Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Fear The Wolves

Förhandstitt: Fear The Wolves

av Carl Holmer

Fear The Wolves är ett Early Access första-persons Battle Royal från utvecklarna Vostok Games, som är sprungna ur GSC Game World kända för att ha utvecklat  bland annat S.T.A.L.K.E.R. spelen mellan 2007 och 2009. Frågan som ställs då är om Vostok Games lyckats leverera något nytt och fräscht i en väldigt mättad genre. Häng så tar vi en förhandstitt!

Spelupplägget i korthet
Vid de här laget är ni som läser nog inte obekanta med Battle Royale konceptet. 100 spelare hoppar fallskärm ner på en stor karta fylld med målet att vara sist vid liv. På kartan finns de vapen, rustning, mat och medicin för att hjälpa dig att uppnå just de målet. Under spelets gång minskar kartan successivt så att en sista drabbning mellan spelarna blir oundviklig. Fear The Wolves följer detta mönster till punkt och prickar men kastar in lite ny mekanik. Till att börja med handlar de nödvändigtvis inte om att vara den sista vid liv utan vara först med att evakuera från kartan med en helikopter. Detta ger slutspelet en annan dynamik där man måste balansera risken mellan att springa efter helikoptern först eller att avvakta i bakhåll på andra spelare. Zonen krymper inte heller i form av en cirkel, utan utvalda områden på kartan blir under spelets gång blir alltmer radioaktiva. Sist men inte minst springer även de titulära vargarna runt och attackerar dig när du minst anar.

Är det här något ha då?
I de nuvarande tillstånd som spelet befinner sig i finns de många förbättringsområden att ta upp. Till en början var spelet väldigt instabilt och kraschade flertalet gånger. Grafiken buggar ur och flimrar till ibland över skärmen. Spelar antalet är väldigt lågt i skrivande stund och de är mer eller mindre omöjligt att få ihop en match med 100 spelare, snarare mellan tio och tjugo.

Tar vi en titt på de lite mer subjektiva punkterna anser jag personligen att känslan i alla vapen helt skev. Till och med de lite större kalibrarna känns som Air Soft bössor med väldigt lite visuell feedback. Vilket gör att de är svårt att få en uppfattning om hur mycket skada vissa vapen gör i relation till varandra.

Dock så tror jag innerligen att om Vostok Games håller fast med de goda idéer de har kan och fortsätter slipa på spelet så kan de i slutändan bli något att ha. Just nu är det dock svårt att rekommendera de över huvud taget just på grund av de tekniska problemen nämnda ovan. Detta är nog ett spel som jag vill komma tillbaka till i framtiden för att se hur de har utvecklats.

Fear The Wovles

Denna recension baseras på Early Access versionen på Steam

Fear The Wolves. Lägsta pris 20 Euro på Steam [2018-09-12]

Recensionskod tillhandahållen av Focus Home Interactive

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar