Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord Logitech G910 Orion Spectrum

Logitech G910 Orion Spectrum

av Fredrik Olsson

Få tangentbord har en så pass egen design som Logitechs G910. Ett mekaniskt RGB tangentbord från Logitech som de i mångt och mycket har som sitt flaggskepp. Med sina Romer-G brytare vill Logitech komma in på tangentbordsmarknadens allra finaste kvarter. Vi tar oss en titt och ser om tangentbordet ens är välkommen i socitetssammanhang!

Känsla & Design

Logitech går verkligen all-in här. Det är RGB LED belysning, extra knappar för media hantering, G-knappar för makron och anpassningsbarheten och en utdragbar dock där du kan lägga din mobil/surfplatta. Och allt kommer i ett tangentbord med en strömlinjeformad design och ett fast handledsstöd.

Dess design är något utspejcad, med G910 loggan som lyser upp; en form som går lite som den vill och individuellt utformade knappar (t.ex. WASD tangenterna). Utseendet på tangentbordet är nog definitivt något som får användarna att haja till. Det är nog definitivt ett utseende som kommer dela användarbasen, då många kommer tycka om det skarpt, medan andra kan komma att inte tycka om dess utseende.

Känslan i nertryckningarna på tangentbordet är förhållandevis klickiga (de är ju ändå mekaniska…), men är ändå lite åt det plastiga hållet. Men eftersom några specifika knappar har olika former på dess ytor (t.ex. WASD och piltangents knapparna) så borgar det ändå för en mer unik känsla och framförallt något som är lätt att bli van vid.

Med en aktiveringskraft (dvs. hur pass mycket tryck som behövs för att trycka ner tangenterna) på 45 g och ett avstånd till aktivering på 1,5 mm, så är de precis lagom lätt nertryckta, men ändå med ett taktilt motstånd. Ärligt talat tog det mig ett tag att vänja mig; men efterhand så var de en del av min hand. Förvånansvärt smidiga faktiskt.

Ergonomi

När det gäller just ergonomi och hållning, så kommer än en gång många av knapparnas utformning till viss del in. För även om jag personligen vande mig snabbt, så kan jag förstå att det finns de användarna där ute som antingen vill ha den mer enhetliga designen som finns i mer traditionellt gjorda tangentbord. Men också att det finns många som stör sig på dess utseende.

För mig så känner jag att det lättare går att urskilja tangenterna rent känselmässigt och att det är en stor fördel. Jag kommer lätt åt WASD tangenterna och behöver se betydligt mindre på tangentbordet under användning. Lägg därtill att jag även uppskattar att handledsstödet är en integrerad del mer eller mindre, och har en bra placering för mina händer att vila på. Något som är extra uppskattad under längre spelsessioner eller skrivstunder.

Interface, Användning & installation

I programvaran styr du lätt upp hur din RGB belysning ska fungera, om det så är i detaljnivå eller med förinställda färgscheman. Programvaran är som vanligt riktigt bra utformad och framförallt lättanvänd, och kommer inte lämna någon användare bakom sig.

Tydligt med RGB belysning

Lägg därtill att du även har tillgång till G knappar, som du kan ändra efter eget behag. Om det så är för makros eller för tangentknytningar/kommandos så gör du det enkelt i mjukvaran. Du har även möjlighet att spela, pausa och justera ljudinställningar med de mediaknappar som finns på tangentbordet. En detalj förvisso, men ändå något som görs väldigt bra på detta tangentbord.

Att den även har belysning för om du tryckt ner scroll lock, tabb och num-lock (som det var som standard förr) gör att tydligheten ökar. Vilket jag gillar.

Slutligen kommer den sista detaljen som innefattar Logitechs Arx control. Detta är något så fiffigt som en app som tas ner på din mobil, och som du sedan kan synca mot nätverket (ditt tangentbord) och därigenom kunna få mer information i spel eller i hanteringen av datorns resurser. Bara för att nämna några. Detta tog ett tag att fixa (se till att ert Wifi befinner sig på samma nätverk som er dator) men när det väl gick igång så var det en intressant funktion. Dessvärre var det väldigt lite som hade fullt stöd för tangentbordets Arx funktion. Men de som funkade (t.ex. The Division) lät dig se ammunition, vapen och andra detaljer i spelet på din mobilskärm. Smidigt även om det är lite onödigt i det stora hela.


Specifikation

Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, USB-port. Typ av anslutning: USB 2.0, ROMER-G-BRYTARE: Hållbarhet: 70 miljoner tangenttryckningar
Avstånd till aktiveringspunkten: 1,5 mm Aktiveringskraft: 45 g Totalt avstånd: 3,0 mm, Indikatorlampor (LED): Ja, Bakgrundsbelysning: RGB, Kabellängd (ström/laddning): 1,8 m, Spillsäkert (Testad med 60 ml utspilld vätska).

Cirkapris – 1900 kr
Recensionsex tillhandahållet av Logitech

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar