Hem RecensionerSpelrecensionerPC Life is Strange 2 – Episode 5: Wolves

Life is Strange 2 – Episode 5: Wolves

av Alexis Winoy

Den femte och sista installationen av Life is Strange 2. Det har gått över ett år sedan vi började vargbröderna Diaz omtumlande resa som lett oss från Seattle ända ner till Arizona. Kommer de lyckas ta sig över gränsen till Mexiko?

Avsnitt fem börjar med att bröderna Sean och Daniel vaknar i Arizonas öken, där de tillsammans med sin mamma bor i ett litet samhälle kallat Away. I Away bor andra så kallade ”outcasts” som av olika anledningar funnit sin frid och frihet där. Det finns bland annat en person man kanske mest uppmärksammar lite extra ifall man tidigare spelat första säsongen av Life is Strange. Jag tänker inte avslöja för mycket, men det var en positiv liten överraskning och något av avsnittets bästa ögonblick.

Spelet låter en utforska Away en liten stund tills verkligheten sätter en på resande fot igen. Tyvärr hinner händelserna från förra avsnittet, Faith, ifatt de båda bröderna och bara efter drygt en månad måste de fly vidare för att undvika att bli fångade av polisen. Det är här man förlorar den mesta friheten att utforska i resten av avsnittet och man drivs snabbt till slutet av säsongen. Wolves känns relativt kort jämfört med de andra avsnitten vilket är lite beklagligt, jag hade önskat att man fick lite mer att utforska. Trots detta tycker jag ändå att Wolves är en av de bättre avsnitten av Life is Strange 2.

Det finns sju olika variationer på spelets slut, vilket slut du får beror på de val du gjort genom spelet. Även om jag tyckte det slutet jag fick var väldigt berörande så kändes det som att det fattades något. Kanske hade jag haft för höga tankar om spelet från början, speciellt kring Daniels krafter.  I Wolves kommer krafterna till användning, men eftersom man styr Seans karaktär och inte Daniels så har man inte riktigt kunnat bekanta sig helt med krafterna. De finns där, men man glömmer ibland bort dem. Det hade varit intressant ifall utvecklarna Dontnod hade låtit en få experimentera mer med krafterna, något liknande som man fick göra i första säsongen av Life is Strange. Men jag förstår att tanken var inte att spelets fokus skulle vara på superkrafterna, utan fokuset skulle vara på brödernas samspel och deras omtumlande resa.

Jag må föredra det första spelet men det fanns en del berörande stunder i Life is Strange 2, speciellt i slutet. Att följa bröderna Diaz resa var väldigt annorlunda jämfört med äventyret med Max och Chloe. Även fast jag tycker att föregångaren var mer fängslande, så anser jag att man ändå borde ge Life is Strange 2 en chans. I sin helhet är Life is Strange 2 ett bra spel, det tar upp viktiga ämnen speciellt när det gäller rasism. Jag tycker det är ett viktigt spel; det är välkomnande att Dontnod vågar spegla hur det politiska klimatet är i dagens USA.

Jag tänker inte gå in på hur ljud- och grafikbilden är, istället vill jag hänvisa till första recensionen av Life is Strange 2, som ni kan hitta här.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.
Spelet finns även till Xbox One och Playstation 4.

Life is Strange 2 Lägsta pris 244 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-12-13.

Recensionsex tillhandahållet av Koch Media.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar