Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo Monster Energy Supercross – The Official Video Game 4

Monster Energy Supercross – The Official Video Game 4

av Niclas Emanuelsson

När jag var liten kunde man få olika spel i flingpaketen (exempelvis fick jag ett om Action Man och ett om Totally Spies!). Det fanns även de läskproducenter som skapade och sålde sina egna spel, inte minst tänker jag på Pepsiman. De här spelen är inte direkt kända för att hålla en hög kvalité. Energidrycken Monster ska tydligen inte vara sämre de – inte heller bättre ska det visa sig…


Om man gillar höga hastigheter och att kunna sladda sig genom skarpa kurvor till ljudet av ettriga motorers morrande, kommer man inte uppskatta vad det här spelet har att erbjuda. Det finns inte mycket bra alls att säga om det. Styrningen är överdrivet känslig vilket gör det fullkomligt omöjligt att kunna ta de där skarpa, leriga kurvorna. Höga hastigheter finns det ingen tillstymmelse till när man kör i tävlingar. Däremot kan man uppnå högre hastigheter i ’compound’, en slags lekpark för motorkrossåkare. I den här lekparken finns det inga hinder eller någonting som kan göra lekparken intressant. Bristen på hinder blir tråkigt på en sekund. Men, vad nu? Det finns ju massvis med branta backar och berg att störta nerför. Kul! Nej, inte kul. Teoretiskt sett kul, ja – om det inte vore för dessa fördömda kontroller…

Inte nog med att den mest fundamentala delen i ett motorsportspel (styrningen) är praktiskt taget obrukbar, motorkrossar har nämligen två hjul! Det finns många spel där styrningen inte är lika betydande (GTA-serien) där man ändå kan köra tvåhjulade, motordrivna fordon utan att ramla så fort man nuddar en sten större än molekyl C2H5OH. Om man nu inte föll av cykeln så fort den landade med däcken i en vinkel som är tusendelen större eller mindre än 180°, vore backarna ganska roliga. Nu fyller de ingen funktion alls.

Inställningarna ger mig ingenting, om man inte räknar en känsla av uppgivenhet. Den överdrivet känsliga styrningen kan man inte göra något åt, självklart går det inte att fixa! Ljudvolymen kan man justera (och tur är det för hjälp vad hög standardvolymen är) men det gör varken till eller från när de ljudeffekter som finns låter lika trevliga som naglar mot en griffeltavla uppskruvade till elva. Motorerna väser och varvar så mycket att jag inte klarade av att spela med hörlurar; kaoset ljudet skapade gav mig huvudvärk på tre sekunder. Min favoriteffekt i spelet är när man kraschar, då är det bara tyst. Men fordonsspel bör kanske ha ett kraschljud som känns tillfredsställande eftersom man krockar med jämna mellanrum, eller är det bara jag? Att ljudeffekterna är under all kritik och den enda man kanske eventuellt hade förhoppningar om inte finns, då blir man ledsen.

Om man råkar hamna en millimeter utanför banan (som man gör eftersom det inte går att styra) när man tävlar dyker det upp en nedräkning. Man får fem sekunder på sig att komma tillbaka på banan innan man ’spawnar’ där. Åtminstone påstår spelet att man ska ha fem sekunder på sig, oftast kommer man tillbaka på banan inom en till absolut max två. När man blir förflyttad till banan igen står man stilla och den låga hastighet man kommit upp till reduceras till 0 km/h. Spawnar man två – tre gånger under en tävling är det lika bra att ge upp, man kommer aldrig lyckas ta igen den tiden – inte ens på lättaste svårighetsgraden!

Det finns ett karriärläge där man börjar i den lägsta ligan, Future, och ska klättra upp i ligorna, Rookie och sen PRO. Det här läget är precis som resten av spelet helt tomt. Man kan välja att spela som en etablerad, riktig motorkrossåkare eller om man hellre vill skapa sin egen karaktär går det alldeles utmärkt. Väljer man att ska sin egen karaktär har man begått ett misstag. Ingen ska behöva uppleva den karaktärsskaparen. Att kalla den för ’skapare’ är att tillskriva den egenskaper den inte har. Man har nämligen oerhört begränsat möjliga val att göra. Vill du ha det här ansiktet, håret och hudfärgen? Jaså, bara ett av attributen? Synd. Karaktären jag valde – ja valde, inte skapade – var en tjej med svart hår. När jag försökte ändra hennes hårfärg märktes det knappt någon skillnad alls. Skillnaden mellan grönt och blått var snäppet större än hennes vanliga svarta hårfärg och den blonda!

Allt i spelet ser också fruktansvärt ut. Spelet må vara högupplöst och går i konstanta 60 fps, men vad hjälper det när alla modeller ser ut att komma från sena Xbox 360/PS3-eran? Det var kanske lite väl hårt, krossarna ser faktiskt ganska bra ut i vissa vinklar!

Behöver jag säga att man ska hålla sig borta från det här spelet om man inte är fullblodsmasochist? Tänkte väl det. Inte nog med att det ser hemskt ut, låter hemskt och styrs hemskare än hemskt så är priset väldigt saftigt. Om det ändå fanns någon form av substans kunde det möjligtvis fungera för den allra mest inbitne motorkrossupportern, men om jag vore en sådan hade jag varit grundligt besviken.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 5 versionen.

Monster Energy Supercross – The Official Video Game 4. Lägsta pris ca 475 kronor enligt Steam 2021-03-20.

Recensionsex tillhandahållet av Milestone.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar