Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHandkontroll/Styrdon DELTACO GAMING Playstation 4 Bluetooth Controller (GAM-139 + 139-W)

DELTACO GAMING Playstation 4 Bluetooth Controller (GAM-139 + 139-W)

Playstation 4, PC och mobila enheter; spela på alla med en och samma handkontroll.

av Danny Larsen

Efter att ha fått testat på Deltacos tidigare handkontroll GAM-103 med stöd för Switch, PC och Android har vi nu fått in deras senaste handkontroll. Denna gång är det Playstation, PC och även de mobila plattformar som Apple och Android. Hur känns den i handen och är den skön att spela med? Men även om den fungerar som utlovat. Det är vad vi ska ta reda på nu.


Handkontrollen, ja eller handkontroll era, som anlände till oss var en helsvart (GAM-139) och en i ett svart/vitt (GAM-139-W) utförande. Det är exakt samma kontroll men bara de olika färgutgåvorna. Först trodde jag det var en Playstation 4 och en Playstation 5 variant då den svart/vita ser till färgschemat ut som de har på Playstation 5 handkontrollerna, men det är båda Playstation 4 kontroller.

Medföljande till handkontrollen är också en USB-C-kabel som är en 1m lång, vilket känns lite kort enligt mitt tycke. Men kabeln är endast till för att ladda handkontroll en och när man använder den till PC eller kopplar den mot sitt Playstation första gången.

En sak som sticker ut så fort jag plockade handkontrollen ur sin förpackning är att den ser mer ut som en Xbox handkontroll sett till dess form. Om man bortser från knapparnas utformning på kontrollen är det en Xbox sett till hur den ser ut och känns i handen. Här har vi vad man får om man korsar en Xbox och en Playstation 4 kontroll. Med det sagt var det skumt att plocka upp handkontrollen och slå på mitt Playstation 5. Detta är högst subjektivt (speciellt då jag primärt spelar på Xbox) och då väldigt många andra handkontroller på marknaden också använder den här designen så är det väl inte så konstigt egentligen.

Vad du får i förpackningen.

Men om vi ska kolla vad som finns för roligt på handkontrollen utöver de vanliga knapparna och styrplattan har vi två extra knappar som sitter på handkontrollens baksida. Detta är två makro-knappar, här får man möjlighet att ställa in ett makro per knapp. Du kan ställa in en kombination mellan ett till tolv knapptryckningar som kommer sparas och utföras senare när du trycker på knappen. Genom att trycka in en av makro-knapparna och delningsknappen ett par sekunder kommer göra att LED:n på ovansidan ändras till gul belysning. Nu kan du knappa in vad du vill ha som makro, jag nöjde mig med att ladda om på den högra och slänga handgranater på den vänstra. Här kan man leka runt med makro om man gör det på PC eller sitt Playstation.

Utöver det fungerar den som vilken Playstation 4 kontroll, alla knappar och styrspakar fungerar precis som vanligt. Notera att om du har en Playstation 5 som mig kan du använda handkontrollen också, MEN bara på Playstation 4 spel. Jag har suttit med Uncharted: The Lost Legacy och testat handkontrollen på Playstation 5, sen har jag även lekt runt i Slaycation Paradise på PC för att se hur väl den kopplades upp mot dem båda. Jag tog även och slängde på mig mitt PSVR headset för att testa att LED:n på toppen av den registrerades som den skulle i Moss: Book II, vilket den gjorde utan problem.

För att koppla handkontrollen till Playstation första gången måste du ha den inpluggad med sladd så att den kan hittas, sen kan du bara koppla lös sladden och köra trådlöst. Till PC måste man köra med sladd, d.v.s. om du inte har blåtand på datorn, för då kan man bara koppla den via det och sen sitta och köra trådlöst på din dator. Att koppla den till Playstation. PC och även till min Android gick smidigt och utan problem.

Alla knappar som behövs för att köra Playstation 4 spel.

Ser vi lite på det estetiska på handkontrollen är den lätt mönstrad på handgreppen, men inte tillräcklig enligt min åsikt, samt att ingen av trigger-knapparna har någon mönstring heller. Men med det sagt är det sköna knappar att trycka ner; de känns bra och ger mig ett gott intryck på att de kommer hålla ett långt tag och inte bli sladdriga efter kort användning. På den svarta handkontrollen (som jag har använt mig av under recenserandet) finns det en LED-strip som går precis ovanför tumspakarna som lyser i en orange färg. De fyra knapparna till höger lyser de också upp i en orange färg. Den Svart/vita handkontrollen har ett blått ljusschema på sig. Även fast jag inte är en stor älskare av allt som heter LED eller att ha lysdioder till höger och vänster på allt tycker jag att det tillför en viss charm till kontrollen, samt är lättare att se vilken knapp man trycker på om man är osäker.

Kontrollens riktpris ligger på ca 399 kronor och en Sony Playstation 4 handkontroll ligger i skrivandets stund som billigast på ca 580 kronor. Här får vi alltså samma kvalitet och kan göra exakt samma sak som en original handkontroll, men vänta vi kan ju göra lite mer med den här. Vi får som sagt med de två makro-knapparna samt att vi kan använda den på PC om mobila enheter.

Vad får man om man gör en mix av en Xbox och en Playstation kontroll?

Något jag nu är nyfiken på efter att ha få testat på handkontrollen som primärt är för Nintendo Switch och Playstation 4 (med stöd för PC och Mobil) är om vi kommer få en Playstation 5 handkontroll eller för den delen en Xbox Series X version, ska bli spännande att se vad som kommer härnäst.


Specifikation

• Funktioner: 3D-joystick med hög precision 2 programmerbara makroknappar, vibrationsmotorer, Touchpad, motion sensor
• Anslutning: Bluetooth 4.2, 3.5mm
• Laddningskabel: USB-A till USB-C (1 m)
• Specialknappar: Start, Dela, Pekplatta, Återställ,
• Vibrationer: 2 Vibrationsmotorer
• Uppladdningsbart batteri: 600 mAh
• Laddningstid: 2-3 timmar
• Speltid: 8-10 timmar
• Kompatibilitet: Playstation 4 & PC (Behöver installera öppen drivrutin för PC)
• Mått (BxDxH): 156X106X51mm
• Vikt: 370g

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

Riktpris för handkontrollen ligger på ca 399 kronor.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Cherbi januari 19, 2023 - 21:25

Hi how long he work on battery?

Reply
Danny Larsen januari 20, 2023 - 03:03

Hi Cherbi,

On one charge you get about 8-10 hours of playing time.

Reply

Lämna en kommentar