Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Wave War One

Förhandstitt: Wave War One

av Martin "Fyghar" Johansson

Vad får man om man kombinerar första världskriget med side-scrolling och tower defense? Jo, man får Wave War One, men fungerar det bra?


I dagsläget är inte det här något stort spel. Det finns fem banor att spela på i ett kampanjläge (men ingen direkt story) och man kan spela mot AI. Jag känner dock att det här kan bli något kul när de väl släpper spelet på riktigt. Nu går jag händelserna i förväg, vad gör man i spelet?

Först väljer man vad man vill spela, sedan väljer man vilka soldater man vill använda sig av och efter det ger man sig ut i krig. Väl i kriget får man pengar som man använder sig av för att köpa de soldaterna man valde i början. Pengarna kommer in i jämn takt, men likt andra tower defenses är det lätt att få slut på pengar och därmed bli överväldigad; planering är A och O. Det kan dock vara ett personligt problem, jag är inte helt säker. Målet med spelet är att ta över fiendens bas och det gör man genom att få sina soldater dit. Spelet erbjuder inte särskilt mycket i dagsläget, men det ska komma lite mer innehåll vid release.

Kontrollerna är enkla: klicka på soldaterna du vill få fram och sedan trycker man antingen på Q eller W för att få soldaterna att gå fram ett steg eller rusha fram mot fienden. Det står i spelets inställningar att jag ska kunna skjuta med musen men det verkar inte riktigt fungera, eller så fungerar det bara inte så som jag tror att det ska fungera.

Grafiskt sett var jag först lite skeptisk till hur soldaterna såg ut, men när jag väl befann mig i stridens hetta var det inget jag tänkte på. Banorna ser enkla ut men de funkar, vilket är huvudsaken. Jag har inte riktigt tid att sitta och beundra eller kritisera bakgrunder när jag befinner mig mitt i ett krig, sorgligt men sant.

Ljuddesignen är nog vad jag gillar minst i spelet. Det är samma trudelutt som loopas om och om igen både i menyer samt när jag spelar. Visst, den är trevlig, men efter fem minuter fick jag stänga av den för att undvika hjärntvättning. Folk har blivit galna för mindre. Ljudeffekterna tycker jag är godkända. Det hörs när skott avfyras, explosioner exploderar och liknande. Jag kan tycka att de har lite att arbeta på här innan release och det kanske de gör också. 

Allt som allt är det här ett charmigt litet spel som kan roa i någon timma. Det kommer som sagt dyka upp mer innehåll när spelet släpps på riktigt, och jag ser fram emot det.

Specifikation

Denna recension baseras på PC-versionen.
Spelet kommer även till Nintendo Switch.

Recensionsex tillhandahållet av ROOKIEZ FROM WARSAW.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar