm H: 460mm D: 428mm (med fötter), Material: SECC Steel och tempererat glas, Vikt: 7 kg
Moderkortssupport: Mini-ITX, MicroATX, and ATX, I/O Ports 2 x USB 3.1 Gen 1, 1 x Audio/Mic, Filters: Front right side panel, bottom front and PSU intake, Expansion Slots: 7, Drive Bays: 2.5”: 2+1, 3.5”: 2+1
Fläkt Support
Front: 2 x 120 / 2 x 140mm, Topp: 1 x 120mm (1 Aer F120 Case Version inkluderat) / 1 x 140mm, Rear: 1 x 120mm (1 Aer F120 Case Version inkluderat), Fläkt Specs: Aer F120 (Case Version), Hastighet: 1200 + 200 RPM
Luftflöde: 50.42, CFM Noise: 28 dBA, Kabelmanagerande: 19-23mm, GPU utrymme: Upp till 381mm, CPU Cooler: Upp till 165mm,
NZXT H500. Lägsta pris 799 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-08-03
Recensionsex tillhandahållet av Nzxt
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.