Hem ArtiklarKrönika Gästkrönika: ”Ge oss zombies, Rockstar!” av @straholic

Gästkrönika: ”Ge oss zombies, Rockstar!” av @straholic

av (Gästskribent)

Somliga utav er kanske minns Red Dead Redemption – spelet Rockstar släppte år 2010 där vi fick ratta runt som en ärrad John Marston i vilda västern i början utav 1900-talet. Det släpptes även en expansion kallad Undead Nightmare, där vi återigen fick axla rollen som John, dock i en zombie-härjad värld. Enligt undertecknad så var denna DLC briljant, och jag är sugen på mer.  Jag fick mersmak. 

GTA5_zombie

Grand Theft Auto V släpptes sedan till den förra generationens konsoler år 2013 och slog alla möjliga försäljningsrekord. En kort tid därpå öppnades online-servrarna och sedan dess har onlineläget mer eller mindre varit en viktig inkomstkälla för utvecklaren, som än idag drar in hiskeligt höga summor därifrån, flertalet år efter release.

Dessvärre så har extramaterial till spelets singleplayer lyst med sin frånvaro, mest troligt på grund utav att det arbetas väldigt mycket på att pumpa ut material kontinuerligt till onlineläget. Missförstå mig inte, jag älskar att spela detta spel tillsammans med vänner, men jag kan inte undgå känslan att vi har blivit lite snuvade på en riktig expansion. Expansionerna som släpptes till Grand Theft Auto IV var i mitt tycke briljanta och jag vet med säkerhet att det finns många utav oss där ute som fortfarande hoppas på att något till huvudspelet utannonseras, trots att det nu är cirka tre år sedan spelet släpptes. Hoppet är det sista som lämnar människan, sägs det ju.

Något jag väldigt gärna skulle vilja se är zombies. Ge oss en supermatig kampanj om intriger, rädsla, brutalitet och viktigheten av att hålla ihop i ett Los Santos invaderat utav levande döda. Det finns så otroligt många sätt att tackla hela zombie-grejen på. Är dem snabba, söliga, stora eller små? Listan kan göras lång. Precis som man gjorde med Undead Nightmare, så kan man göra det hela möjligt genom att påpeka att expansionen är non-canon (inte utspelar sig i samma universum). Detta skulle även gå att applicera på spelets onlineläge. Rockstar skulle enkelt kunna lägga till så att vi får välja huruvida vi vill ha en ”normal” server eller en zombie-server när vi startar igång vår spelsession. Där kan det sedan bjudas på olika spellägen, kanske ett där vi beskyddar en punkt, sedan ett annat där man ska överleva så länge som möjligt utan några vapen. Listan på spellägen kan göras lång och jag tvivlar inte en sekund på att det finns flera därute som går i samma tankegångar som jag.

Mer Zombies vore ett stort plus!

Själv tror jag att spelet skulle må bra av detta, då jag har sett många (inklusive personer i min egen umgängeskrets) som sakta men säkert har börjat tröttna på samma gamla skåpmat och vill ha nytt. Visst, ”Cunning Stunts”-läget som släpptes nyligen, där vi får leka runt i nya race. I race som flyter på bättre, känns mer episka och så vidare – men frågan är; räcker det i det långa loppet, tro? Jag tror att det kommer att hålla folk nöjda ett tag, men sedan kommer det att gå tillbaka till ruta ett, där folk står och trampar och vill ha mer.

Jag är såld på idén om levande döda i Los Santos och hoppas att utvecklaren får tummen ur. Kanske har de också tänkt på detta men inte vågat satsa på det på grund av rädsla för hur konsumenterna ska reagera?

Skrivet av Christoffer ’Straholic’ Andersson  – Gästskribent


Red.anm.
Vad tycker ni om att se mer zombies i spel; och möjligen specifikt GTA? Hör av er till oss (via info@nordlivpodcast.se) eller Christoffer (se hans mail ovan) och dela med er av era tankar!


 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar